Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
agajac
Wys³any: 2009-04-11, 21:09   novol vs profix
0
UP DOWN

Zastanawiam siê któr± z tych firm wybrac jako tani± liniê do sklepu. Dorad¼cie co¶ik.

mebArth 
Wys³any: 2009-04-12, 08:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
Profix....tylko Profix. Ja ca³y czas jade na podk³±dzie i klarze profixa i jest super. POdk³ad przy szlifie zachowuje sie jak podk³ad DPonta. Novol mi zapycha kr±¿ki i jest strasznie twardy. Profix nie odcina ³at. Klar profixa wylewa sie jak klar DPonta, klar Novola sie wylewa ale po chwili wiec jak dolejesz to sie zleje :D Ale tez jest bia³y tak jak Profixa. http://multichem.pl/ tu masz o profixie. Kit z profixa jest elegancki - drobnoziarnisty. Wykonczeniówka to cudo. Jakby to by³ mój sklep to bym wprowadi³ Profixa,standoxa i Dponta.

Z okazji swi±t weso³ych jajek :D

agajac
Wys³any: 2009-04-12, 14:28   
0
UP DOWN

no a cenowo du¿e s± ró¿nice?

mebArth 
Wys³any: 2009-04-12, 16:20   
0
UP DOWN

S± róznice bo Novol jest najdrozszym polskim produktem a rewelacji nie ma wcale.
Za klar Profixa p³ace 55z³, za klar DPonta p³ace 75z³ (jak biore duzo to p³ace 55) a za klar Novola p³ace 70z³. A jako¶ci chyba sa bardzo rózne. To wiadomoze wezme Dponta klar niz novola chyba? 5z³ dupy nie ma a jako¶c nieporównywalna :)

Piotr112
Wys³any: 2009-04-12, 21:10   
0
UP DOWN

potrzebujê porady robiê na duponcie lakier bezbarwny 3750 na drugi czasem trzeci dzieñ po lakierowaniu polerujê go farecl± poleruje siê super ale przy myciu delikatn± szczotk± jak pêdzel ³awkowiec ten lakier siê rysuje .który¶ zbezb novola to samo .jak poogl±da³em 2 auta klientów po kilku miesi±cach to by³y mocno porysowane od mycia te lakiery s± jakie¶ miêkkie po polerowaniu , stary novol ms taki nie by³

mebArth 
Wys³any: 2009-04-13, 16:38   
0
UP DOWN

Hm...po 1 aut sie nie myje szczotk±. Fabryczne lakiery po myjce szczotk± wygl±daj± tragicznie a czego oczekujesz od ¶wierzego lakieru? Utwardzacz masz oryginalny do DPonta? Ja nigdy nie my³em aut szczotk±. Owszem szybciej jest ale gabka jest miêciutka i tak samo zdejmie syf jak szczota a farby nie porysuje. Widzia³es auta po automyjni po szczotkach? To se porównaj.

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-13, 16:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Piotr, proponuje ¿eby¶ my³ samochód g±bk±. Miêkk± szczotk± tez mozna ale jak lakier jest dobrze doschniêty. Jak dla mnie to jest za jaki¶ tydzien po malowaniu.

dooku 
Wys³any: 2009-04-13, 16:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: £ód¼
mebArth powiedz mi jaki bezbarwny bierzesz z Profix i jaki podklad bo chce sprobowac ;)

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-13, 17:20   
0
UP DOWN

Dooku, bezbarwny cp1500 5l +utwardzacz 330z³ Podk³ad cp388 25z³+utwardzacz. Ja na tym robie i naprawde polecam.

Piotr112
Wys³any: 2009-04-13, 18:54   
0
UP DOWN

utwardzacz xk 203 suszê to w 20 st , kiedy¶ robi³em czarn± toyotê rawkê lakierowa³em tyln± klapê wygrza³em po lakierowaniu promiennikiem irt wed³ug zaleceñ (czas odleg³o¶æ ) na drugi dzieñ polerowa³em i to samo . Powiedzcie mi to jak ludzie maj± u¿ywaæ takich aut (wstawiæ do gabloty )

mebArth 
Wys³any: 2009-04-14, 17:47   
0
UP DOWN

dooku napisa³/a:
mebArth powiedz mi jaki bezbarwny bierzesz z Profix i jaki podklad bo chce sprobowac ;)

Bezbarwny MS a podk³ad zwykly szary (i czarny do mixu). CP nie pamietam takie tam by³o oznaczenie. A zastanawiam sie nad tym: http://multichem.pl/okno_...ik_logowania_z= UHS tylko nie wiem jak cenowo stoi. UPOL UHS to by³± rewelacja. 3:1 to musi byæ kit.

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-14, 18:03   
0
UP DOWN

Barcik, w³a¶nie dzisiaj tym bezbarwnym malowa³em CP2009Uhs. Nie wiem jak siê go bêdzie polerowa³o i jaki bêdzie twardy ale rozlewalno¶c ma zajebist±. Dajesz go grubo (z g³owa oczywi¶cie) i nic nie p³ynie. Jak dla mnie bajka. Od dzis nie kupuje ¿adnego innego bezbarwnego. Zobacze jeszcze tylko jutro jak go siê bedzie obrabiac. A, i zapach ma nawet mi³y. Lakier jest jak woda tak¿e nie ma po co lac rozpucha. Naprawde super mi siê nim robi³o. 80¿³ za litr z utwardzaczem

berag1 
Wys³any: 2009-04-14, 20:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Cytat:
S± róznice bo Novol jest najdrozszym polskim produktem a rewelacji nie ma wcale.
Za klar Profixa p³ace 55z³, za klar DPonta p³ace 75z³ (jak biore duzo to p³ace 55) a za klar Novola p³ace 70z³.

lakier bezbarwny novol spectral SR 575-kupuj±c 5 litrów w komplecie litr wychodzi za 52 z³ote brutto

dooku 
Wys³any: 2009-04-14, 20:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: £ód¼
przy temacie podkadow mam pytanie.
podkladowalem drzwi od tico podklad byl CARSYSTEM dodalem rozcienczalnik akrylowy bo jest gesty.a teraz po lakierowaniu zrobily sie jakies odciecia .jak kojarze to na niektorych odcieciach szpachli,dodam ze w tych miejscach na 100%nie bylo przetartego podkladu,bylo dosyc grubo i na innych podkladach tego nie widzialem.
a wlasnie zaraz po lakierowaniu tego nie widzialem podpiero po kilku dniach tak jak bym przetarl sie do bazy i polozyl na to nowa baze .

gola 
Wys³any: 2009-04-14, 21:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
mebArth napisa³/a:
... UPOL UHS to by³± rewelacja. 3:1 to musi byæ kit.

jest nadal dostepny na allegro.
60 Zl za litr kompletu.
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html

michalLbn
Wys³any: 2009-04-14, 23:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
dooku napisa³/a:
podkladowalem drzwi od tico podklad byl CARSYSTEM dodalem rozcienczalnik akrylowy bo jest gesty.a teraz po lakierowaniu zrobily sie jakies odciecia .jak kojarze to na niektorych odcieciach szpachli,dodam ze w tych miejscach na 100%nie bylo przetartego podkladu,bylo dosyc grubo i na innych podkladach tego nie widzialem.
a wlasnie zaraz po lakierowaniu tego nie widzialem podpiero po kilku dniach tak jak bym przetarl sie do bazy i polozyl na to nowa baze .

Albo za ma³o utwardzacza w podk³adzie, albo za krótki czas suszenia podk³adu, albo za niska temperatura suszenia podk³adu, albo carsysten jast g.... warty tak jak gold car

michalLbn
Wys³any: 2009-04-14, 23:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
dooku napisa³/a:

Albo za ma³o utwardzacza w podk³adzie, albo za krótki czas suszenia podk³adu, albo za niska temperatura suszenia podk³adu, albo carsysten jast g.... warty tak jak gold car

glover
Wys³any: 2009-04-15, 06:50   
0
UP DOWN

michalLbn napisa³/a:
albo carsysten jast g.... warty tak jak gold car

To na stówe :D a resztê za³atwi³ rozcieñczalnik, wlaz³ pod szpachle, przy podk³adowaniu wype³niaczami trzeba najpierw przypruszyæ rozszlifowane miejsca aby zamkn±æ drogê rozcieñczalnikowi

glover
Wys³any: 2009-04-15, 06:59   
0
UP DOWN

ZIEMBA napisa³/a:
Lakier jest jak woda tak¿e nie ma po co lac rozpucha. Naprawde super mi siê nim robi³o. 80¿³ za litr z utwardzaczem

Cena, nazwa, wskazuje ¿e to vhs ale jako¶ nie moge daæ wiary :/ i ta ma³a lepko¶æ a przy tym rozlewno¶æ jak MS. Co¶ tu nie pasi?

gola 
Wys³any: 2009-04-15, 12:00   
0
UP DOWN

glover napisa³/a:
ZIEMBA napisa³/a:
Lakier jest jak woda tak¿e nie ma po co lac rozpucha. Naprawde super mi siê nim robi³o. 80¿³ za litr z utwardzaczem

Cena, nazwa, wskazuje ¿e to vhs ale jako¶ nie moge daæ wiary :/ i ta ma³a lepko¶æ a przy tym rozlewno¶æ jak MS. Co¶ tu nie pasi?

doskonala rozlewnosc,mala lepkosc to cechy lakierow UHS,wiec co ci tutaj nie pasi?
Wedlug ciebie MS posiada lepsza rozlewnosc jak UHS?

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-15, 13:40   
0
UP DOWN

glover napisa³/a:
Cena, nazwa, wskazuje ¿e to vhs ale jako¶ nie moge daæ wiary i ta ma³a lepko¶æ a przy tym rozlewno¶æ jak MS. Co¶ tu nie pasi?

Glover, to nie vhs tylko uhs. Nie ma co porównywac jego rozlewalno¶ci do rozlewalno¶ci ms-a. Ten siê piêknie wylewa, prawie na lustro i nie sp³ywa jak ms. Jak dla mnie to bajka. Teraz wiem ¿e mo¿na wylac lakier tak ¿eby go potem nie polerowac. Polecam go wszystkim.

mebArth 
Wys³any: 2009-04-15, 17:45   
0
UP DOWN

gola napisa³/a:
mebArth napisa³/a:
... UPOL UHS to by³± rewelacja. 3:1 to musi byæ kit.

jest nadal dostepny na allegro.
60 Zl za litr kompletu.
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html

Ja nie mam czasu na allegro bo jak mi brakuej klaru to wysy³am starego do sklepu.
Teraz bede testowa³ UHS od profixa 75z³ komplet z utwardzaczem 3:1 Profix MS jest fajny..ale UHS to musi byæ rewelacja dlatego zamówi³em kilo na próbe. Jak sie nie sprawdzi to wyp.... do kosza. Trzeba wszystkiego spróbowaæ... Wiem tylko ze nic od Novola juz nie bede próbowa³. Tej firmie dziêkujemy :D

gola 
Wys³any: 2009-04-16, 00:17   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:

Ja nie mam czasu na allegro bo jak mi brakuej klaru to wysy³am starego do sklepu...

jak kupujecie na setki to dziwota nie ma :D
Jaki czas potrzebujesz?Kupujesz wieksza ilosc i masz na jakis czas.

lukas
Wys³any: 2009-04-16, 06:49   
0
UP DOWN

gola napisa³/a:
glover napisa³/a:
ZIEMBA napisa³/a:

doskonala rozlewnosc,mala lepkosc to cechy lakierow UHS,wiec co ci tutaj nie pasi?
Wedlug ciebie MS posiada lepsza rozlewnosc jak UHS?

A mo¿esz napisaæ gdzie znalaz³e¶ tak± definicjê UHS? To k³óci siê z ide±, nie mówiê o definicji czy wytycznych bo takich nie ma! Nie ma ¿adnych norm mówi±cych co siê ma nazywaæ MS, HS, VHS czy UHS. To s± tylko nazwy pogl±dowo mówi±ce o zwarto¶ci rozcieñczalników! UHS czy VHS (jedna mañka) to z za³o¿enia lakiery o bardzo ma³ej zawarto¶ci zwi±zków lotnych. A to niestety trudno pogodziæ z ma³± lepko¶ci± i dobr± rozlewno¶ci±. Lakiery MS maj± ju¿ w sobie du¿o rozcieñczalnika i tam zdecydowanie ³atwiej uzyskaæ dobr± rozlewno¶æ ale nie s± "ekologiczne" wiêc siê od nich odchodzi. Ich lepko¶æ ustawiana jest tak aby po dodaniu jeszcze rozcieñczalnika by³o ok 18sek. Wylewaj± siê wtedy "na lustro" daj±c bardzo cienk± warstwê w porównaniu do HS czy UHS/VHS. Dlatego s± tak bardzo lubiane bo ³atwo siê nimi robi nawet na trzy warstwy. 60% z ka¿dej nak³adanej warstwy idzie szybko w powietrze!!! St±d nawet przy trzech i wiêcej warstwach nie ma problemów z gazowaniem. Na UHS/VHS tego siê nie da uzyskaæ. Tam na ka¿dej prawid³owo natry¶niêtej warstwie zostaje na elemencie ponad 60% a tylko 40% idzie w powietrze i niestety jak co¶ jest gêste to trudniej siê rozlewa ni¿ rzadkie. Owszem pewnie za jaki¶ czas pojawi± siê na rynku ¿ywice z których bêdzie mo¿na zrobiæ VHS o super rozlewno¶ci ale to jeszcze nie taraz. Na nazwy niestety nieuczciwi producenci lub konfekcjonerzy ³api± naiwnych.

gola 
Wys³any: 2009-04-16, 11:59   
0
UP DOWN

lukas napisa³/a:
...A mo¿esz napisaæ gdzie znalaz³e¶ tak± definicjê UHS? To k³óci siê z ide±, nie mówiê o definicji czy wytycznych bo takich nie ma! Nie ma ¿adnych norm mówi±cych co siê ma nazywaæ MS, HS, VHS czy UHS...

gdzie znalazlem?
w praktyce,w przeciwienstwie do ciebie nie znam tego ze skladu chemicznego i kart technicznych,lecz z wieloletniego doswiadczenia uzywajac lakierow MS kiedys oraz HS UHS teraz.
Nie ma norm mowiacych co sie ma nazywac MS,HS,UHS czy VHS?
A wlasnie zawartosc substancji lotnych ich ilosc w danym lakierze,zawartosc substancji stalych i ich ilosc w lakierze to co to wedlug ciebie jest?
Czyli idac twoim tokiem rozumowania jak odroznic wszystkie te lakiery od siebie?

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-16, 13:58   
0
UP DOWN

Lukas, nie znam sie na tym ale nie mów mi ¿e ms i uhs to tylko nazwy producentów. Dla mnie ró¿nica miêdzy nimi jest znacz±ca.

mebArth 
Wys³any: 2009-04-16, 16:46   
0
UP DOWN

ZIEMBA napisa³/a:
Lukas, nie znam sie na tym ale nie mów mi ¿e ms i uhs to tylko nazwy producentów. Dla mnie ró¿nica miêdzy nimi jest znacz±ca.

MS UHS HS VHS to nie nazwy producentów tylko ze tak powiem:wylewalnosc i jakosc produktów. Zaden MS nie wyleje sie tak jak UHS

GOLAS na setki to ja w sobote ³aduje w gard³o. W d....by³es i G...widzia³e¶. Wiec sie nie wypowiadaj.

gola 
Wys³any: 2009-04-16, 17:20   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
GOLAS na setki to ja w sobote ³aduje w gard³o. W d....by³es i G...widzia³e¶. Wiec sie nie wypowiadaj.

ty to widziales wiele w swoim marnym zyciu,zapewne ^^ ^^ ^^
Oczywiscie ze na setki kupujecie.Piszac wieksza ilosc mialem na mysli 50-100 litrow.Wiem ze nie kazdego stac wydac takie pieniadze na lakier bezbarwny,ale niech wtedy nie pisze ze kupuje wieksza ilosc jak kupil 5 litrow na krzyz.

lukas
Wys³any: 2009-04-16, 18:23   
0
UP DOWN

gola napisa³/a:
A wlasnie zawartosc substancji lotnych ich ilosc w danym lakierze,zawartosc substancji stalych i ich ilosc w lakierze to co to wedlug ciebie jest?
Czyli idac twoim tokiem rozumowania jak odroznic wszystkie te lakiery od siebie?

Nie zrozumia³e¶. To ¿e nie ma norm to oznacza mniej wiêcej tyle, ¿e nie ma ostrego podzia³u od jakiej do jakiej zawarto¶ci zwi±zków lotnych lakier powinien nazywaæ siê MS a kiedy staje siê juz HS-em itd. Je¿eli by¶ porównywa³ lakiery jednego producenta to wtedy masz jasne, który jest MS, który HS a który VHS ale jak zaczniesz porównywaæ HS jednej firmy z VHS innej to mo¿e siê okazaæ ¿e maj± one podobn± zawarto¶æ rozpuszczalników i niestety daje to pole do nadu¿yæ.

lukas
Wys³any: 2009-04-16, 18:35   
0
UP DOWN

ZIEMBA napisa³/a:

No pewnie, ¿e nie s± to nazwy producentów. Ja tylko staram siê powiedzieæ ¿e gdyby by³ taki podzia³ narzucony przez jak±¶ organizacjê, która sprawdza poprawno¶æ oznaczeñ to nie by³oby przekrêtów ;)

A ponadto nie musicie mnie atakowaæ bo dla mnie to mo¿ecie dalej ³udziæ siê ¿e robicie UHS je¿eli wam tylko pasuje taki lakier. Bêdê jedynie protestowa³ jak takie informacje bêd± sprzedawane innym mniej ¶wiadomym.

£ukasz79 
Wys³any: 2009-04-16, 19:09   
0
UP DOWN

lukas napisa³/a:
nie ma ostrego podzia³u od jakiej do jakiej zawarto¶ci zwi±zków lotnych lakier powinien nazywaæ siê MS a kiedy staje siê juz HS-em itd.

Oczywi¶ci ,¿e tak bowiem jest to oznaczenie zawarto¶ci czêsci sta³ych a nie czêsi lotnych bo to tyczy siê ilosci VOC .To , ze dany producent zaleca do mieszanki klaru i utw. dodanie rozc. jest to tylko kwestia uzyskania odpowiedniej lepko¶ci. To jak jest okreslony klar Ms, Hs lub inny to nie kwestia przypadku ani wymys³ów producenta. Jesli uwazasz inaczej to polakieruj sobie np DP 3750 na 3 pelne warstwy, a strym Ms na 1,5.

Piotr112
Wys³any: 2009-04-19, 11:24   
0
UP DOWN

ZIEMBA, kolego podziel siê wra¿eniami co do twardo¶ci cp2009 Uhs

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-19, 12:54   
0
UP DOWN

Piotr112 napisa³/a:
ZIEMBA, kolego podziel siê wra¿eniami co do twardo¶ci cp2009 Uhs

Powiem Ci Piotrek ¿e jednak nie jest to taki cudowny lakier jak my¶la³em. K³adzie siê go zajebiscie ale po 3 dniach jest jeszcze miêkki. To znaczy jest wyschniêty ale nie tak jak powinien, paznokiec w niego wchodzi. Nie wiem czy ja cu¶ zle zrobi³em czy ten lakier tak ma. We wtorek bêde znowu nim malowa³ to zobacze po jakim czasie tak dobrze stwardnieje.

Piotr112
Wys³any: 2009-04-19, 19:16   
0
UP DOWN

ja wczoraj próbowa³em U-pola UHS 3:1 fajnie siê k³adzie nie wiem czy nie da³em go za grubo 2,5 warstwy ale ju¿ dzi¶ wydawa³ mi siê twardszy ni¿ 3750 jutro spróbujê go polerowaæ to podzielê siê wra¿eniami

mebArth 
Wys³any: 2009-04-19, 22:09   
0
UP DOWN

Piotr112 napisa³/a:
ja wczoraj próbowa³em U-pola UHS 3:1 fajnie siê k³adzie nie wiem czy nie da³em go za grubo 2,5 warstwy ale ju¿ dzi¶ wydawa³ mi siê twardszy ni¿ 3750 jutro spróbujê go polerowaæ to podzielê siê wra¿eniami

za grubo nie zgazowa³? UPOLA UHS daje sie na 1.5 raza tak jak wode Novola. Pierwsza poprusz a druga wylana.

Piotr112
Wys³any: 2009-04-20, 19:31   
0
UP DOWN

w³a¶nie sie tego dowiedzia³em (próbowa³em na starym elemencie) nie zgazowa³ ale by³ miêkki bêdê próbowa³ jeszcze raz .Jak go oceniasz kolego w porównaniu z DP3750 g³ównie chodzi mi o twardo¶æ

mebArth 
Wys³any: 2009-04-21, 16:14   
0
UP DOWN

Piotr112 napisa³/a:
w³a¶nie sie tego dowiedzia³em (próbowa³em na starym elemencie) nie zgazowa³ ale by³ miêkki bêdê próbowa³ jeszcze raz .Jak go oceniasz kolego w porównaniu z DP3750 g³ównie chodzi mi o twardo¶æ

Tak samo. od 1.5 roku nie mia³em reklamacji ani DP ani Profixa. A Novola nie lubie.

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-21, 18:48   
0
UP DOWN

Cytat:
Powiem Ci Piotrek ¿e jednak nie jest to taki cudowny lakier jak my¶la³em. K³adzie siê go zajebiscie ale po 3 dniach jest jeszcze miêkki. To znaczy jest wyschniêty ale nie tak jak powinien, paznokiec w niego wchodzi. Nie wiem czy ja cu¶ zle zrobi³em czy ten lakier tak ma. We wtorek bêde znowu nim malowa³ to zobacze po jakim czasie tak dobrze stwardnieje.

Jednak to jest normalne, dzisiaj przygl±da³em sie 3750, malowane by³o w sobote i te¿ nie by³ taki jak my¶la³em ¿e bêdzie. Piotrek, ja ten cp2009 polecam.

Piotr112
Wys³any: 2009-04-21, 21:17   
0
UP DOWN

dziêkujê spróbujê

mebArth 
Wys³any: 2009-04-22, 16:22   
0
UP DOWN

ZIEMBA napisa³/a:
Cytat:

Jednak to jest normalne, dzisiaj przygl±da³em sie 3750, malowane by³o w sobote i te¿ nie by³ taki jak my¶la³em ¿e bêdzie. Piotrek, ja ten cp2009 polecam.

Co by³o nie tak? Sam cos spieprzy³e¶. 3750 sie wylewa na zero gosciu. Daj 20% rozpucha Centari to Ci sie wyleje jak ³za. Ja ci jutro pokaze jak wygl±da wylane 3750 przed polerk±. L200 i toyotka
W sumie nie ma co polerowac bo sa tylko 4 smietki....tego nikt nie zauwazy

No-limit
Wys³any: 2009-04-22, 18:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
mebArth napisa³/a:
ZIEMBA napisa³/a:
Cytat:

Co by³o nie tak? Sam cos spieprzy³e¶. 3750 sie wylewa na zero gosciu. Daj 20% rozpucha Centari to Ci sie wyleje jak ³za. Ja ci jutro pokaze jak wygl±da wylane 3750 przed polerk±. L200 i toyotka
W sumie nie ma co polerowac bo sa tylko 4 smietki....tego nikt nie zauwazy

@MEB.Ja do 3750s nie daje "rozucha".Czsem ok 5%.Na 1,5 warwstwy jest lustro bez ¶mieci,no mo¿e 2-3.

gola 
Wys³any: 2009-04-22, 20:05   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
ZIEMBA napisa³/a:
Cytat:

Co by³o nie tak? Sam cos spieprzy³e¶. 3750 sie wylewa na zero gosciu...

naucz sie wreszcie czytac i rozumiec posty gosciu.
@ZIEMBA pisal o twardosci lakieru DP 3750 po kilku dniach

Piotr112
Wys³any: 2009-04-22, 20:34   
0
UP DOWN

z uzyskaniem " lustra" na 3750 1,5 warstwy no problem ale lakier k³adziony na cromaxa jest miêkki

mebArth 
Wys³any: 2009-04-23, 16:16   
0
UP DOWN

Twardo¶c GOLAS powiadasz? Sam wiesz jak± twardosc ma DP.
Wiêc odbij.
Przedstawiam wczorajsza prace. Zeby ktos mi nie cenzura³ ze ma ¿le po DuPoncie 3750 wylany klar czy twardosc. Fotki przed polerk±. polerka polega³a na 3 smietkach czyli punktowo na sucho past± Profix.
MI³ego ogladania:

B³otnik L200 odbicie zlewu

Drzwi:

Drzwi x2

Odbicie na b³otniku sciany:

Corolla na kabinie smiechu - drzwi:

B³otnik corolla w po³owie po rozpuchu do cieniowania:

L200 jescze raz ca³y czas przed polerk±...bo nie by³o co polerac tylko pare smietków

Przyzady: Lewy do farby a prawy do podk³adu S300 i S2000 HVLP oba

Materia³y niezbedne do wylania:

I niech NIKT Mi nie pie.... ze DP jest miekki czy sie ¼le rozlewa. wiecej fot? beda jutro jak nadal macie problemy.

mebArth 
Wys³any: 2009-04-23, 19:05   
0
UP DOWN

Piotr112 napisa³/a:
z uzyskaniem " lustra" na 3750 1,5 warstwy no problem ale lakier k³adziony na cromaxa jest miêkki

Guwno prawda. Jkaby³ by miekki to bu sie zarywa³ pod poler± na sucho. Skoro taki madry jestes poleæ innym KOLEGOM lakier co nie jest miekki i zb³ysnij na forum. :cool:

gola 
Wys³any: 2009-04-23, 19:12   
0
UP DOWN

ogolil bys sie :D
i kombinezon zmienil bo nie za czysty juz ;)

mebArth 
Wys³any: 2009-04-23, 19:18   
0
UP DOWN

gola napisa³/a:

a tam.. brod± nie maluje...a co do kombinezona
ma tylo 3 malowania wiec jest nowy

Reszta chyba OK..co nie GOLAS? Jak miszczu oceniasz? Ja Twoja prace pochwali³em. . Czekam na Twoja opiniê.

pzdr

gola 
Wys³any: 2009-04-23, 19:22   
0
UP DOWN

pochwala...
wzrokowa na razie bo klamka nie zdemontowna z drzwi ;) i pojedyncze elementy.Czekam na kompleta jakiegos :D

mebArth 
Wys³any: 2009-04-23, 19:32   
0
UP DOWN

gola napisa³/a:

a i jescze jedno - ja mam kombinrezon - inni magicy NIE MAJ¡, :D

mebArth 
Wys³any: 2009-04-23, 19:36   
0
UP DOWN

Nie zdejmowa³em klamki bo ja nie umiem Ale ³±dnie wylane co nie? prawda golas?nie tylkko Ty potrafisz zlac.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: