Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
ptyk05 
Wys³any: 2015-11-14, 11:38   Wychodzi spaw - reperaturki tylnych nadkoli
0
UP DOWN

Sk±d: ¯ywiec
Siema. Mam problem. Z ty³u po obu stronach by³y wspawane reperaturki nie za mojej kadencji. Zacze³o sie od lewego ty³u. Najpierw wygl±da³o to jak drobny zaciek, rozros³o siê i teraz dok³adnie widaæ, ¿e tak jakby wychodzi spaw z pod lakieru. W jednym miejscu juz delikatnie pêk³ lakier. Czy czeka mnie ponowne spawanie reperaturek czy da rade to zalatwic przez dokladne oszlifowanie i pomalowanie na nowo?

dawid257
Wys³any: 2015-11-14, 13:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
jak ci to nie rdzewieje pod tym lakierem to moze by³o tak robione ¿e teraz szpachla posiada³a troche i wszystko zaczyna wychodzic to ewentualnie ja bym to poszpachlowa³ jak jest pod spodem dobrze pospawane i lakier

hematol 
Wys³any: 2015-11-14, 19:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
ptyk05, nie wychodzi ¿aden spaw,prawdopodobnie to pêcherze wilgoci wokó³ spawu i podnosi sie pow³oka,pewno s± dziurki w spawach,reperaturka zosta³a zle wspawana i nie wiadomo co kto robi³ dalej,wrzuæ foto bêdzie mo¿na lepiej okre¶lic co sie dzieje.

ptyk05 
Wys³any: 2015-11-16, 15:15   Zdjêcia
0
UP DOWN

Robertlodz09 
Wys³any: 2015-11-16, 17:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
£adny "rudy" wychodzi .... :spoko:

ptyk05 
Wys³any: 2015-11-16, 17:19   
0
UP DOWN

Tyle to ja wiem... Tylko pytam siê czy da rade to jeszcze uratowaæ czy jedynie spawanie wchodzi w gre?

hematol 
Wys³any: 2015-11-16, 18:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
pod lakierem bêdzie korozja wiêc ja bym to dooko³a spawów zeszlifowa³ i wyci±³ te stare spawy i wstawi³ ¶wie¿a czyst± blache na styk,dobrze pospawa³,pomalowa³ z 2 stron (to warunek!) reszta wiadomo,podk³ady,szpachlowka itd...
...albo nowa reperaturka...

Robertlodz09 
Wys³any: 2015-11-16, 21:12   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
ptyk05 napisa³/a:
pytam siê czy da rade to jeszcze uratowaæ czy jedynie spawanie wchodzi w gre?

Tutaj tylko zerwanie tego wchodzi w grê je¶li ma byæ dobrze zrobione ...

³ysy73 
Wys³any: 2015-11-18, 20:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Niby z gów...na bata siê nie krêci....
Ale chyba wszystko zale¿y te¿ i od tego ile to auto jest warte, czyj± jest w³asno¶ci±, jak, do czego i ile jeszcze ma pos³u¿yæ...
I chyba do tego musisz dobraæ sposób poprawki, bo mo¿na to zrobiæ i lepiej i gorzej i bêdzie siê to ró¿ni³o czasem wygl±du nie kol±cego po oczach - bo lat tak czy tak samochodowi nie cofniesz.

ptyk05 
Wys³any: 2015-11-19, 21:14   
0
UP DOWN

Samochod Honda CRX ED9 1.6 z 1992 roku. Auto robie dla siebie i nie zamierzam sie go pozbyc w najbli¿szym czasie :) planowalem go calego na wiosne pomalowac w czerwony akryl..

ptyk05 
Wys³any: 2015-11-19, 21:38   
0
UP DOWN

Jak sie zabiorê za to i oszlifuje to wrzyce foto jak to wyglada, ale tez mi sie wydaje, ze nic z tym nie mozna juz zrobic.

A z drugiej strony co mam zrobic? Bo tam to jeszcze praktycznie wyszlo, tylko od niedawna delikatny zarys widac jak slonce przyswieci. Czy samo oczyszczenie wystarczy?

³ysy73 
Wys³any: 2015-11-20, 17:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Samo oczyszczenie nie wystarczy bo pewnie by³y/s± tam spawy punktowe i dlatego to wysz³o.
Auto nie owijaj±c w bawe³nê jest warte tyle ile wa¿y razy aktualny kurs z³omu samochodowego wiêc i za du¿o inwestowaæ nie ma sensu.
Zobacz czy dasz radê zajrzeæ tam od wewnêtrznej strony i zobaczyæ jak to wygl±da - oby nie by³o tam ró¿nych mazi to raczej da siê tanim i prostym sposobem metod± lekkiego druciarstwa na sporszy czas to zakamuflowaæ.
Ale najpierw luknij jak to tam wygl±da.

ptyk05 
Wys³any: 2015-11-21, 10:21   
0
UP DOWN

Bez przesady.. Ostatnio totalnego zloma takiego samego na czesci kupilem to wyszlo 3000 zl za rozsprzedane czê¶ci, a jeszcze du¿o zosta³o . To auto staniec juz nie stanieje, jest ich coraz mniej, a za odbudowany egzemplarz mozna dostac na dzieñ dzisiejszy 10-15 tys.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: