Autor |
Wiadomo¶æ |
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-05-22, 21:13 air gunsa czy walcom?
|
0
|
|
|
Ride To Live
Pomóg³: 1 raz Posty: 48
|
Witam, panowie proste pytanie który lepszy, Air Gunsa AZ3 HTE2,czy Walcom Slim S, wiem ¿e opinii mo¿e byæ wiele, ale jednak chcia³bym wiedzieæ. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-22, 23:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
karlos2 napisa³/a: | Air Gunsa AZ3 HTE2,czy Walcom Slim S, |
Strata kasy na pó³¶rodki. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
ksenonn
|
Wys³any: 2012-05-23, 07:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 279 Sk±d: Czêstochowa
|
mojego walcoma Ci sprzedam, ja zbieram na sate |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
|
|
|
|
|
ivanovic
|
Wys³any: 2012-05-23, 18:45
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Chali68
|
Wys³any: 2012-05-23, 18:55
|
0
|
|
|
|
Kolego flg5 to tragizm brazylijski,daj sobie spokój! Do³ó¿ parê groszy do airgunsy i kup walcoma genesi hte i po problemie. |
|
|
|
|
bandita7
|
Wys³any: 2012-05-23, 22:28
|
0
|
|
|
|
Air Gunsa tylko akryl i bezbarwny bazy metaliczne odpada u mnie nie dalo rady chmurki i problemy nie polecam tez szukalem pistoletu taniej a zeby byl w miare ale jak kolega ksenonn zebralem sie kupilem sate hvlp i rp i jest to co powinno byc zadowolenie z wykonanej prcy. |
|
|
|
|
ivanovic
|
Wys³any: 2012-05-27, 21:08
|
0
|
|
|
|
A co z Devilbiss SLG 600?
Mam malutki kompresorek a operujê pistoletem Sprint HP
Nie mogê doj¶æ do ³adu z bezbarwnym prawdopodobnie z powodu marnego rozbicia materia³u. Bez wzglêdu na to czy po³o¿ê cienko czy grubo zawsze mam pofalowany lakier.. jest to nie do koñca skórka pomarañczy ale co¶ podobnego dlatego szukam ratunku w pistolecie.
Klar Novol 570 + 10% rozcieñczalnika. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-05-27, 21:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
ivanovic napisa³/a: | co z Devilbiss SLG 600 |
Daj sobie spokój z tym "wynalazkiem" Szkoda na niego wydawaæ finanse
Pozdrawiam!
ps. Masz ma³y kompresor to kup sobie Sata minijet z dysz± 1.2 SR Na "calaka" bêdzie za ma³y ale na kilka elementów spokojnie wystarczy |
|
|
|
|
Fragles
|
Wys³any: 2012-05-28, 08:43
|
0
|
|
|
|
Mam nieraz w rêku air gunse poprawny pistolet maluje równo, dobra atomizacja, dobra skuteczno¶æ aplikacji, ¶redni transfer, dobrze siê myje, zdecydowanie za szybko zacz±³ mi przeciekaæ po iglicy, oryginalny regulator ci¶nienia strasznie badziewny "sam" siê przestawia dlatego zewnêtrzny obowi±zkowy.
Z baz± da radê kwestia przygotowania i regulacji.
Za t± cenê mogê go poleciæ innych wspomnianych nie testowa³em.
Co do stosowania pó³¶rodków mam na ten temat w³asne zdanie i powiem ¿e gdyby nie one malowa³ bym teraz pewnie z lampk± ledow± w rêku przy kijowym ¶wietle w gara¿u wy³o¿onym foliom malarsk± a ca³o¶ci tar³ papierkiem na klocku ale za to w rêku sata na pó³ce iwata w szawce devilibiss. |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-28, 09:17
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
Pomóg³: 2 razy Posty: 426 Sk±d: Wlkp.
|
Fragles napisa³/a: | w³asne zdanie i powiem ¿e gdyby nie one malowa³ bym teraz pewnie z lampk± ledow± w rêku przy kijowym ¶wietle w gara¿u wy³o¿onym foliom malarsk± a ca³o¶ci tar³ papierkiem na klocku ale za to w rêku sata na pó³ce iwata w szawce devilibiss |
A mia³e¶ kiedy¶ okazjê lakierowaæ sat± czy iwat± (nie air gunss± )?
Te¿ tak kiedy¶ my¶la³em ,mogê sobie pozwoliæ i mam wszystkie trzy , zarówno air gunsê i satê ,tak¿e iwatê (na razie devilbissa jeszcze nie mia³em ). I z czystym sumieniem nie móg³bym poleciæ air gunsy (chyba ,¿e ostatecznie z dysz± 1,8 do podk³adu), a tym bardziej chiñczyka .
Sk±d jeste¶ ? Jak blisko mnie to mogê umo¿liwiæ Ci wypróbowanie obu .
Pozdr. |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorê wielkiemu, dziwi przeciêtnego, nadyma ma³ego.
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-28, 09:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
jarbia napisa³/a: | Jak blisko mnie to mogê umo¿liwiæ Ci wypróbowanie obu . | co za gest
ja przed sata mia³em walkoma i do teraz go sporadycznie u¿ywam...mo¿e nie ma super szerokiego strumienia itp ale nie najgorszy pistolet...ja chyba mogê polecic |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-28, 10:17
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Cytat: | ja przed sata mia³em walkoma |
Ja go nie mia³em i nie wiem, ale air gunsa to nie to .
pozdr |
_________________ Naprawa elektroniki daje pokorê wielkiemu, dziwi przeciêtnego, nadyma ma³ego.
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Fragles
|
Wys³any: 2012-05-28, 12:07
|
0
|
|
|
|
Wszystko zale¿y od etapu na którym znajduje siê u¿ytkownik, je¿eli pyta o pistolety z przedzia³u 400 - 700z³ wnioskuje ¿e d³ugo nie maluje ale zaczyna powa¿nie my¶leæ, i prêdzej czy pó¼niej t± sate kupi albo zrezygnuje. Malowa³em dawniej innymi pistoletami i inne rzeczy teraz bawiê siê zabawkami graco, optimy.... na pompach, mniejsze malunki sporadycznie hobbystycznie. I tak da siê airguns± dobrze pomalowaæ samochód który ma dobrze wygl±daæ jak ma byæ bardzo dobrze to idziemy w kierunku saty iwaty ale i warunki musimy mieæ bardzo dobre bo inaczej w dalczym ci±gu bêdzie tylko dobrze a kto ma bardzo dobre warunki nie pyta siê o pistolety typu airgunsa, star czy ¶rednie pó³ki devile/walcomy bo ma ju¿ dobry sprzêt za dobr± kasê. |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-28, 13:15
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Cytat: | Wszystko zale¿y od etapu na którym znajduje siê u¿ytkownik |
Zgadza siê .Ja przeszed³em przez te etapy i na wszystkie poprzednie szkoda by³o pieniêdzy . Teraz na pocz±tek kupi³bym tego maleñtasa, satê albo iwatê mini z dysz± , jak kolega robert proponuje 1,2 SR (je¶li satê ).
pozdr |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-05-28, 14:12
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
Witam, dziêkujê wam Panowie za wszystkie rady, jeste¶cie nieocenion± kopalni± wiedzy. Jednak nie otrzyma³em dok³adnej odpowiedzi na moje pytanie czyli Air Gunsa czy Walcom?
Jestem amatorem, chocia¿ nie tak do koñca, nie mam kabiny lakierniczej, lecz dobrze przystosowany gara¿ ok.40 m2, kompresor 250l 3t³okowy, bardzo rzadko lakierujê ca³e auta.
Jednak od kilku lat wspó³pracujê z pracownia Airbrushu, i prace jakie wykonujê polegaj± na przygotowaniu elementów tzn.gruntu pod Airbrush, a potem wylanie na ca³o¶æ klaru, s± to zazwyczaj pojedyncze elementy lub elementy motocykli. Dotychczas pracowa³em i nadal pracujê pistoletami typu Sico, mam trzy sprzêty,jeden do podk³adu chiñczyk 1.8, drugi HVLP do bazy, trzeci RP do klaru.
Problem polega na tym ¿e prace dobrze mi wychodz±,nie narzekam na jako¶æ,chocia¿ czasami trzeba wykonaæ polerkê, no ale z czasem zapragn±³em lepszego choæ nie za drogiego pistoletu, i dlatego napisa³em post z pytaniem.
Wiem czym jest Sata i jak siê ni± pracuje, mia³em kiedy¶ przyjemno¶æ pracowaæ Sat± 3000, lecz na razie mnie na ni± nie staæ.
pzdr. |
|
|
|
|
ivanovic
|
Wys³any: 2012-05-28, 14:24
|
0
|
|
|
|
Opinie na temat wymienionych devillbisów s± widzê marne co mnie trochê dziwi.
Ju¿ kiedy¶ kto¶ radzi³ mi przej¶cie na pistolet mini przy aktualnym kompresorze i zaczynam siê przekonywaæ. Sata minijet o której mowa to nadal spory wydatek ale postanowi³em, ¿e od³o¿ê na niego. A je¶li kto¶ ma taki na zbyciu chêtnie kupiê
Dziêki za radê i wyprowadzenie mnie z tych ¶licznie nazwanych 'pó³¶rodków' |
|
|
|
|
ivanovic
|
Wys³any: 2012-05-30, 15:52
|
0
|
|
|
|
Zapytam o jeszcze jedn± rzecz. Braæ z dysz± 1.2SR czy 1.4 SR? |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-30, 17:42
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
ivanovic napisa³/a: | Braæ z dysz± 1.2SR czy 1.4 SR? |
Sam jestem ciekawy ,bo te¿ polujê na taki .Ja chyba wzi±³bym 1,4 sr ,maj±c nadziejê ,¿e ma te¿ szersz± miote³kê (ale to chyba pobo¿ne ¿yczenia ).
Bo chyba chodzi Ci ,aby by³ to dobry i niedrogi pistolet do lakierowania przynajmniej ¶redniej wielko¶ci elementów ,a nie do zaprawek ?
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-05-30, 21:26
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
ivanovic napisa³/a: | Opinie na temat wymienionych devillbisów s± widzê marne co mnie trochê dziwi.
Ju¿ kiedy¶ kto¶ radzi³ mi przej¶cie na pistolet mini przy aktualnym kompresorze i zaczynam siê przekonywaæ. Sata minijet o której mowa to nadal spory wydatek ale postanowi³em, ¿e od³o¿ê na niego. A je¶li kto¶ ma taki na zbyciu chêtnie kupiê
Dziêki za radê i wyprowadzenie mnie z tych ¶licznie nazwanych 'pó³¶rodków' |
Witam, z pe³nym szacunkiem, ale chyba nie o tym jest ten temat, i nie na ten temat, by³o moje pytanie. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-30, 21:34
|
0
|
|
|
|
je¶li nic siê nie zmienilo od czasu kiedy ja mia³em walcoma to odrzuci³ bym na twoim miejscu gunse która ponoæ siê ostatnio popsula...a w tej kasie mo¿e victoria czy jako¶ tak??? ponoæ dobre pistolety w podobnej cenie sie zaczynaj± |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-05-30, 21:54
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
gugun napisa³/a: | je¶li nic siê nie zmienilo od czasu kiedy ja mia³em walcoma to odrzuci³ bym na twoim miejscu gunse która ponoæ siê ostatnio popsula...a w tej kasie mo¿e victoria czy jako¶ tak??? ponoæ dobre pistolety w podobnej cenie sie zaczynaj± |
A mog³by¶ co¶ dok³adniej o tj Viktori, dok³adna nazwa itp.
pzdr. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-30, 22:07
|
0
|
|
|
|
jutro jak wskocze na stacjonarny ok 10ej to ci pode¶le...u mnie w mieszalni w podobnej cenie maja wersje do bazy i klaru po ok 500-600z³ szt. ale dok³adnie nie pamiêtam,ale pistolet wygl±da do¶æ solidnie i jak to mowi± do rêki:) w mieszalni kiedy¶ pyta³em to powiedzieli mi ¿e mo¿e nie sata ale solidny bardzo sprzêt |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-05-30, 22:12
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
gugun napisa³/a: | jutro jak wskocze na stacjonarny ok 10ej to ci pode¶le...u mnie w mieszalni w podobnej cenie maja wersje do bazy i klaru po ok 500-600z³ szt. ale dok³adnie nie pamiêtam,ale pistolet wygl±da do¶æ solidnie i jak to mowi± do rêki:) w mieszalni kiedy¶ pyta³em to powiedzieli mi ¿e mo¿e nie sata ale solidny bardzo sprzêt |
Chocia¿ ca³y czas siê bijê z my¶lami, czy nie po¶wiêciæ kasê z dwóch elementów i do³o¿yæ i kupiæ Satê 1000B RP ??? Na ni± by³o by mnie jeszcze staæ. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-30, 22:16
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-30, 22:16
|
0
|
|
|
|
karlos2 napisa³/a: | do³o¿yæ i kupiæ Satê 1000B RP ??? |
We¼ popytaj o now± optimê,,, Projektre pisa³ o niej, ale nazwy nie pamiêtam.
Mia³em j± w rêku i to by³ by optymalny wybór w tej kasie co my¶lisz przeznaczyæ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-30, 22:20
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-05-30, 22:24
|
0
|
|
|
|
optima ponoæ górna pó³ka...ponoæ bo ma³o siê o tym s³yszy...wko³o tylko sata ivata dv i nic wiêcej..wiêc ju¿ masz kolego typy zaczynaj±c od najtañszego victioria,optima,sata |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-05-30, 22:40
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
Dziêki ch³opaki za pomoc i nakierunkowanie mnie na inny tor my¶lenia.
pzdr. |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-30, 23:07
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Lackdoctor napisa³/a: | Gdybym teraz wybiera³ pistolet w granicach 1000 z³ to tylko ta optima. |
Jak kupowa³em lakier do schodów Clou, mieli tam kilka tych pistoletów w ofercie .Muszê powiedzieæ ,¿e wykonanie perfekcyjne .Wtedy nie mia³em jeszcze ¿adnego markowego pistoletu i kupi³bym, gdyby nie cena ,która wtedy wydawa³a mi siê wysoka . Chyba tylko jeden by³ po oko³o 900 z³ reszta ponad 1300z³ (o ile dobrze pamiêtam ) a najnowsza wtedy 910-tka (chyba) ok 1500 .
Tak ,¿e nie wiem czy do tysi±ca da³o by radê kupiæ ?
A ca³a sprawa rozbija siê o przedzia³ cenowy 500 do 850 z³ .W tej cenie ,to chyba tylko u¿ywki lub okazje z markowych zostaj± ...albo te mini. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-30, 23:17
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-05-30, 23:30
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
Gdybym mia³ wydaæ 850z³, to chyba wola³bym do³o¿yæ dwie stówki i kupiæ sate,
http://www.elakiery.pl/pr...tajet-1000-b-rp
Tak jak wcze¶niej pisa³em, coraz bardziej zastanawiam siê aby do³o¿yæ ze 500 stówek do tego co mam i kupiæ lepiej, maj±c do dyspozycji ok.1100z³, ma ju¿ wiêksze pole manewru. |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-30, 23:30
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Lackdoctor napisa³/a: | Ja bym to rozwi±za³ w ten sposób... |
Ja pisa³em o nowych w Polsce .Ale masz Racjê to te¿ dobry sposób .Sam te¿ tam próbujê co¶ wyrwaæ, ale nie mam zdrowia do pilnowania aukcji i zawsze jaki¶ niemiaszek mnie przebije w ostatniej sekundzie (chyba korzystaj± ze snajpera) .
Mam jeszcze chrapkê na takiego devilbissa ,przyda³by mi siê do epo.zamiast tej pora¿ki air gunsy 1,3
Przy okazji zapytam co to za gun satajet rp ?
pozdr |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-30, 23:35
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
karlos2 napisa³/a: | Gdybym mia³ wydaæ 850z³, to chyba wola³bym do³o¿yæ dwie stówki i kupiæ sate |
Jak masz czym malowaæ to poczekaj i do³ó¿ ,na pewno nie bêdziesz ¿a³owa³ .
Propozycja Lackdoctora z eb. te¿ jest dobra.
Nie kupuj tych co w temacie ,ja amator Ci to mówiê , my musimy mieæ dobry sprzêt.
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-05-30, 23:41
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-30, 23:48
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Lackdoctor napisa³/a: | http://www.ebay.de/itm/22...649#ht_918wt_99 |
Ta akurat ma dyszê 1,5 ,ale znajd± siê te¿ inne.
Szkoda te¿ ,¿e nic ciekawego, w dobrej cenie nie ma w opcji kup teraz.
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-05-31, 06:25
|
0
|
|
|
|
jarbia napisa³/a: | Przy okazji zapytam co to za gun satajet rp ? |
Jest to pierwszy model pistoletu Sata w systemie RP ,nieformalnie nazywany przez lakierników Sata jet 2000 RP. Poniewa¿ korpus pistoletu jest zapo¿yczony z Sata jet 2000 HVLP. W jet RP wprowadzono inne gwinty mocowania korpusu g³owicy ,¶rednice kana³ów itp. oraz dla "szybkiej identyfikacji" tych modeli od siebie ich "kolorystykê" (pasek na g³owicy) ,zielony to HVLP a niebieski to RP. Sata 2000 HVLP mia³a "swój debiut" w 1999r. a Sata jet RP w 2001r. Produkcja obu modeli trwa³a do 2006/7r. gdzie zosta³y zast±pione modelem Sata jet 3000 (RP lub HVLP). Jeszcze do niedawna mo¿na by³o znale¿æ u niektórych dystrybutorów w ofercie te pistolety w tzw. sprzeda¿y do opró¿nienia magazynów
A ,i w tym modelu masz tak¿e mo¿liwo¶æ zakupu z Digitalem.
Co do e-baya Panowie to proponuje aby zamiast trwaj±cych aukcji koledzy podes³ali ju¿ te zakoñczone aby ka¿dy móg³ zobaczyæ za jak± rzeczywist± kwotê te sprzêty s± tam licytowane. Na sam koniec aukcji jest tam "bardzo gor±co" chocia¿ przyznam ¿e czasami mo¿na co¶ ciekawego kupiæ w opcji "Kup Teraz"
W licytacjach zauwa¿y³em ¿e Niemcy czasami podbijaj± cenê oferowanego przedmiotu z innego konta
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-31, 06:35
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Robertlodz09 napisa³/a: | zamiast trwaj±cych aukcji koledzy podes³ali ju¿ te zakoñczone aby ka¿dy móg³ zobaczyæ za jak± rzeczywist± kwotê te sprzêty s± tam licytowane. |
W³a¶nie dlatego nic jeszcze tam nie kupi³em ,czêsto je¶li chodzi o pistolety sata . U nas te¿ czêsto trafiaj± siê okazje .
Robertlodz09 napisa³/a: | nazywany przez lakierników Sata jet 2000 RP |
Dobry ten gun (chodzi o satajet rp) ? Mo¿na go czasami w dobrej cenie nabyæ ?
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-05-31, 06:57
|
0
|
|
|
|
jarbia napisa³/a: | Dobry ten gun (chodzi o satajet rp) ? |
Sam nim lakierowa³em "w pracy" tak do 2009r. a teraz mam te¿ taki u siebie dok³adnie to ma u mnie zastosowanie przy nak³adaniu lakieru bezbarwnego ale tylko dlatego ¿e ja mam kilka Sat i ka¿da ma inne zadanie Ale spokojnie wykonasz ka¿d± naprawê pow³oki tym pistoletem na poziomie Sata Swojego RP kupi³em na e-bayu w³a¶nie w opcji "Kup Teraz" by³ wystawiony za 120 euro + przesy³ka. Jedno co trzeba przyznaæ Niemcom ¿e opis przedmiotu zgadza siê z stanem faktycznym na 200%
Pozdrawiam!
A licytowa³em te¿ zestaw naprawczy do Sata jet 90 i za ka¿dym razem "kto¶" mnie przebija³ a ten sam zestaw za jaki¶ czas by³ wystawiany przez tego samego Niemca i historia siê powtarza³a A¿ w koñcu kto¶ wystawi³ taki zestaw na Alle..ro i go wtedy kupi³em |
|
|
|
|
jarbia
|
Wys³any: 2012-05-31, 08:33
|
0
|
|
|
Hobbysta ,amator
|
Robertlodz09 napisa³/a: | spokojnie wykonasz ka¿d± naprawê pow³oki tym pistoletem na poziomie Sata |
Tak my¶la³em .Ja teraz do bezbarwnego u¿ywam 4000rp ,ale szukam czego¶ do epoksydu , st±d moje pytanie .Te chodz± tak ok. 100 do 150 euro.
Tak sobie my¶lê , ¿e dobra alternatywa dla pocz±tkuj±cych zamiast tych pomy³ek j.w.
pozdr. |
- Lew To³stoj |
|
|
|
|
ivanovic
|
Wys³any: 2012-05-31, 13:59
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Bo chyba chodzi Ci ,aby by³ to dobry i niedrogi pistolet do lakierowania przynajmniej ¶redniej wielko¶ci elementów ,a nie do zaprawek ? |
Dok³adnie tak jak piszesz, ale mia³by te¿ zastosowanie przy ró¿nych bardziej skomplikowanych elementach i tu 1.2 pasowa³aby bardziej.
Kto¶ mo¿e wypowiedzieæ siê na temat wielo¶ci miot³y w 1.2r i 1.4sr? Czy jest w ogóle jaka¶ ró¿nica i je¶li tak czy jest na tyle du¿a aby wybraæ 1.4?
Cytat: | Witam, z pe³nym szacunkiem, ale chyba nie o tym jest ten temat, i nie na ten temat, by³o moje pytanie. |
Nie wiem czy chcesz zasugerowaæ, ¿e nie mo¿na zapytaæ o pistolet je¶li w temacie w±tku nie ma wymienionej jego nazwy? Dyskusja i tak przenios³a siê na zupe³nie inne modele ni¿ te o które pyta³e¶ i nic z³ego siê nie stanie je¶li przy okazji kto¶ pomóg³by i mi bez zak³adania bli¼niaczego w±tku typu dv czy sata. Nie chcê przecie¿ nikomu zaszkodziæ |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-06-05, 15:44
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
Witam, panowie, zrobi³em parê robót,od³o¿y³em co nieco wiêcej, mam do dyspozycji 1100z³, teraz wybieram siê do sklepu z profesjonalnymi narzêdziami i pneumatyk±, no i teraz rodzi siê kolejne pytanie, mianowicie:
-czy Satajet 1000 B rp to dobry wybór?
-jaka jest ró¿nica miêdzy sat± 1000, a 3000,
-czy wybraæ 1000 czy 3000,ró¿nica w cenie niewielka,ale jednak.
pzdr. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-06-05, 15:54
|
0
|
|
|
|
karlos2 napisa³/a: | czy 3000, |
Nie kupuj 1000 maj±c na 3000. |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-06-05, 16:04
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
A jaka jest miêdzy nimi ró¿nica, ma³a, czy dzieli je przepa¶æ,fakt mia³em kiedy¶ przyjemno¶æ pracowaæ raz sat± 3000, ale saty 1000 nawet nie trzyma³em nigdy w rêce, st±d moje pytanie. |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-06-05, 16:10
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Gdzies tu na forum pisa³o ze sata 1000 to przemysó³wka chyba to nawet pisa³ Robertlodz i do nak³adania baz sie nie nadaje. |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-06-05, 16:24
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
Nokia napisa³/a: | Gdzies tu na forum pisa³o ze sata 1000 to przemysó³wka chyba to nawet pisa³ Robertlodz i do nak³adania baz sie nie nadaje. |
Ja juz jestem g³upi, tañsze nie za dobre, sata 1000 do przemys³u, inne za drogie, kurde chyba zostanê przy chiñczykach.
Mo¿e kto¶ kto pracowa³ 1000, i mo¿e co¶ o niej powiedzieæ ? |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-06-05, 16:27
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
http://screenshooter.net/3969760/seepmai
Ch³opie bierz 3000 i nie bedziesz za³owa³, nad czym tu siê jeszcze zastanawiaæ to ja nie wiem. Tyle osób lakieruje tu 3k i sobie chwali a chwali a Ty tu rozmy¶lasz nad przemys³ówka... |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-06-05, 17:15
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-06-05, 17:18
|
0
|
|
|
|
ivanovic napisa³/a: | Braæ z dysz± 1.2SR |
Ja bym bra³ 1.2 SR, lub 1.0 SR |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-06-05, 17:20
|
0
|
|
|
|
karlos2 napisa³/a: | -jaka jest ró¿nica miêdzy sat± 1000, a 3000, |
Ten pierwszy jest to model który zast±pi³ Sata LM2000 RP lub HVLP i jest dedykowany dla przemys³u ,natomiast ten drugi to model do "samochodówki" czyli nak³adania pow³ok
lakierniczych w refinishu.
karlos2 napisa³/a: | kurde chyba zostanê przy chiñczykach. |
Ale jaja mocny jeste¶
karlos2 napisa³/a: | czy wybraæ 1000 czy 3000,ró¿nica w cenie niewielka,ale jednak |
Jak do samochodówki to tylko Sata jet 3000 RP lub HVLP
Mo¿esz jeszcze kupiæ z drugiej rêki bardzo udany model Sata jet 2000 RP lub HVLP
Te¿ mam takie w "swojej kolekcji" tak¿e ¶mia³o polecam Za oko³o 600-700z³ mo¿esz mieæ bardzo dobry pistolet który nie ma co porównywaæ do tych chiñskich gówien...ek jak i Air Gunsy ,Walcoma itp. badziewia
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
karlos2
|
Wys³any: 2012-06-05, 17:22
|
0
|
|
|
Ride To Live
|
Lackdoctor napisa³/a: | Nie wiem do czego potrzebujesz pistolet, wiêc mo¿e optima siê nada je¶li cena bêdzie odpowiednia? |
Pisa³em ju¿ wcze¶niej, wspó³pracujê z pracowni± airbraschu przygotowujê grunt pod, a pózniej pokrywam ca³y element klarem,dlatego potrzebujê dobry pistolet, bo ma juz dosyæ tych wszystkich chiñczyków których kupujê na pêczki. |
|
|
|