Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
jarbia
Wys³any: 2012-06-05, 17:26   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Wlkp.
Nokia napisa³/a:
Ch³opie bierz 3000

Jakbym dzisiaj ponownie kupowa³ satê ,to bra³bym te¿ 3000rp (a mam 4000rp) ,mam du¿e ³apy i 3000 lepiej le¿y mi w rêku .
Jak kupisz inny ni¿ 3000 lub 4000 to zawsze bêdziesz siê zastanawia³ czy dobrze zrobi³e¶ .
Lackdoctor napisa³/a:
Masz dwie godziny i ciut jeszcze aby wygraæ t± aukcjê.
http://www.ebay.de/itm/SA...a#ht_500wt_1054

My¶lê ,¿e ona pójdzie za 250 euro jak nie wiêcej .

pozdr.

Robertlodz09 
Wys³any: 2012-06-05, 17:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
jarbia napisa³/a:
My¶lê ,¿e ona pójdzie za 250 euro jak nie wiêcej .

Dodaj jeszcze trochê kolego ;) Czasami do 200 euro dochodz± Sata jet 2000 :tak:

jarbia
Wys³any: 2012-06-05, 19:05   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Cytat:
Dodaj jeszcze trochê kolego ;) Czasami do 200 euro dochodz± Sata jet 2000

W³a¶nie o tym piszê , za 1200 w Polsce mo¿na to kupiæ .

(Posz³a za 241 euro , ca³kiem zno¶nie )

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-06-05, 20:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
jarbia napisa³/a:
(Posz³a za 241 euro , ca³kiem zno¶nie )

Z dodatkowym zestawem dysz.

A dopiero co posz³a sata 4000 hvlp za 200 euro.
Dlatego mówiê ¿e warto obserwowaæ bo okazje s±.
http://www.ebay.de/itm/22...9#ht_500wt_1054
Do tego dysza za 200 z³ na ebayu te¿ do kupienia i jest ca³kiem fajna cena.

karlos2 
Wys³any: 2012-06-06, 16:12   
0
UP DOWN
Ride To Live

Pomóg³: 1 raz
Witam, panowie, muszê siê troche pochwaliæ, w³a¶nie zakupi³em pistolet, Sata 3000 RP, kurde cieszê siê jak dziecko, jutro pierwszy test, normalnie nie umiem siê doczekaæ.
Aha, kupi³em now±, w mojej mieszalni. Trochê siê zapo¿yczy³em, ale my¶lê ¿e nie bêdê ¿a³owa³.

bratcukierka
Wys³any: 2012-06-06, 16:23   
0
UP DOWN

a powiedzcie mi czy sata jet 3000rp digital lepsza bêdzie z dysz± 1,3 czy 1,4?? bo mam na oku 1,3....

do tej pory mam air gunse z dysz± 1,3 i maluje mi siê dobrze.... ale chce kupiæ u¿ywan± 3000 rp (chodzi te¿ o szeroko¶æ miot³y itp w porównaniu z air guns±)

aha digital nie dzia³a.... sprzedaj±cy mówi ¿e mo¿e to byæ tylko bateria padniêta

jarbia
Wys³any: 2012-06-06, 17:47   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

karlos2 napisa³/a:
w³a¶nie zakupi³em pistolet, Sata 3000 RP, kurde cieszê siê jak dziecko

Gratulujê zakupu !

Ile da³e¶ ,je¶li to nie tajemnica ?

pozdr.

diablo74 
Wys³any: 2012-06-06, 21:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
bratcukierka po mojemu bierz 1.3 bardziej uniwersalny nada siê i do bazy i do klaru 1.4 no nie wiem bêdzie mega szybki gugun chyba ma 1.4 mo¿e co¶ ci podpowie :cool:

diablo74 
Wys³any: 2012-06-06, 21:14   
0
UP DOWN

karlos2 napisa³/a:
Trochê siê zapo¿yczy³em, ale my¶lê ¿e nie bêdê ¿a³owa³.

nie bêdziesz witaj w gronie sata_nistów ^^

karlos2 
Wys³any: 2012-06-07, 06:09   
0
UP DOWN
Ride To Live

jarbia napisa³/a:
Ile da³e¶ ,je¶li to nie tajemnica ?

W sumie to nie tajemnica, my¶lê ¿e tanio da³em, 1580 z³.mieszalnia zrobi³a mi ma³y rabacik.

ksenonn 
Wys³any: 2012-06-07, 08:22   
0
UP DOWN

Sk±d: Czêstochowa
z digi czy bez? opisz wra¿enia :)

karlos2 
Wys³any: 2012-06-07, 09:11   
0
UP DOWN
Ride To Live

ksenonn napisa³/a:
z digi czy bez? opisz wra¿enia :)

Bez Digi, wra¿enia super, ale pierwsza próba bêdzie dopiero jutro. Do zrobienia mam klapê silnika z E39,na srebro i klar,wiêc sprawdzê zalety saty na chyba najbardziej wymagaj±cym kolorze.

bandita7 
Wys³any: 2012-06-08, 11:39   
0
UP DOWN

karlos2 szkoda nie zgadalismy sie mam sate 3k Rp z digi do sprzedania nówka ca³y komplecik w pude³eczku i 4k RP digio nie otwierana ale juz po fakcie :) a z tego zakupu bedziesz bardzo zadowolony

karlos2 
Wys³any: 2012-06-08, 13:31   
0
UP DOWN
Ride To Live

bandita7 napisa³/a:
karlos2 szkoda nie zgadalismy sie mam sate 3k Rp z digi do sprzedania nówka ca³y komplecik w pude³eczku i 4k RP digio nie otwierana ale juz po fakcie :) a z tego zakupu bedziesz bardzo zadowolony

W sumie nie wiem czy digi jest mi potrzebne, mam dosyæ dobry reduktor pod pistolet, a po drugie 3K to chyba z dolnym pod³±czeniem lakieru, powiem szczerze ¿e nie pracowa³em jeszcze takim gunem, i nie wiem czy bym potrafi³.

Panowie zrobi³em sat± klapê do E39, na srebro, no i wielka klapa, i wiem ju¿ jedno,choæby nie wiem co siê dzia³o, nie chcê ju¿ innego sprzêtu.

bratcukierka
Wys³any: 2012-06-08, 13:44   
0
UP DOWN

bandita7 w jakiej cenie ta 3000 rp digital??

jarbia
Wys³any: 2012-06-08, 14:17   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

Cytat:
Panowie zrobi³em sat± klapê do E39, na srebro, no i wielka klapa, i

Napisz w czym problem ,jaka dysza i inne szczegó³y .
Ja saty u¿ywam tylko do klaru i akryli (chocia¿ wczoraj na imieniny ¿ony kupi³em sobie jeszcze jedn± 4000 digital do epoksydu ;) ,Bazy tym nie k³ad³em ale koledzy Ci na pewno pomog± ci i jak tym robiæ .
pozdr.

karlos2 
Wys³any: 2012-06-08, 14:40   
0
UP DOWN
Ride To Live

jarbia, zle mnie zrozumia³e¶, a mo¿e ja zle napisa³em, pisz±c no i wielka klapa, chodzi³o mi o to ¿e klapa od E39 jest du¿a,czyli wielka klapa jako du¿y gabaryt ^^ , a robota sat± wysz³a rewelacyjnie, zarówno baza jak i klar, i w o po³owê krótszym czasie zrobi³em robotê.
pzdr.

jarbia
Wys³any: 2012-06-08, 15:55   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

karlos2 napisa³/a:
jarbia, zle mnie zrozumia³e¶, a mo¿e ja zle napisa³em, pisz±c no i wielka klapa,

No to odetchn±³em z ulg± ,bo jako amator i zawziêty przeciwnik chiñskiego g...na polecam, aby nawet amator, kupi³ sobie dobry markowy pistolet ,nie wa¿ne czy satê ,czy iwatê supernow± (niestety, te pierwsze s± w przystêpniejszych cenach).

I wiêcej nie strasz ludzi :D
pozdr.

bratcukierka
Wys³any: 2012-06-08, 16:16   
0
UP DOWN

Mi jak do tej pory wystarcza³o lakierowanie AirGuns± :P Ale apetyt ro¶nie w miarê jedzenia :D

i polujê na u¿ywan± Satê 3000 rp....

jak nie znajdê to wezmê now± na raty nied³ugo :D

PROJEKTER
Wys³any: 2012-06-09, 10:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
jarbia napisa³/a:
.... Jako amator i zawziêty przeciwnik chiñskiego g...na polecam, aby nawet amator, kupi³ sobie dobry markowy pistolet ,nie wa¿ne czy satê ,czy iwatê supernow± (niestety, te pierwsze s± w przystêpniejszych cenach). I wiêcej nie strasz ludzi :D pozdr.

@jarbia ... masz co¶ przeciwko ¿ebym sobie zrobi³ z twojej wypowiedzi Banderê i przykleja³ j± do innych tematów ? ... np aktualnie za³o¿onego bardzo nietypowego ... JAKI PISTOLET POLECACIE OD 100 DO 150 Z£ :sciana:

jarbia
Wys³any: 2012-06-09, 23:02   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

PROJEKTER napisa³/a:
@jarbia ... masz co¶ przeciwko

Nie mam nic przeciwko.
Uwa¿am, ¿e chiñskie produkty pod³ej jako¶ci (czyli prawie wszystkie),zniszczy³y wiêksz± czê¶æ gospodarki na ¶wiecie.
Jednorazowego u¿ytku "produkty", za¶miecaj± ¶rodowisko (dziwie siê ,¿e ekolodzy siê tym nie zajêli ,ale co siê spodziewaæ po przekupnych organizacjach).
Przecie¿ ka¿dy z nas kupuje niestety , co¶ co ma nadziejê podzia³a ,a tu g...o,np pêka uszczelka ,której nigdzie nie mo¿na kupiæ ,pada wy³±cznik ,kosztuj±cy po³owê nowego ,przepalaj± siê silniki ,urywaj± siê przewody (izolacja chyba z ze zu¿ytych prezerwatyw),upalaj± siê szczotki ,pêkaj± obudowy a nawet po wyjêciu z pude³ka wcale nie dzia³aj±.
Ja po prostu ju¿ nie wytrzyma³em i nie kupujê tego ,a przynajmniej staram siê nie kupowaæ ,bo niestety kupiæ nie chiñsk± rzecz jest bardzo trudno.
Najgorsze jest w tym to , ¿e czêsto jeste¶ przekonany ,¿e kupujesz dobry markowy produkt ,a tu przykra niespodzianka - to te¿ chiñskie ! I te¿ do d...

pozdr.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-06-10, 06:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Tylko ¿e do takiej decyzji trzeba .... dorosn±æ :spoko: Zadziwiaj±ce jest to ¿e ¿aden zak³ad produkcyjny gdzie koszty wyposa¿enia odbijaj± siê na kosztach produktu ( a 1z³ ró¿nicy na niektórych wyrobach to ich dyskwalifikacja na wolnym rynku ) ... zadziwiaj±ce jest, ¿e tam nikt nie pomy¶li o tanim sprzêcie. Tu odrzuca siê nawet markowe wyposa¿enie z ni¿szej pó³ki ... bo koszt kilku godzinnego przestoju dzia³u ... np lakierni mo¿e byæ katastrofalny. Pomijam ju¿ fakt, ¿e na produkcji "technologia" jest jak biblia dla katolików :tak:

Im ni¿ej w ¶wiadomo¶ci, kulturze technicznej, do¶wiadczeniu zawodowym, czy standardzie i poziomie jako¶ci, tym wiêkszy syf i ch³am, po stronie narzêdzi i materia³ów. To ¿e tanie i chiñskie jest zawsze gówniane, wie ka¿de kto umie czytaæ i pisaæ ... ale gorsze jest to ¿e podobnie niskiej jako¶ci wyroby pochodz± te¿ z innych krajów. Pod tym wzglêdem Europa i jej normy jako¶ciowe dla wiêkszo¶ci produktów broni± siê przed tym wschodnim zalewem syficznego z³omu i wadliwej chemii. Szkoda ¿e ju¿ niektórzy zaczynaj± "cwaniaczyæ" i dopasowywaæ siê do nowego chiñskiego wyznacznika jako¶ci zje¿d¿aj±c jako¶ci± produktów ze szczytu do po³owy drabiny, czyli do minimum tego czego wymagaj± te normy, czy wymogi formalne UE.

Bardzo czêsto piszê, ¿e Chiñskie tani sprzêt to gówno i nale¿y siê od niego trzymaæ jak najdalej. Kto¶ kto kupi i trafi na dzia³aj±cy egzemplarz przeczyta taki wpis i pomy¶li ...

PROJEKTER ale Ty jeste¶ g³upi ! Za 100 z³ mam prawie SATA i piêknie mi siê nim pracuje. .

Ju¿ to sprawdzi³em nie raz, ¿e ze ¶lepcem, g³uchym na argumenty nie ma co merytorycznie rozmawiaæ. Lepiej od razu zacz±æ robiæ sobie z niego jaja. Taki dzieciak nie zdaje sobie sprawy jak± krzywdê robi sobie w g³owie pod "podprgowo". Oprócz wszystkich wad technicznych jakie nagle zaczyna akceptowaæ jako doskona³e efekty pracy przychodzi te¿ zerowy szacunek dla narzêdzi pracy jakimi siê pos³uguje. Przecie¿ takie SICO kosztuje 100 z³. Jak siê spieprzy to kupi siê nowy po jednej naprawie lakierniczej. Wyrabia siê durny nawyk. Po latach gdy ju¿ go¶æ kupi SATA, IWATA czy nawet jaki¶ inny markowy, to raczej nie wyrobi sobie nawyku uwa¿ania ¿eby dysza materia³owa nie upad³a na stó³ w trakcie rozkrêcania, czy ostro¿nego wyci±gania ig³y przed zdjêciem dyszy materia³owej, delikatnego odkrêcania dyszy i trzymania klucza tak ¿eby nie ¶lizga³ siê na krawêdziach. :nie: Potraktuje ten pistolet tak jak poprzednie. :tak:

Takie nawyki kupowania taniochy i olewania odbijaj± siê na wszystkim. Kszta³tuj± charakter i potem mamy lakiernika ... w czy¶ciutkim kombinezonie producenta lakierów z czystymi rêkoma w trakcie dnia prascy .... kontra .... przymu³ w cenzura jeansach z pazurami w szpachlówce i lakierach, z paluchem wystaj±cym z foliowych podróbek adidasów, rzucaj±cego co drugie s³owo kur...a. Styl, klasa kultura techniczna czy osobista to cechy charakteru. Kszta³tuj± je sprawy, przedmioty, ludzie i otoczenie na które siê nadziewamy w trakcie dnia codziennego. Ka¿de wydarzenie w którym uczestniczymy. Nawet wrzaski "Polska Gola" na Narodowym w trakcie EURO /UEFA zostawi± w charakterze Pan X inny ¶lad ni¿ te same wrzaski w domu przez telewizorem.

Wszytko nas zmienia i na nas wp³ywa. Wszytko co spotykamy na swojej drodze i po co siêgamy maj±c wybór. Oczywi¶cie mo¿na ca³e ¿ycie je¼dziæ u¿ywanym samochodem po wypadku, nosiæ podrabiany zegarek, lub tandetê ze straganu na rynku. Mo¿na pracowaæ tanim awaryjnym sprzêtem, u¿ywaæ gównianych materia³ów i do koñca swych dni pozostaæ dziadem z marzeniami o potêdzê w³asnej firmy.

Mo¿na siê te¿ otrz±sn±æ i do pocz±tku my¶leæ. Jak narzêdzie to najlepsze, albo ¿adne. Jak ju¿ wiem jakie a brak bud¿etu ... to gdzie dostanê je najtaniej ... mo¿e na raty ... mo¿e u¿ywane w idealnym stanie, lub na jaki¶ targach ?. Trochê wysi³ku i przy niewiele wiêkszych wydatkach powoli zaczynamy mieæ klasê, styl i dbaæ o to co nas otacza i co mamy przy sobie i ... na sobie. Nawet partnerkê do ¿ycia wybiera siê wtedy lepsz± ;)

Osobi¶cie mam bardzo, bardzo z³± opiniê o ka¿dym kto szuka taniego wyposa¿enia. Nigdy nie wierzê w te k³amliwe deklaracje, ¿e to na jeden raz, albo do amatorskich zastosowañ bo siê kole¶ uczy .... :x: ... Zawsze to jest ju¿ drugi etap. Jak kto¶ tu zagl±da i pyta ... to ju¿ etap taniego wyposa¿ania nory w celach zarobkowych. Z go¶cia który szuka taniego pistoletu rzadko wyrasta wysokiej klasy specjalista. Nawyki i syf w g³owie na to nie pozwalaj± i trzeba miêæ niebywale silny charakter ¿eby siê przestawiæ. To potem trwa latami, a i tak nie daje siê do koñca wytêpiæ.

.... a mo¿na od razu unikaæ gówna ... i od razu wybieraæ trudniejsz± drogê .... profesjonaln±. :spoko: .

jarbia
Wys³any: 2012-06-10, 10:55   
0
UP DOWN
Hobbysta ,amator

PROJEKTER napisa³/a:
Osobi¶cie mam bardzo, bardzo z³± opiniê o ka¿dym kto szuka taniego wyposa¿enia

Ja bym u¿y³ tu s³owa kiepskiego ,bo mo¿na kupiæ t± sam± dobr± rzecz tanio i drogo .

pozdr

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: