Autor |
Wiadomość |
 |
malarz
|
Wysłany: 2010-09-01, 09:42 Szlifierka kÂątowa Bosch GWS 850 CE z regulacjÂą obr.
|
0
|
|
|
|
MuszĂŞ kupiĂŚ nowÂą szlifierkĂŞ z regulacjÂą i zajrzaÂłem na allegro a tam w dobrej cenie jest ten model co w temacie, juÂż od 229 zÂł. Co myÂślicie o niej? Wszyscy piszÂą Âże orginaÂł ale ta cena mnie trochĂŞ zastanawia. MoÂże ktoÂś takÂą ma i moÂże coÂś o niej powiedzieĂŚ.
Zastanawia mnie jeszcze maÂła waga w porĂłwnaniu do innych firm o podobnej mocy i Âśrednicy tarczy, tylko 1,5 kg. MoÂże to jakaÂś wersja oszczĂŞdnoÂściowa ale niby jest tam napisane professional i jest niebieska. Co myÂślicie? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-09-01, 10:59
|
0
|
|
|

|
Kolego raczej uwa¿aj ,to ¿e ona ma napisane Bosch ,jest niebieska i pisze na niej Profesional wcale nie œwiadczy ¿e jest to orgina³ i to w dodatku "nowy". Gdyby ktoœ sprzedawa³ u¿ywan¹ ,to co innego ,cena by siê zgadza³a (tak na + -). Teraz ju¿ od jakiegoœ czasu jest na rynku wrêcz "wysyp" podróbek ró¿nych "markowych" producentów min. Bosch ,Makita ,Hilti których obudowy wygl¹daj¹ "prawie" jak orgina³ Ale ju¿ ich "trwa³oœÌ" jest jak ka¿dego innego "bubla" z "Made in China" . Tylko osoby które maj¹ na codzieù do czynienia z orgina³em s¹ w stanie rozpoznaÌ ró¿nice pomiêdzy "podrób¹" a prawdziwym orgina³em (wizualn¹). Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Giezet
|
Wysłany: 2010-09-01, 12:08
|
0
|
|
|

|
Witaj. Tak siĂŞ skÂłada, ze pracowaÂłem takÂą szlifierkÂą z dokÂładnie takimi samymi oznaczeniami, rĂłznica byÂła tylko w kolorze - tamta byÂła zielona, rzeczywiÂście sprawowaÂła siĂŞ bez zarzutu, tylko jedno ale...
Gdzie ona ma regulacjĂŞ obrotĂłw??
OsobiÂście nigdy jej nie zauwaÂżyÂłem, i na alledrogo rĂłwnieÂż nie wszyscy sprzedajÂący podajÂą tÂą funkcjĂŞ...
ÂŻadnego pokrĂŞtÂła od regulacji tam nie ma... |
|
|
|
 |
haisenberg77
|
Wysłany: 2010-09-01, 12:20
|
0
|
|
|
|
regulacja jest obok przewodu zasilajÂącego |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2010-09-01, 16:08
|
0
|
|
|
|
Witam
Tak siĂŞ skÂłada Âże nabyÂłem takÂą szlifierkĂŞ kÂątowÂą okoÂło 4 miesiÂące temu.
Jak do tej pory sprawuje siĂŞ bez zarzutu, jest lekka i bardzo porĂŞczna.
KupiÂłem ja dokÂładnie u tego sprzedawcy :
http://allegro.pl/szlifie...1210986266.html
Mam na niÂą 3 letniÂą gwarancjĂŞ ale warunkiem jest zarejestrowanie jej na stronie boscha w ciÂągu bodajÂże 14 dni od daty zakupu.
Podczas rejestracji podajesz numer seryjny z pudeÂłka wiĂŞc jeÂśli byÂłaby podrĂłba to by Ci nie zarejestrowali.
MoÂżesz ÂśmiaÂło kupowaĂŚ sprzĂŞt sprawuje siĂŞ rewelacyjnie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Giezet
|
Wysłany: 2010-09-01, 16:25
|
0
|
|
|

|
haisenberg77 napisał/a: | regulacja jest obok przewodu zasilajÂącego |
Aha, czyli jednak jest..
A wiĂŞc wersja zielona nie ma tej regulacji. |
|
|
|
 |
marer
|
Wysłany: 2010-09-01, 17:04
|
0
|
|
|
|
Tak jest regulacja obrotĂłw z tyÂłu tam gdzie wchodzi przewĂłd do szlifierki. |
|
|
|
 |
malarz
|
Wysłany: 2010-09-01, 19:48
|
0
|
|
|
|
Jak dajÂą trzy lata gwarancji to chyba warto jÂą kupiĂŚ. Nawet jeÂżeli to jest jakiÂś eksperyment Boscha z taĂąszymi modelami to jednak podpisujÂą siĂŞ pod niÂą. Nie wypuszczaliby na rynek badziewia ktĂłre zepsuÂłoby im markĂŞ "niebieski bosch". Na forum elektrycznym wyczytaÂłem Âże ktoÂś dzwoniÂł do Boscha i pytaÂł o niÂą. Odpowiedzieli mu Âże jest to taĂąszy model niekatalogowy ale jak najbardziej oryginalny i tak jak pisze marer trzeba jÂą zarejestrowaĂŚ przez net Âżeby mieĂŚ gwarancjĂŞ 3 lata.
KtoÂś tam jeszcze pisaÂł Âże pod tym oznaczeniem sÂą modele z trybami prostymi lub skoÂśnymi i te drugie sÂą lepsze ale jak je rozpoznaĂŚ to nie wiadomo, moÂże po gÂłoÂśnoÂści?
W podobnej cenie i z regulacjÂą sÂą jeszcze Sparky ale chyba lepszy ten Bosch. |
|
|
|
 |
f_maciej
|
Wysłany: 2010-09-05, 17:54
|
0
|
|
|