Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-04-12, 10:56 1001 patentów,czyli Polak potrafi!
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
Panowie,zapraszam do wstawiania pomys³ów
Projekter napisa³;Hity Forum :
1. Ten powy¿ej .... filtr powietrza z ga¶nicy i pampersa z drugim wk³adem ze ¯wirka i Muchomorka
2. Wentylacja z wiatraka od ch³odnicy samochodowej zasilanego z akumulatora w ruroci±gu z puszek 25 l po lakierze
3. Osuszacz powietrza ze zwiniêtej rurki w wiadrze z zimn± wod±
4. Sico z zestawem naprawczym SATA
5. Deska z przybitymi gwo¼dziem ... deklami od s³oików ( od spodu ) + s³oiki jako podwieszane pojemniczki na ¶rubki
6. pomieszczenie pieca typu koza z wentylatorem i dziurami w ¶cianie do lakierni udaj±ce wymiennik ciep³a kabiny lakierniczej
7. Wentylacja przeci±gowa ... otwarte drzwi i okna
moja propzycja to;
8.Firanka w bramie gara¿owej,jako filtr przed muchami i komarami
9.pistolet na odkurzacz z "podwieszanym s³ojem"
10.kompresor z agregatu z lodówki
jesli uzbiera sie wiêcej propozycji;nastapi publikacja nowego podrecznika.... |
|
|
|
 |
glover
|
Wys³any: 2013-04-12, 11:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 303
|
Panowie, takiej zajeb.stej sprê¿areczki to nikt z was pewnie nie widzia³ i my¶lê ¿e nikt mnie nie przebije jeszcze przez d³ugi czas w kategorii patentów
20110812176.jpg
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 204 raz(y) 633.82 KB |
20110812177.jpg
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 588 raz(y) 1019.68 KB |
|
|
|
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-04-12, 11:21
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-04-12, 13:44
|
0
|
|
|

Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
|
|
|
 |
lukas
|
Wys³any: 2013-04-12, 22:25
|
0
|
|
|

Pomóg³: 5 razy Posty: 339
|
WOW nie¼le sie ch³opaki napracowali przy tych kompresorkach |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-04-12, 22:27
|
0
|
|
|

|
|
|
 |
Siekiera
|
Wys³any: 2013-04-12, 22:45
|
0
|
|
|

Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
Oooooo fuck ten kompresor co kolega @glover wstawi³ to z jakiego¶ zi³a czy kraz-a??? Wa¿y pewnie ze 200 kilo |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-04-12, 22:46
|
0
|
|
|

|
A to wydajno¶æ taka ¿e ja pier*dole |
|
 |
Siekiera
|
Wys³any: 2013-04-12, 23:01
|
0
|
|
|

|
ale jakie ch³odzenie, o w dup.e |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-04-12, 23:02
|
0
|
|
|

|
No hahaha |
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-04-12, 23:02
|
0
|
|
|

|
i 3 Zbiorniki to ta ma³a sprezareczka ma dosyc |
|
 |
Siekiera
|
Wys³any: 2013-04-12, 23:03
|
0
|
|
|

|
ja tez mam gdzies w kompie zdjêcie ciekawego modelu, zaraz poszukam |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wys³any: 2013-04-12, 23:05
|
0
|
|
|

|
no jest ale startu nie ma do tamtej
2263959200_1305573542.jpg
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 442 raz(y) 1.33 MB |
|
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-04-12, 23:15
|
0
|
|
|

|
Na elektrodzie nowe zycie kompresora olejowego jest pelno takich wynalazków. |
|
 |
glover
|
Wys³any: 2013-04-12, 23:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 303
|
A mówi³em, ¿e bêdzie ciê¿ko mnie pobiæ
I kolejny rodzynek, tym razem z kategorii KABINA, tylko zapomnia³em czy to Nova Verta czy Fobo
20110812178.jpg
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 915 raz(y) 797.44 KB |
|
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-04-12, 23:33
|
0
|
|
|

|
Fajne czego chcesz |
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-04-13, 01:22
|
0
|
|
|
|
nie zla kabinka!jakie ma parametry? |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wys³any: 2013-04-13, 09:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 377 Sk±d: kuj-pom
|
jest tylko jeden problem z t± kabin±, nie da siê nic zrobiæ "po cichu" bo i tak wszystko widaæ ale w s³oneczny dzieñ jakie o¶wietlenie |
|
|
|
 |
Matix
|
Wys³any: 2013-04-13, 09:37
|
0
|
|
|

|
Hehe twórczo¶æ polaków nie zna granic...
W sumie w tej kabince z foli jak przygrzeje s³oñce to 40-50 stopni bêdzie wiêc od razu szybkie suszenie A wy¶cie siê ¶miali z mojego filtra z ga¶nicy... Na tym forum jest du¿o osób co by in¿yniera bez pój¶cia do szko³y powinno dostaæ |
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-04-13, 10:09
|
0
|
|
|

|
Haha jeszcze te podparte wid³y |
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-04-13, 11:00
|
0
|
|
|

Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Matix napisa³/a: | Hehe twórczo¶æ polaków nie zna granic...
W sumie w tej kabince z foli jak przygrzeje s³oñce to 40-50 stopni bêdzie wiêc od razu szybkie suszenie A wy¶cie siê ¶miali z mojego filtra z ga¶nicy... Na tym forum jest du¿o osób co by in¿yniera bez pój¶cia do szko³y powinno dostaæ |
Tylko, ¿e jak w tych 50 st. C zacznie parowaæ rozpuszczalnik i LZO z pow³oki to bêdziesz musia³ kupiæ nowy dach bo ten siê zwinie jak "¶limak" ... a na "powa¿nie" ... to taka uwaga. Jak ju¿ siê bierzesz za budowê takiego "urz±dzenia" to zadbaj trochê o wzornictwo i zrób mo¿e drzwi niebieskie skoro dach jest niebieski . |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wys³any: 2013-04-13, 11:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-04-13, 11:41
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2013-04-13, 14:26
|
0
|
|
|

Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
przy ostatnim wyskoczyla mi reklama "po ktorej stronie jestes...biel czy czerñ,czas wybrac w³a¶ciw± droge" |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-04-13, 14:37
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
To to raczej wasztat naprawczy machaniki pojazdowej a nie lakiernia... |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wys³any: 2013-04-13, 21:10
|
0
|
|
|

|
hehe widaæ ¿e tej kabince trwa proces suszenia zderzaka z utwardzaniem UV |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-04-14, 13:17
|
0
|
|
|

|
Jak wam siê podoba mobilna dmuchana kabina ? |
 |
|
|
|
 |
Kaes91
|
Wys³any: 2013-04-14, 13:51
|
0
|
|
|
|
Pomys³ z tym "¶piworem" na auto który zabezpiecza je przed syfem jest spoko, ale jak w tej dmuchanej kabinie z wentylacj±? |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wys³any: 2013-04-14, 21:28
|
0
|
|
|

|
PROJEKTER napisa³/a: | Jak wam siê podoba mobilna dmuchana kabina ? |
Do autodetalingu promocyjnego lub pokazów na imprezach plenerowych mo¿e byæ ale czy do regularnego biznesu to czy ja wiem? Widzia³em te¿ gdzie¶ strefê lakiernicz± z takiego dmuchanego kondona, to by³o nawet OK. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-04-15, 12:29
|
0
|
|
|

|
Kaes91 napisa³/a: | Pomys³ z tym "¶piworem" na auto który zabezpiecza je przed syfem jest spoko, ale jak w tej dmuchanej kabinie z wentylacj±? |
No jest ... To powietrze które utrzymuje konstrukcje wpada do wnêtrza komory i wylatuje na koñcu z obu boków gdzie jest mata filtracyjna.
Najlepiej zajrzeæ na ich stronê.
Do stacjonarnej lakierni to szajsowy wynalazek ... ale jakby kto¶ zacz±³ prowadziæ lakiernictwo objazdowe i je¼dzi³ do firm posiadaj±cych du¿e hale ... np do handlarzy ... to taki dmuchawiec robi profi wra¿enie .... do tego jaki¶ system pracy w uk³adzie zaprawkowym, promiennik, ma³a polerka i mo¿na kasowaæ spore pieni±dze za drobne roboty. Rynek musi do wszystkiego dojrzeæ ... do takich us³ug gdzie przyje¿d¿a ca³y warsztat na miejsce ... te¿.
U mojego s±siada niedawno zaparkowa³a ciê¿arówka MAN - stolarnia. Kompletna stolarnia. Go¶æ k³ad³ pod³ogi montowa³ drzwi i ca³± kuchniê. |
 |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-04-15, 20:09
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | ale jakby kto¶ zacz±³ prowadziæ lakiernictwo objazdowe i je¼dzi³ do firm posiadaj±cych du¿e hale ... np do handlarzy ... |
Chyba sam nie wierzysz ¿e to mo¿liwe w polsce Smutne ale prawdziwe nie wiem jak tam gdzie Ty mieszkasz ale u mnie w rejonie to wygrywa ten co najtañszy a resztê to ju¿ sam znasz lepiej ni¿ ja Sam chcia³em u mnie znale¼æ lakiernika który by trzyma³ siê jakiego¶ dobrego systemu w 100% praktycznie zawsze pomijaj± odnowienie pow³oki antykorozyjnej bo pierwsze co idzie na blachê to podk³ad akrylowy lub szpachla a na to akryl resztê wiesz lepiej ni¿ ja zreszt± ca³± t± smutn± sytuacjê znasz lepiej ni¿ ja |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wys³any: 2013-04-15, 20:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
okoñ napisa³/a: | Chyba sam nie wierzysz ¿e to mo¿liwe w polsce |
wszystko jest mo¿liwe interes to interes stacjonarny czy mobilny byle siê krêci³ |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-04-15, 22:29
|
0
|
|
|

|
Gdy czytam wasze posty ... te o sytuacji ekonomicznej to zawsze mo¿na siê w nich doszukaæ tego ¿e brak kasy to wy³±cznie wasza wina.
Czy kiedy¶ , tak zupe³nie na powa¿nie ... bez szukania usprawiedliwieñ w³asnej nieudolno¶ci ... tak sam dla siebie ... zastanawia³e¶ siê jak to jest, ¿e zarabiasz efektywnie 30 z³ na godzinê gdy zamienisz 8 godzin na ten zysk którzy osi±gn±³e¶ z lakierowaniem, a inni ... "jacy¶" których obserwujesz lub o nich s³yszysz zarabiaj± 300 z³ w tym samym czasie ?
Czego tobie brakuje ... nie mówisz w ich jêzyku ? ... masz tylko dwie rêce, a oni cztery ? nie masz mózgu, a oni maj± dwa ? ... No pomy¶l tak sam dla siebie . Jak siê nad tym skoncentrujesz u podstaw, a nie w otoczeniu to wyjdzie na to ¿e nie ma ró¿nic miêdzy tymi "bogatymi" a tob±. Chyba ¿e s± ... wtedy bida i nieudacznictwo do koñca ¿ycia ... Bo jak nie ma ró¿nic i to tylko ludzie, a nie Herosi to trzeba siê zastanowiæ co takiego robi± czego Ty nie robisz, albo czego unikaj± co Ty robisz ¿e nagle s± miêdzy wami takie ró¿nice ekonomiczne ?
Zobacz sam @okoñ swój Post ... w nim trzy zadania ... a tam ... Za³amka bo mieszkasz w du pie a inni w raju .... Rezygnacja z walki o kasê bo "inni" ... Co ciê obchodz± "inni" ... inni chowaj± swoje dzieci do zamra¿arki, "inni æpaj± i ¶pi± w kartonie ... inni zabijaj± ludzi na ulicach ... To degeneraci i po cholerê siê do nich porównywaæ ? ... choæby w zakresie tego ile bior± za swoj± pracê ... szczególnie jak to gównozjady . Jak chc± mog± przecie¿ dop³acaæ, a co 10-temu klientowi oddawaæ ¿onê na noc. Te¿ tak zrobisz bo taki jest rynek ? ... Zobacz ostanie trzecie zdanie swojego postu ... My¶lisz ¿e kto¶ kto ma przeno¶n± kabinê zajmie siê lakierowaniem antykorozyjnym albo darciem rdzy ze starych gratów ? ... Jak jest debi lem tak zrobi ... ale jak ma mózg ... to za profesjonaln± zaprawkê we¼mie 300 z³ ... o ile w ogóle bêdzie siê zajmowa³ malowaniem samochodów
CZAS - to jest jedyny element biznesu którego nie da siê kupiæ ... Jak siê nad tym zastanowisz bardzo bardzo g³êboko to zaczniesz w koñcu tak roiæ ¿eby w krótkim czasie zarabiaæ do¶æ na utrzymanie i rozwój ... jak siê nie zastanowisz tylko jak u wiêkszo¶ci ludzi ... ¿ywio³ ... i robiê co jest za tyle ile daj± ... to oczywi¶cie nie ma mowy o ¿adnymi kierowaniu w³asnym ¿yciem i losem, a ju¿ na pewno nie o normalnej pracy zawodowej która daje satysfakcje.
Dwa przyk³ady :
1. Gdy by³em m³odym najemnikiem i pracowa³em jako kier. lakierni ... mój szef opowiedzia³ mi jak siê dorobi³ ASO zaczynaj±c w kanale jako mechanik samochodowy. Do tego dnia mia³em go za nadcz³owieka ... od tego dnia za go¶cia który pope³ni³ po drodze tyle podstawowych b³êdów ¿e tego ASO dorobi³ siê dopiero po 50 -tce. Gdy zda³em sobie sprawê z tego ¿e nie jest ode mnie m±drzejszy ... to po trzech miesi±cach od tej rozmowy ju¿ tam nie pracowa³em. choæ nie by³o powodów do odchodzenia. Jednak .... zosta³em dyrektorem technicznym ( szefem kierowników dzia³ów ) w innym ASO, a potem zgodnie z realizowanym planem w ci±gu dwóch kolejnych lat .. mia³em ju¿ w³asn± firmê.
Do dzi¶ kieruje siê taka zasad± ¿e nie ma "nadludzi". Tylko m±drzy i trochê g³upsi pomijaj±c tych co s± wyalienowani spo³ecznie .
Przyk³ad 2. Kilka lat temu dla elektrociep³owni projektowa³em ( wspó³projektowa³em ) system odpylania wêgla z magazynów i na ta¶moci±gu podawczym. W trakcie wizytacji w magazynie ... gigantycznym magazynie dwóch m³odych si³aczy zamiata³o suchy mia³ wêglowy z pod³ogi i okolic ta¶moci±gu. Wygl±dali jak górnicy. [...] od paluszka w bucie po koñcówki w³osów na g³owie. Spyta³em ile zarabiaj± ... 1500 z³ brutto
Zawsze jak mam w±tpliwo¶ci gdy rezygnuje z jakiego¶ zlecenie z powodów politycznych bo siê nie wpisuje w moj± wizjê ... albo z powodów ekonomicznych bo kto¶ uwa¿a ¿e jestem za drogi ... to przypominam sobie te dwa epizody ze swojego ¿ycia ...
1. moment w którym postanowi³em realizowaæ wszystko zgodnie z ustalonym planem nawet za cenê ciep³ej posadki i niez³ej pensji w celu osi±gniêcia sukcesu bo tak robi± m±drzy ludzie ....
2. moment w którym u¶wiadomi³em sobie ¿e gdybym nie mia³ mózgu to mo¿e zamiata³bym dzi¶ py³ wêglowy za 1500 z³ ... bo ¿adna praca nie hañbi a historia zna przypadki spektakularnych upadków "najemników" na samo dno
Trzeba pamiêtaæ ¿e ... nieudacznikiem jest siê z wyboru, a nie z nominacji, lub zaszeregowania regionalnego. ... bo :
diablo74 napisa³/a: | wszystko jest mo¿liwe interes to interes stacjonarny czy mobilny byle siê krêci³ |
... i o ten silnik i paliwo do jego krêcenia tu chodzi ... a to jest w g³owie |
 |
|
|
|
 |
tomek70
|
Wys³any: 2013-04-16, 06:51
|
0
|
|
|
|
Da³e¶ radê |
|
|
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-04-16, 15:20
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER, Dobra flacha! |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-04-16, 20:42
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Zobacz sam @okoñ swój Post ... w nim trzy zadania ... a tam ... Za³amka bo mieszkasz w du pie a inni w raju .... Rezygnacja z walki o kasê bo "inni" ... |
Naszczê¶cie opu¶ci³em ju¿ to miejsce
PROJEKTER napisa³/a: | Jak chc± mog± przecie¿ dop³acaæ, a co 10-temu klientowi oddawaæ ¿onê na noc. Te¿ tak zrobisz bo taki jest rynek ? |
Ja nie mam swojego zak³adu a nawet nie pracujê jako lakiernik itp. Jestem tutaj ze wzglêdów "hobbystycznych". Pracujê jako najemnik w kraju gdzie mi p³ac± tyle ¿eby mi wystarczy³o bez stresu na ¿ycie z ¿on± i 2 dzieci, pracujê w bran¿y przeprowadzkowej, jednak to nie moje ambicje i nie bêdê tam robi³ za d³ugo
PROJEKTER napisa³/a: | Zobacz ostanie trzecie zdanie swojego postu ... My¶lisz ¿e kto¶ kto ma przeno¶n± kabinê zajmie siê lakierowaniem antykorozyjnym albo darciem rdzy ze starych gratów ? ... Jak jest debi lem tak zrobi ... ale jak ma mózg ... to za profesjonaln± zaprawkê we¼mie 300 z³ |
okoñ napisa³/a: | praktycznie zawsze pomijaj± odnowienie pow³oki antykorozyjnej bo pierwsze co idzie na blachê to podk³ad akrylowy |
I wszystko ok niech bierze tyle ¿eby mu siê to opa³aca³o zrobiæ zgodnie ze sztuk± na dobych materia³ach ja z chêci± za tak± robotê zap³acê. A o odbudowê pow³oki anty korozyjnej to nie chodzi³o mi o pryskanie starych pordzewia³ych gratów. Na nowym nieprzerdzewia³ym po st³uczce takiej pow³oki nie trza odnowiæ ? Wydaje mi siê ¿e trzeba ale tego nikt u mnie w okolicy nie robi bo... sam odpowiedzia³e¶... Ja nie jestem lakiiernikiem tylko szuka³em ¿eby mi dobrze zrobili oczywi¶cie w pieni±dzach za które bêd± wstanie wykonaæ naprawê zgodnie ze sztuk± i na dobrych materia³ach a akurat wiem ¿e to kosztuje. Niestety nie znalaz³em. A co do reszty to masz racjê bo kto siê ceni ten bêdzie zarabia³ wa¿ne jeszcze ¿eby robi³ zgodnie ze sztuk± anie na skróty...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
hematol
|
Wys³any: 2013-04-16, 23:01
|
+1
|
|
|

Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
Taki patent: Ostatnio znajomy mi opowiada³,ze jego kolega jak sprowadza³ kiedys auta z niemiec to jak naprawia³ progi pcha³ w nie gazety niemieckie,w razie czego ,¿e by by³o wiadomo kto odwali³ taka maniane... |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-09, 18:03
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Hematol --> ma³o co bym spadl z krzes³a przez te gazety
Ale ja dzis Cie przebijam !!
zaznacyz³em na czerwono miejsce pompy
brakuje na klapie napisu HITY LATA KU***
SKODAAA.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 350 raz(y) 305.64 KB |
|
|
|
|
 |
juny
|
Wys³any: 2013-05-09, 22:32
|
0
|
|
|

|
Wie¶ tañczy i ¶piewa |
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-09, 23:56
|
0
|
|
|

|
eeee tam szpachli zabrakklo w biedronie to pasztetem oje*** .
Ale to jest tak szpetne ze powinienem go zatrzymac i wp*** hahah
Nie bolaloby Cie to ze takie cos musisz prsykac ?? |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-05-09, 23:58
|
0
|
|
|

|
Zobacz to
My sie meczymy z epoxami a tu Ciach i problem sam sie rozwiaza³ RDZY JUZ NI MA hahah
DSC_1908.JPG
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 188 raz(y) 604.87 KB |
|
|
|
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-05-16, 15:44
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-05-16, 17:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 848
|
No co kto¶ posêpi³ na cieniowanie to teraz ma... Bywa... Albo rzeczoznawca nie doda³ cieniowania... |
|
|
|
 |
Matix
|
Wys³any: 2013-05-16, 18:05
|
0
|
|
|

|
I jeszcze robione to by³o przez ASO
Jak ju¿ kto¶ napisa³ na s±siednim forum "Skoro ASO tak zrobi³o to znaczy ¿e tak ma byæ, a je¿eli kto¶ siê czepia...to siê nie zna." |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-05-16, 18:15
|
0
|
|
|
|
Noo bo widocznie w papierach mieli napisane ze robi± do kreski to robi± do kreski. I jebie ich czy kolor wyjdzie czy nie. ktos jest ¿ebrakiem i nie stac go na cieniowanie to teraz tak ma |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-05-16, 18:22
|
0
|
|
|
|
Jak ja robi³em na serwisie peugeota to przynajmniej tak bylo... Patrzy³o siê w papiery i robi³o siê to co w papierach... a auto oddawa³ mistrzu lakierni, lakiernik klijenta nie widzia³... |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-05-16, 20:42
|
0
|
|
|
|
to kameleon jest |
|
|
|
 |
Miki
|
Wys³any: 2013-05-16, 21:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
rogal-master1 napisa³/a: | No co kto¶ posêpi³ na cieniowanie to teraz ma... Bywa... Albo rzeczoznawca nie doda³ cieniowania... |
Wejdz na s±siednie forum, przeczytaj ca³y temat, a dowiesz siê o co loto. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
maciej214
|
Wys³any: 2013-05-16, 21:48
|
0
|
|
|

Pomóg³: 1 raz Posty: 95 Sk±d: KNS
|
rogal-master1, oni mieli z tego co wyczyta³em naprawiæ tylko miejsce pod wlewem paliwa, gdzie lakier, a konkretnie prawdopodobnie baza z czym¶ zareagowa³a, wiêc po jak± cholerê ci±gn±æ baz± a¿ do drzwi? Klient chce to miejsce naprawiæ, a jeszcze jest to reklamacja wiêc naprawiam to, a reszta mnie nie obchodzi. Ale to jest ASO, ja siê nie znam |
|
|
|
 |
sebasmg5
|
Wys³any: 2013-05-16, 23:01
|
0
|
|
|
|
ta nieszczêsna czerwieñ, kupi³em niegdy¶ za psie pieni±dze leona prosto z nory od handlarza, z zaglêbia zwanego Zawierciem patrzcie jak piêknie by³ zmodzony
trafil sie kto¶ komu to nie przeszkadza³o i dobry zarobek na nim by³ ) |
|
|
|