Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-04, 13:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
PROJEKTER napisa³/a:
Jak osuszacz mo¿na sobie zrobiæ z rurki i wiadra z wod± ...

Nie zapomnij o kocim pisaku, pampersach i wêglu do grilla. :D :D :D

Co do mojego , ju¿ poma³u trzy letniego sprzêtu, to chyba w±tpliwo¶ci nie masz ?

Jak zapomnia³e¶ to mo¿e nied³ugo pode¶lê Ci parê linków z allegro z aukcjami mojego wyposa¿enia.
Gugun wie o czym mówiê, czekam tylko na odzew ze starostwa.
PS.
Osuszacz ju¿ wstêpnie zarezerwowany dla Guguna . . . . no chyba ¿e siê rozmy¶li, lub zostanê amatorem d³ubi±cym po godzinach dla przyjemno¶ci w garage. :idea:

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-04, 14:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Lackdoctor napisa³/a:
PROJEKTER napisa³/a:
Jak osuszacz mo¿na sobie zrobiæ z rurki i wiadra z wod± ...

Nie zapomnij o kocim pisaku, pampersach i wêglu do grilla. :D :D :D

Co do mojego , ju¿ poma³u trzy letniego sprzêtu, to chyba w±tpliwo¶ci nie masz ?

Jak zapomnia³e¶ to mo¿e nied³ugo pode¶lê Ci parê linków z allegro z aukcjami mojego wyposa¿enia.
PS.
Osuszacz ju¿ wstêpnie zarezerwowany dla Guguna . . . . no chyba ¿e siê rozmy¶li, lub zostanê amatorem d³ubi±cym po godzinach dla przyjemno¶ci w garage. :idea:

Jak zobaczê ... choæby na foto, ¿e masz normalne warunki ( bez fanaberii wystarcz± normalne ;) ) i nie bêdzie w tym ¿adnego patenciarstwa, to pewnie nie bêdê mia³ wyj¶cia tylko zgodnie z zasadami zmieniê o tobie zdanie i przestanê ci przysrywaæ.

Mo¿esz mi zarzucaæ ¿e jestem Cham, czy Pieniacz ale zawsze bardzo sprawiedliwie podchodzê do oceny obiektów i ich standardu. Gdy jest w nich wszytko co wype³nia podstawowy standard dla warsztatu + wiêksza czê¶æ formalno¶ci ( bo wiem ¿e z wszystkimi jest problem i potrzeba czasu ) to mój szacunek dla takiego cz³owieka zawsze ro¶nie bez wzglêdu na sympatie. Ja wiem ile to kosztuje wysi³ku i pracy. Wiem ¿e nie spada z nieba ... dlatego zawsze chylê czo³a. Nie ma syfu nie ma tandety nie ma gównianych rozwi±zañ taniochy i patentów ! ... To nie ma te¿ ¿adnego powodu do pogardy, czy ubli¿ania komu¶ pod wzglêdem zawodowym ... a ¿e s± gdzie¶ lepsze obiekty nowocze¶niejsze i wiêksze ... no s± ... i niech sobie tam bêd± gdzie s±. Te nowoczesne lakiernie to marzenia ... Mnie do zawodowego szacunku dla kogo¶ wystarcza ¿e ten kto¶ przekroczy próg wej¶ciowy lub ma zamiar to w³a¶nie zrobiæ. Dalej jest ju¿ tylko fachowo¶ci i to o czym wielu z was czêsto tu pisze ... albo siê znasz na tym co robisz ... albo masz warsztat ale krêcisz siê w nim w kó³ko jak czasami ci których krytykujecie za jako¶æ wykonywanych napraw.

¯ebym siê dobrze wyrazi³ to zaznaczê, ¿e jak kto¶ ma obesran± norê, gówniane, wyposa¿enie i wszytko w du pie, to nawet jak robi³by te naprawy na mega wysokim poziomie to i tak jest burak i gównozjad. W tej bran¿y fachowo¶æ, czysto¶æ obiektu, jego wyposa¿enie podjazd, elewacja, ZAWSZE idzie w parze z jako¶ci± napraw. ZAWSZE, bo to taki zawód oparty o cechy charakteru ... To ¿e siê jakiemu¶ arty¶cie uda w syfie osi±gn±æ raz ,czy dwa wysok± jako¶æ to niestety dla mnie nie jest powód do szacunku, czy podziwu jego umiejêtno¶ci. Tu nie ma standardu tylko przypadek.

I taki problem jest z tob± @Lackdoktor ... w zasadzie z twoim "Amatroskim Warsztatem" :tak:

Z przyjemno¶ci± obejrzê zdjêcia twojego normalnego warsztatu ... jak oczywi¶cie zechcesz siê pochwaliæ. ;)

Nigdy nie czepiam siê tych którzy chc± co¶ osi±gn±æ. Czêsto zakupy sprzêtu robi± ponad stan posiadania, lub naci±gaj±c mocno bud¿et. Wkurzaj± mnie ci co id± po najmniejszej linii oporu i do tego s± zajebi¶cie z siebie dumni .... Ich doradcy popieraj±cy gównozjadztwo te¿ mnie wkurzaj± :tak: ... i w takim przypadku nie ma innego wyj¶cia jak, jeb aæ, jeb aæ i jeb aæ, po g³owach a¿ gównozjad zdechnie, albo siê wreszcie naprostuje :tak: . bo czas t³umaczenia min±³ i okaza³ siê ¶rednio skuteczny. T³umaczenie dotarlo do inteligentnych. Reszta nadal siê stawia :sciana:

Na anonimowym forum jeden, czy dwóch uratowanych / wyprostowanych ludzi - wartych jest dziesiêciu ukatrupionych i rozjechanych walcem, durnych gownozjadów. Dlatego zawsze warto robiæ dym w s³usznej sprawie i rozpie przaæ gównozjadom g³upie tematy :D

gugun 
Wys³any: 2012-12-04, 14:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
Lackdoctor napisa³/a:
PS.
Osuszacz ju¿ wstêpnie zarezerwowany dla Guguna . . . . no chyba ¿e siê rozmy¶li, lub zostanê amatorem d³ubi±cym po godzinach dla przyjemno¶ci w garage.

o ile to nie potrwa za dlugo to ja caly czas sie na to pisze bo ciezko znalesc cos wmiare z uzywek a na nowego szkoda mi siana bo musze kupic jeszcze zgrzewarke i pare innych niezbednych w baaardzo bliskiej przyszlosci sprzecikow ;)
PROJEKTER napisa³/a:
Z przyjemno¶ci± obejrzê zdjêcia twojego normalnego warsztatu ... jak oczywi¶cie zechcesz siê pochwaliæ.
nie o warsztacie on gada :tak: ma troche inny pomysl,ale czy trafiony to czas pokaze... :)

PROJEKTER
Wys³any: 2012-12-04, 16:30   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
gugun napisa³/a:
nie o warsztacie on gada :tak: ma troche inny pomysl,ale czy trafiony to czas pokaze... :)

No to ju¿ inna inszo¶æ bo Ja na "innych pomys³ach" to siê znam mniej ni¿ na warsztatach i lakierniach, tak¿e mogê byæ nie kompetentny do wydawania opinii ^^ ... ale jak dobry pomys³ na biznes i powa¿ne do tego podej¶cie z dobrym planem to trudno jest co¶ spieprzyæ. Wszystko jest w g³owie, a w realu s± to tyko sprawy do za³atwienia :spoko: .

karol2010
Wys³any: 2012-12-08, 14:04   
0
UP DOWN

Lackdoctor, odopowiadam na zaleg³ê pytanie. Przyk³adem mo¿e byæ ta polerka która poleci³em. Kosztuje ok 380-400z³ i ma to wszystko.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-12-08, 15:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
karol2010 napisa³/a:
ma to wszystko.

Je¶li ma to ok.
Ona by³a jako pierwsza z tych tañszych ze stabilizacj± obrotów.
Co do reszty nie powiem, bo nie robi³em ni± nigdy.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: