Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
karlos2 
Wys³any: 2012-05-22, 21:13   air gunsa czy walcom?
0
UP DOWN
Ride To Live

Pomóg³: 1 raz
Witam, panowie proste pytanie który lepszy, Air Gunsa AZ3 HTE2,czy Walcom Slim S, wiem ¿e opinii mo¿e byæ wiele, ale jednak chcia³bym wiedzieæ.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-05-22, 23:15   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
karlos2 napisa³/a:
Air Gunsa AZ3 HTE2,czy Walcom Slim S,

Strata kasy na pó³¶rodki.

ksenonn 
Wys³any: 2012-05-23, 07:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Czêstochowa
mojego walcoma Ci sprzedam, ja zbieram na sate :)

ivanovic
Wys³any: 2012-05-23, 18:45   
0
UP DOWN

A Devilbiss FLG 5?

Chali68
Wys³any: 2012-05-23, 18:55   
0
UP DOWN

Kolego flg5 to tragizm brazylijski,daj sobie spokój! Do³ó¿ parê groszy do airgunsy i kup walcoma genesi hte i po problemie.

bandita7 
Wys³any: 2012-05-23, 22:28   
0
UP DOWN

Air Gunsa tylko akryl i bezbarwny bazy metaliczne odpada u mnie nie dalo rady chmurki i problemy nie polecam tez szukalem pistoletu taniej a zeby byl w miare ale jak kolega ksenonn zebralem sie kupilem sate hvlp i rp i jest to co powinno byc zadowolenie z wykonanej prcy.

ivanovic
Wys³any: 2012-05-27, 21:08   
0
UP DOWN

A co z Devilbiss SLG 600?

Mam malutki kompresorek a operujê pistoletem Sprint HP :sciana:
Nie mogê doj¶æ do ³adu z bezbarwnym prawdopodobnie z powodu marnego rozbicia materia³u. Bez wzglêdu na to czy po³o¿ê cienko czy grubo zawsze mam pofalowany lakier.. jest to nie do koñca skórka pomarañczy ale co¶ podobnego dlatego szukam ratunku w pistolecie.

Klar Novol 570 + 10% rozcieñczalnika.

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-05-27, 21:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
ivanovic napisa³/a:
co z Devilbiss SLG 600

Daj sobie spokój z tym "wynalazkiem" ;) Szkoda na niego wydawaæ finanse :tak:
Pozdrawiam! :spoko:

ps. Masz ma³y kompresor to kup sobie Sata minijet z dysz± 1.2 SR :tak: Na "calaka" bêdzie za ma³y ale na kilka elementów spokojnie wystarczy ;)

Fragles
Wys³any: 2012-05-28, 08:43   
0
UP DOWN

Mam nieraz w rêku air gunse poprawny pistolet maluje równo, dobra atomizacja, dobra skuteczno¶æ aplikacji, ¶redni transfer, dobrze siê myje, zdecydowanie za szybko zacz±³ mi przeciekaæ po iglicy, oryginalny regulator ci¶nienia strasznie badziewny "sam" siê przestawia dlatego zewnêtrzny obowi±zkowy.
Z baz± da radê kwestia przygotowania i regulacji.
Za t± cenê mogê go poleciæ innych wspomnianych nie testowa³em.

Co do stosowania pó³¶rodków mam na ten temat w³asne zdanie i powiem ¿e gdyby nie one malowa³ bym teraz pewnie z lampk± ledow± w rêku przy kijowym ¶wietle w gara¿u wy³o¿onym foliom malarsk± a ca³o¶ci tar³ papierkiem na klocku ale za to w rêku sata na pó³ce iwata w szawce devilibiss.

jarbia
Wys³any: 2012-05-28, 09:17   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Wlkp.
Fragles napisa³/a:
w³asne zdanie i powiem ¿e gdyby nie one malowa³ bym teraz pewnie z lampk± ledow± w rêku przy kijowym ¶wietle w gara¿u wy³o¿onym foliom malarsk± a ca³o¶ci tar³ papierkiem na klocku ale za to w rêku sata na pó³ce iwata w szawce devilibiss

A mia³e¶ kiedy¶ okazjê lakierowaæ sat± czy iwat± (nie air gunss± )?

Te¿ tak kiedy¶ my¶la³em ,mogê sobie pozwoliæ i mam wszystkie trzy , zarówno air gunsê i satê ,tak¿e iwatê (na razie devilbissa jeszcze nie mia³em ). I z czystym sumieniem nie móg³bym poleciæ air gunsy (chyba ,¿e ostatecznie z dysz± 1,8 do podk³adu), a tym bardziej chiñczyka .
Sk±d jeste¶ ? Jak blisko mnie to mogê umo¿liwiæ Ci wypróbowanie obu .
Pozdr.

gugun 
Wys³any: 2012-05-28, 09:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
jarbia napisa³/a:
Jak blisko mnie to mogê umo¿liwiæ Ci wypróbowanie obu .
co za gest

ja przed sata mia³em walkoma i do teraz go sporadycznie u¿ywam...mo¿e nie ma super szerokiego strumienia itp ale nie najgorszy pistolet...ja chyba mogê polecic

jarbia
Wys³any: 2012-05-28, 10:17   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Cytat:
ja przed sata mia³em walkoma

Ja go nie mia³em i nie wiem, ale air gunsa to nie to .
pozdr

Fragles
Wys³any: 2012-05-28, 12:07   
0
UP DOWN

Wszystko zale¿y od etapu na którym znajduje siê u¿ytkownik, je¿eli pyta o pistolety z przedzia³u 400 - 700z³ wnioskuje ¿e d³ugo nie maluje ale zaczyna powa¿nie my¶leæ, i prêdzej czy pó¼niej t± sate kupi albo zrezygnuje. Malowa³em dawniej innymi pistoletami i inne rzeczy teraz bawiê siê zabawkami graco, optimy.... na pompach, mniejsze malunki sporadycznie hobbystycznie. I tak da siê airguns± dobrze pomalowaæ samochód który ma dobrze wygl±daæ jak ma byæ bardzo dobrze to idziemy w kierunku saty iwaty ale i warunki musimy mieæ bardzo dobre bo inaczej w dalczym ci±gu bêdzie tylko dobrze a kto ma bardzo dobre warunki nie pyta siê o pistolety typu airgunsa, star czy ¶rednie pó³ki devile/walcomy bo ma ju¿ dobry sprzêt za dobr± kasê.

jarbia
Wys³any: 2012-05-28, 13:15   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Cytat:
Wszystko zale¿y od etapu na którym znajduje siê u¿ytkownik

Zgadza siê .Ja przeszed³em przez te etapy i na wszystkie poprzednie szkoda by³o pieniêdzy . Teraz na pocz±tek kupi³bym tego maleñtasa, satê albo iwatê mini z dysz± , jak kolega robert proponuje 1,2 SR (je¶li satê ).
pozdr

karlos2 
Wys³any: 2012-05-28, 14:12   
0
UP DOWN
Ride To Live

Witam, dziêkujê wam Panowie za wszystkie rady, jeste¶cie nieocenion± kopalni± wiedzy. Jednak nie otrzyma³em dok³adnej odpowiedzi na moje pytanie czyli Air Gunsa czy Walcom?
Jestem amatorem, chocia¿ nie tak do koñca, nie mam kabiny lakierniczej, lecz dobrze przystosowany gara¿ ok.40 m2, kompresor 250l 3t³okowy, bardzo rzadko lakierujê ca³e auta.
Jednak od kilku lat wspó³pracujê z pracownia Airbrushu, i prace jakie wykonujê polegaj± na przygotowaniu elementów tzn.gruntu pod Airbrush, a potem wylanie na ca³o¶æ klaru, s± to zazwyczaj pojedyncze elementy lub elementy motocykli. Dotychczas pracowa³em i nadal pracujê pistoletami typu Sico, mam trzy sprzêty,jeden do podk³adu chiñczyk 1.8, drugi HVLP do bazy, trzeci RP do klaru.
Problem polega na tym ¿e prace dobrze mi wychodz±,nie narzekam na jako¶æ,chocia¿ czasami trzeba wykonaæ polerkê, no ale z czasem zapragn±³em lepszego choæ nie za drogiego pistoletu, i dlatego napisa³em post z pytaniem.
Wiem czym jest Sata i jak siê ni± pracuje, mia³em kiedy¶ przyjemno¶æ pracowaæ Sat± 3000, lecz na razie mnie na ni± nie staæ.
pzdr.

ivanovic
Wys³any: 2012-05-28, 14:24   
0
UP DOWN

Opinie na temat wymienionych devillbisów s± widzê marne co mnie trochê dziwi.

Ju¿ kiedy¶ kto¶ radzi³ mi przej¶cie na pistolet mini przy aktualnym kompresorze i zaczynam siê przekonywaæ. Sata minijet o której mowa to nadal spory wydatek ale postanowi³em, ¿e od³o¿ê na niego. A je¶li kto¶ ma taki na zbyciu chêtnie kupiê :spoko:

Dziêki za radê i wyprowadzenie mnie z tych ¶licznie nazwanych 'pó³¶rodków' ;)

ivanovic
Wys³any: 2012-05-30, 15:52   
0
UP DOWN

Zapytam o jeszcze jedn± rzecz. Braæ z dysz± 1.2SR czy 1.4 SR?

jarbia
Wys³any: 2012-05-30, 17:42   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

ivanovic napisa³/a:
Braæ z dysz± 1.2SR czy 1.4 SR?

Sam jestem ciekawy ,bo te¿ polujê na taki .Ja chyba wzi±³bym 1,4 sr ,maj±c nadziejê ,¿e ma te¿ szersz± miote³kê (ale to chyba pobo¿ne ¿yczenia ).
Bo chyba chodzi Ci ,aby by³ to dobry i niedrogi pistolet do lakierowania przynajmniej ¶redniej wielko¶ci elementów ,a nie do zaprawek ?
pozdr.

karlos2 
Wys³any: 2012-05-30, 21:26   
0
UP DOWN
Ride To Live

ivanovic napisa³/a:
Opinie na temat wymienionych devillbisów s± widzê marne co mnie trochê dziwi.

Ju¿ kiedy¶ kto¶ radzi³ mi przej¶cie na pistolet mini przy aktualnym kompresorze i zaczynam siê przekonywaæ. Sata minijet o której mowa to nadal spory wydatek ale postanowi³em, ¿e od³o¿ê na niego. A je¶li kto¶ ma taki na zbyciu chêtnie kupiê :spoko:

Dziêki za radê i wyprowadzenie mnie z tych ¶licznie nazwanych 'pó³¶rodków' ;)

Witam, z pe³nym szacunkiem, ale chyba nie o tym jest ten temat, i nie na ten temat, by³o moje pytanie.

gugun 
Wys³any: 2012-05-30, 21:34   
0
UP DOWN

je¶li nic siê nie zmienilo od czasu kiedy ja mia³em walcoma to odrzuci³ bym na twoim miejscu gunse która ponoæ siê ostatnio popsula...a w tej kasie mo¿e victoria czy jako¶ tak??? ponoæ dobre pistolety w podobnej cenie sie zaczynaj±

karlos2 
Wys³any: 2012-05-30, 21:54   
0
UP DOWN
Ride To Live

gugun napisa³/a:
je¶li nic siê nie zmienilo od czasu kiedy ja mia³em walcoma to odrzuci³ bym na twoim miejscu gunse która ponoæ siê ostatnio popsula...a w tej kasie mo¿e victoria czy jako¶ tak??? ponoæ dobre pistolety w podobnej cenie sie zaczynaj±

A mog³by¶ co¶ dok³adniej o tj Viktori, dok³adna nazwa itp.
pzdr.

gugun 
Wys³any: 2012-05-30, 22:07   
0
UP DOWN

jutro jak wskocze na stacjonarny ok 10ej to ci pode¶le...u mnie w mieszalni w podobnej cenie maja wersje do bazy i klaru po ok 500-600z³ szt. ale dok³adnie nie pamiêtam,ale pistolet wygl±da do¶æ solidnie i jak to mowi± do rêki:) w mieszalni kiedy¶ pyta³em to powiedzieli mi ¿e mo¿e nie sata ale solidny bardzo sprzêt

karlos2 
Wys³any: 2012-05-30, 22:12   
0
UP DOWN
Ride To Live

gugun napisa³/a:
jutro jak wskocze na stacjonarny ok 10ej to ci pode¶le...u mnie w mieszalni w podobnej cenie maja wersje do bazy i klaru po ok 500-600z³ szt. ale dok³adnie nie pamiêtam,ale pistolet wygl±da do¶æ solidnie i jak to mowi± do rêki:) w mieszalni kiedy¶ pyta³em to powiedzieli mi ¿e mo¿e nie sata ale solidny bardzo sprzêt

Chocia¿ ca³y czas siê bijê z my¶lami, czy nie po¶wiêciæ kasê z dwóch elementów i do³o¿yæ i kupiæ Satê 1000B RP ??? Na ni± by³o by mnie jeszcze staæ.

gugun 
Wys³any: 2012-05-30, 22:16   
0
UP DOWN

sklep:
http://auto-color.com.pl/sklep/shop/?cat=160
oraz 2 najtañsze,mo¿esz szukaæ gdzie indziej po nazwach,mo¿e znajdziesz taniej
http://auto-color.com.pl/sklep/shop/?id=350
http://auto-color.com.pl/sklep/shop/?id=810

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-05-30, 22:16   
0
UP DOWN

karlos2 napisa³/a:
do³o¿yæ i kupiæ Satê 1000B RP ???

We¼ popytaj o now± optimê,,, Projektre pisa³ o niej, ale nazwy nie pamiêtam.
Mia³em j± w rêku i to by³ by optymalny wybór w tej kasie co my¶lisz przeznaczyæ.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-05-30, 22:20   
0
UP DOWN

Ju¿ mam.
Gdybym teraz wybiera³ pistolet w granicach 1000 z³ to tylko ta optima.
http://www.ksystem.pl/p4,1,15,Optima-Trifity.html

gugun 
Wys³any: 2012-05-30, 22:24   
0
UP DOWN

optima ponoæ górna pó³ka...ponoæ bo ma³o siê o tym s³yszy...wko³o tylko sata ivata dv i nic wiêcej..wiêc ju¿ masz kolego typy zaczynaj±c od najtañszego victioria,optima,sata ;)

karlos2 
Wys³any: 2012-05-30, 22:40   
0
UP DOWN
Ride To Live

Dziêki ch³opaki za pomoc i nakierunkowanie mnie na inny tor my¶lenia.
pzdr.

jarbia
Wys³any: 2012-05-30, 23:07   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Lackdoctor napisa³/a:
Gdybym teraz wybiera³ pistolet w granicach 1000 z³ to tylko ta optima.

Jak kupowa³em lakier do schodów Clou, mieli tam kilka tych pistoletów w ofercie .Muszê powiedzieæ ,¿e wykonanie perfekcyjne .Wtedy nie mia³em jeszcze ¿adnego markowego pistoletu i kupi³bym, gdyby nie cena ,która wtedy wydawa³a mi siê wysoka . Chyba tylko jeden by³ po oko³o 900 z³ reszta ponad 1300z³ (o ile dobrze pamiêtam ) a najnowsza wtedy 910-tka (chyba) ok 1500 .
Tak ,¿e nie wiem czy do tysi±ca da³o by radê kupiæ ?
A ca³a sprawa rozbija siê o przedzia³ cenowy 500 do 850 z³ .W tej cenie ,to chyba tylko u¿ywki lub okazje z markowych zostaj± ...albo te mini.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-05-30, 23:17   
0
UP DOWN

jarbia napisa³/a:
A ca³a sprawa rozbija siê o przedzia³ cenowy 500 do 850 z³ .W tej cenie ,to chyba tylko u¿ywki lub okazje z markowych zostaj±

Ja bym to rozwi±za³ w ten sposób....
http://www.ebay.de/itm/12...9#ht_500wt_1054
http://www.ebay.de/itm/25...#ht_1284wt_1037
http://www.ebay.de/itm/20...9#ht_500wt_1054
http://www.ebay.de/itm/28...9#ht_500wt_1054
http://www.ebay.de/itm/20...#ht_2490wt_1037

To tylko takie przyk³ady na szybko, bo jest tam wiele wiêcej fajnych pistoletów... nowych, lub sporadycznie u¿ytych.
Cena do 1000 z³ to ju¿ robi 200 euro plus 17.90 eur wysy³ka do polszy.
Ja obserwujê niemieckiego ebay,a i bardzo ciekawie mozna doposa¿yæ warsztat w markowe sprzêty wydaj±c dok³adnie po³owê ich warto¶ci.

karlos2 
Wys³any: 2012-05-30, 23:30   
0
UP DOWN
Ride To Live

Gdybym mia³ wydaæ 850z³, to chyba wola³bym do³o¿yæ dwie stówki i kupiæ sate,
http://www.elakiery.pl/pr...tajet-1000-b-rp
Tak jak wcze¶niej pisa³em, coraz bardziej zastanawiam siê aby do³o¿yæ ze 500 stówek do tego co mam i kupiæ lepiej, maj±c do dyspozycji ok.1100z³, ma ju¿ wiêksze pole manewru.

jarbia
Wys³any: 2012-05-30, 23:30   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Lackdoctor napisa³/a:
Ja bym to rozwi±za³ w ten sposób...

Ja pisa³em o nowych w Polsce .Ale masz Racjê to te¿ dobry sposób .Sam te¿ tam próbujê co¶ wyrwaæ, ale nie mam zdrowia do pilnowania aukcji i zawsze jaki¶ niemiaszek mnie przebije w ostatniej sekundzie (chyba korzystaj± ze snajpera) .
Mam jeszcze chrapkê na takiego devilbissa ,przyda³by mi siê do epo.zamiast tej pora¿ki air gunsy 1,3
Przy okazji zapytam co to za gun satajet rp ?
pozdr

jarbia
Wys³any: 2012-05-30, 23:35   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

karlos2 napisa³/a:
Gdybym mia³ wydaæ 850z³, to chyba wola³bym do³o¿yæ dwie stówki i kupiæ sate

Jak masz czym malowaæ to poczekaj i do³ó¿ ,na pewno nie bêdziesz ¿a³owa³ .
Propozycja Lackdoctora z eb. te¿ jest dobra.
Nie kupuj tych co w temacie ,ja amator Ci to mówiê , my musimy mieæ dobry sprzêt.
pozdr.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-05-30, 23:41   
0
UP DOWN

karlos2 napisa³/a:
Gdybym mia³ wydaæ 850z³, to chyba wola³bym do³o¿yæ dwie stówki i kupiæ sate,

http://www.ebay.de/itm/22...649#ht_918wt_99

jarbia
Wys³any: 2012-05-30, 23:48   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Lackdoctor napisa³/a:
http://www.ebay.de/itm/22...649#ht_918wt_99

Ta akurat ma dyszê 1,5 ,ale znajd± siê te¿ inne.
Szkoda te¿ ,¿e nic ciekawego, w dobrej cenie nie ma w opcji kup teraz.
pozdr.

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-05-31, 06:25   
0
UP DOWN

jarbia napisa³/a:
Przy okazji zapytam co to za gun satajet rp ?

Jest to pierwszy model pistoletu Sata w systemie RP ,nieformalnie nazywany przez lakierników Sata jet 2000 RP. Poniewa¿ korpus pistoletu jest zapo¿yczony z Sata jet 2000 HVLP. W jet RP wprowadzono inne gwinty mocowania korpusu g³owicy ,¶rednice kana³ów itp. oraz dla "szybkiej identyfikacji" tych modeli od siebie ich "kolorystykê" (pasek na g³owicy) ,zielony to HVLP a niebieski to RP. Sata 2000 HVLP mia³a "swój debiut" w 1999r. a Sata jet RP w 2001r. Produkcja obu modeli trwa³a do 2006/7r. gdzie zosta³y zast±pione modelem Sata jet 3000 (RP lub HVLP). Jeszcze do niedawna mo¿na by³o znale¿æ u niektórych dystrybutorów w ofercie te pistolety w tzw. sprzeda¿y do opró¿nienia magazynów ;)
A ,i w tym modelu masz tak¿e mo¿liwo¶æ zakupu z Digitalem.

Co do e-baya Panowie to proponuje aby zamiast trwaj±cych aukcji koledzy podes³ali ju¿ te zakoñczone aby ka¿dy móg³ zobaczyæ za jak± rzeczywist± kwotê te sprzêty s± tam licytowane. Na sam koniec aukcji jest tam "bardzo gor±co" chocia¿ przyznam ¿e czasami mo¿na co¶ ciekawego kupiæ w opcji "Kup Teraz" :tak:
W licytacjach zauwa¿y³em ¿e Niemcy czasami podbijaj± cenê oferowanego przedmiotu z innego konta ;)

jarbia
Wys³any: 2012-05-31, 06:35   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Robertlodz09 napisa³/a:
zamiast trwaj±cych aukcji koledzy podes³ali ju¿ te zakoñczone aby ka¿dy móg³ zobaczyæ za jak± rzeczywist± kwotê te sprzêty s± tam licytowane.

W³a¶nie dlatego nic jeszcze tam nie kupi³em ,czêsto je¶li chodzi o pistolety sata . U nas te¿ czêsto trafiaj± siê okazje .
Robertlodz09 napisa³/a:
nazywany przez lakierników Sata jet 2000 RP

Dobry ten gun (chodzi o satajet rp) ? Mo¿na go czasami w dobrej cenie nabyæ ?
pozdr.

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-05-31, 06:57   
0
UP DOWN

jarbia napisa³/a:
Dobry ten gun (chodzi o satajet rp) ?

Sam nim lakierowa³em "w pracy" tak do 2009r. a teraz mam te¿ taki u siebie ;) dok³adnie to ma u mnie zastosowanie przy nak³adaniu lakieru bezbarwnego ale tylko dlatego ¿e ja mam kilka Sat i ka¿da ma inne zadanie ^^ Ale spokojnie wykonasz ka¿d± naprawê pow³oki tym pistoletem na poziomie Sata :tak: Swojego RP kupi³em na e-bayu w³a¶nie w opcji "Kup Teraz" ;) by³ wystawiony za 120 euro + przesy³ka. Jedno co trzeba przyznaæ Niemcom ¿e opis przedmiotu zgadza siê z stanem faktycznym na 200% ;)
A licytowa³em te¿ zestaw naprawczy do Sata jet 90 i za ka¿dym razem "kto¶" mnie przebija³ a ten sam zestaw za jaki¶ czas by³ wystawiany przez tego samego Niemca ^^ i historia siê powtarza³a ^^ A¿ w koñcu kto¶ wystawi³ taki zestaw na Alle..ro i go wtedy kupi³em :tak:

jarbia
Wys³any: 2012-05-31, 08:33   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Robertlodz09 napisa³/a:
spokojnie wykonasz ka¿d± naprawê pow³oki tym pistoletem na poziomie Sata

Tak my¶la³em .Ja teraz do bezbarwnego u¿ywam 4000rp ,ale szukam czego¶ do epoksydu , st±d moje pytanie .Te chodz± tak ok. 100 do 150 euro.
Tak sobie my¶lê , ¿e dobra alternatywa dla pocz±tkuj±cych zamiast tych pomy³ek j.w. ;) ;)
pozdr.

ivanovic
Wys³any: 2012-05-31, 13:59   
0
UP DOWN

Cytat:
Bo chyba chodzi Ci ,aby by³ to dobry i niedrogi pistolet do lakierowania przynajmniej ¶redniej wielko¶ci elementów ,a nie do zaprawek ?

Dok³adnie tak jak piszesz, ale mia³by te¿ zastosowanie przy ró¿nych bardziej skomplikowanych elementach i tu 1.2 pasowa³aby bardziej.

Kto¶ mo¿e wypowiedzieæ siê na temat wielo¶ci miot³y w 1.2r i 1.4sr? Czy jest w ogóle jaka¶ ró¿nica i je¶li tak czy jest na tyle du¿a aby wybraæ 1.4?

Cytat:
Witam, z pe³nym szacunkiem, ale chyba nie o tym jest ten temat, i nie na ten temat, by³o moje pytanie.

Nie wiem czy chcesz zasugerowaæ, ¿e nie mo¿na zapytaæ o pistolet je¶li w temacie w±tku nie ma wymienionej jego nazwy? Dyskusja i tak przenios³a siê na zupe³nie inne modele ni¿ te o które pyta³e¶ i nic z³ego siê nie stanie je¶li przy okazji kto¶ pomóg³by i mi bez zak³adania bli¼niaczego w±tku typu dv czy sata. Nie chcê przecie¿ nikomu zaszkodziæ ;)

karlos2 
Wys³any: 2012-06-05, 15:44   
0
UP DOWN
Ride To Live

Witam, panowie, zrobi³em parê robót,od³o¿y³em co nieco wiêcej, mam do dyspozycji 1100z³, teraz wybieram siê do sklepu z profesjonalnymi narzêdziami i pneumatyk±, no i teraz rodzi siê kolejne pytanie, mianowicie:
-czy Satajet 1000 B rp to dobry wybór?
-jaka jest ró¿nica miêdzy sat± 1000, a 3000,
-czy wybraæ 1000 czy 3000,ró¿nica w cenie niewielka,ale jednak.
pzdr.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-06-05, 15:54   
0
UP DOWN

karlos2 napisa³/a:
czy 3000,

Nie kupuj 1000 maj±c na 3000.

karlos2 
Wys³any: 2012-06-05, 16:04   
0
UP DOWN
Ride To Live

A jaka jest miêdzy nimi ró¿nica, ma³a, czy dzieli je przepa¶æ,fakt mia³em kiedy¶ przyjemno¶æ pracowaæ raz sat± 3000, ale saty 1000 nawet nie trzyma³em nigdy w rêce, st±d moje pytanie.

Nokia 
Wys³any: 2012-06-05, 16:10   
0
UP DOWN
:)

Pomóg³: 8 razy
Sk±d: Silesia City Center
Gdzies tu na forum pisa³o ze sata 1000 to przemysó³wka chyba to nawet pisa³ Robertlodz i do nak³adania baz sie nie nadaje.

karlos2 
Wys³any: 2012-06-05, 16:24   
0
UP DOWN
Ride To Live

Nokia napisa³/a:
Gdzies tu na forum pisa³o ze sata 1000 to przemysó³wka chyba to nawet pisa³ Robertlodz i do nak³adania baz sie nie nadaje.

Ja juz jestem g³upi, tañsze nie za dobre, sata 1000 do przemys³u, inne za drogie, kurde chyba zostanê przy chiñczykach.

Mo¿e kto¶ kto pracowa³ 1000, i mo¿e co¶ o niej powiedzieæ ?

Nokia 
Wys³any: 2012-06-05, 16:27   
0
UP DOWN
:)

Pomóg³: 8 razy
Sk±d: Silesia City Center
http://screenshooter.net/3969760/seepmai

Ch³opie bierz 3000 i nie bedziesz za³owa³, nad czym tu siê jeszcze zastanawiaæ to ja nie wiem. Tyle osób lakieruje tu 3k i sobie chwali a chwali a Ty tu rozmy¶lasz nad przemys³ówka...

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-06-05, 17:15   
0
UP DOWN

karlos2 napisa³/a:
Ja juz jestem g³upi, tañsze nie za dobre, sata 1000 do przemys³u, inne za drogie,

Masz dwie godziny i ciut jeszcze aby wygraæ t± aukcjê.
http://www.ebay.de/itm/SA...a#ht_500wt_1054

Nie wiem do czego potrzebujesz pistolet, wiêc mo¿e optima siê nada je¶li cena bêdzie odpowiednia?
http://www.ebay.de/itm/20...#ht_2490wt_1037

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-06-05, 17:18   
0
UP DOWN

ivanovic napisa³/a:
Braæ z dysz± 1.2SR

Ja bym bra³ 1.2 SR, lub 1.0 SR

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-06-05, 17:20   
0
UP DOWN

karlos2 napisa³/a:
-jaka jest ró¿nica miêdzy sat± 1000, a 3000,

Ten pierwszy jest to model który zast±pi³ Sata LM2000 RP lub HVLP i jest dedykowany dla przemys³u ,natomiast ten drugi to model do "samochodówki" czyli nak³adania pow³ok
lakierniczych w refinishu.

karlos2 napisa³/a:
kurde chyba zostanê przy chiñczykach.

Ale jaja ;) :D :D :D :D mocny jeste¶ ;) ^^ ^^ ^^

karlos2 napisa³/a:
czy wybraæ 1000 czy 3000,ró¿nica w cenie niewielka,ale jednak

Jak do samochodówki to tylko Sata jet 3000 RP lub HVLP :tak:
Mo¿esz jeszcze kupiæ z drugiej rêki bardzo udany model Sata jet 2000 RP lub HVLP :tak:
Te¿ mam takie w "swojej kolekcji" tak¿e ¶mia³o polecam :tak: Za oko³o 600-700z³ mo¿esz mieæ bardzo dobry pistolet który nie ma co porównywaæ do tych chiñskich gówien...ek jak i Air Gunsy ,Walcoma itp. badziewia ;)

karlos2 
Wys³any: 2012-06-05, 17:22   
0
UP DOWN
Ride To Live

Lackdoctor napisa³/a:
Nie wiem do czego potrzebujesz pistolet, wiêc mo¿e optima siê nada je¶li cena bêdzie odpowiednia?

Pisa³em ju¿ wcze¶niej, wspó³pracujê z pracowni± airbraschu przygotowujê grunt pod, a pózniej pokrywam ca³y element klarem,dlatego potrzebujê dobry pistolet, bo ma juz dosyæ tych wszystkich chiñczyków których kupujê na pêczki.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: