Autor |
Wiadomość |
 |
Warsztat24
|
Wysłany: 2016-03-29, 11:17
|
|
|
|
Po co mieszalnik skoro każdy kolor możesz zamówić on-line???
Dostawa już od 0,5l. Kolor również nabijany w spray.
Mieszalnik on-line |
_________________ Warsztat24.pl
Szybciej znajdziesz - Taniej zamówisz
 |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-03-29, 11:37
|
|
|
|
Warsztat24 napisał/a: | Po co mieszalnik skoro każdy kolor możesz zamówić on-line???
Dostawa już od 0,5l. Kolor również nabijany w spray.
Mieszalnik on-line |
kurde, że o tym nie pomyślałem |
|
 |
Warsztat24
|
Wysłany: 2016-03-29, 12:52
|
|
|
|
mogłeś nie wiedzieć. To zupełnie nowa usługa z dostawą do 24h od zamówienia!!! |
 |
|
|
|
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2016-03-29, 14:32
|
|
|
|
Dawno się tak ni uśmiałem
A jak dobiorę odcień?
A co będzie jak kolor/odcień nie będzie pasował?
A jak nie mam "wklejki" z numerem? Sytuacja np. Mazdy?
Czy skorygujecie mi kolor on-line??? |
|
 |
Warsztat24
|
Wysłany: 2016-03-29, 14:56
|
|
|
|
fawinyl napisał/a: | :)
A jak dobiorę odcień?
Kolego wybór należy do Ciebie. Możesz zapłacić 50% więcej niż na warsztat24.pl i mieć możliwość ew. korygowania. Możesz też jak większość naszych Klientów brać na "calaki" lub pewne kolory. Zresztą lakiernikowi nie trzeba wiele tłumaczyć...wielu profesjonalistom opłaca się bardziej kupić u nas i samemu dobarwiać niż płacić więcej. Taka sytuacja. |
 |
|
|
|
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2016-03-29, 14:59
|
|
|
|
Warsztat24 napisał/a: | fawinyl napisał/a: | :)
A jak dobiorę odcień?
Kolego wybór należy do Ciebie. Możesz zapłacić 50% więcej niż na warsztat24.pl i mieć możliwość ew. korygowania. Możesz też jak większość naszych Klientów brać na "calaki" lub pewne kolory. Zresztą lakiernikowi nie trzeba wiele tłumaczyć...wielu profesjonalistom opłaca się bardziej kupić u nas i samemu dobarwiać niż płacić więcej. Taka sytuacja. |
A czym Ci "profesionaliści" dobarwiają? Pigmentem ze sklepu budowlanego? Farbą ftalową czy może zaczarowanym ołówkiem
Możesz podać mi na jakiej zasadzie oddzielacie kolory jak to nazwałeś "pewne" od niepewnych? |
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2016-03-29, 17:41
|
|
|
|
kupują takie zabarwiacze czy h... wie jak to sie nazywa z śnieżki w budowlanym xD |
|
|
|
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2016-03-29, 18:35
|
|
|
|
barteek933 napisał/a: | kupują takie zabarwiacze czy h... wie jak to sie nazywa z śnieżki w budowlanym xD |
To się nazywa "APP smart system mix" zawsze pasuje na ostro.
Jak srebrny za jasny to dajemy dwie nakrętki pigmentu brzoskwiniowego i jedną nakrętkę beżowego. Pewnie ci "profesjonaliści" najczęściej odrabiają tzw. "godzinki" w Z.U.K. |
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2016-03-29, 20:25
|
|
|

|
To może nie ma sensu w mieszalniach trzymać takich stanów magazynowych a tylko po 2 setki pigmentów i zamawiać podstawę w mieszalniku on-line, dolać co tam się ma albo napisać flamastrem że kolor do cieniowania, doliczyć swoją marżę i podać klientowi przez ladę
dobromir.jpeg
|
 |
Plik ściągnięto 15059 raz(y) 6,05 KB |
|
|
|
|
 |
łysy73
|
Wysłany: 2016-03-29, 20:45
|
|
|
|
Warsztat24 napisał/a: | Możesz też jak większość naszych Klientów brać na "calaki" lub pewne kolory | No i na koniec powiedz tylko że też w SPRAY-ach
[ Dodano: 2016-03-29, 21:48 ]
Warsztat24 napisał/a: | Po co mieszalnik skoro każdy kolor możesz zamówić on-line???
Dostawa już od 0,5l. Kolor również nabijany w spray. | No numer numerem ale choćby tylko alternatywy to jak wybieracie?
- tarot?
- kości?
- fusy z kawy?
- a może lany wosk?
W sumie nie ważne. Tajemnica handlowa.
A Ty KALBI widzisz? Na wiosce mieszkasz to mało wiesz |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2016-03-29, 20:56
|
|
|

|
Siekiera, ja mam lepszy pomysł. Stawiasz mieszalnik w miejscu ogólnie dostępnym np w galerii handlowej oczywiście za automatycznymi i najlepiej przeszklonymi drzwiami tak jak bankomaty stawiają i za kasiorkę lakiernik który nabył kolorek w warsztat24 wchodzi do tej mieszalni i w ramach samoobsługi dobarwia sobie ile chce i jak chce. Komputer odczytuje wagę początkową i końcową, nalicza stawkę i automat po uiszczeniu opłaty zwalnia zamek w drzwiach
PS. Zapomniałem o nazwie. Koniecznie trzeba neon zrobić z hasłem
"Komputerowy dobór lakierów samochodowych" |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2016-03-30, 05:55
|
|
|

|
Powinni jeszcze wymyślić aplikację "spectrometr" i dobierać na telefon
[ Dodano: 2016-03-30, 07:29 ]
My sobie żartujemy a prawda jest taka że takie maszyny już są. Wystarczy postawić taki automat Fillona w mieszalnio-macie takim jak pisałeś podobnym do bankomatu i każdy sam czyta sobie kolor przez spectro a maszyna nalewa wybraną ilość
Kurde czuję że APP zaraz podchwyci pomysł i nastawia takich maszyn w każdej wiosce
http://www.lackiererblatt...arbton-managen/ |
|
|
|
 |
barteek933
|
Wysłany: 2016-03-30, 21:25
|
|
|
|
a później będzie wyglądał tak xD
sory ale tylko takie zdjęcie zdążyłem zrobić |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2016-03-31, 09:42
|
|
|

|
Cytat: | http://www.lackiererblatt...arbton-managen/
|
Wygląda jak stara maszyna losująca do totolotka , ciekawe jak tym się robi korekty i czy wogóle się da? |
|
|
|
 |
trzeźwy inaczej
|
Wysłany: 2016-04-03, 11:34
|
|
|

|
Wbrew pozorom do dość łatwo zwalczać taką konkurencję. Przecież lakiernicy muszą gdzieś kupować produkty. O ile dodatki ma każda hurtownia typu IC, to lakierów już nie mają. Gdzieś ten lakier trzeba kupić. U mnie zasada jest prosta. Nie kupujesz u mnie dodatków a tylko same lakiery - zapomnij o korektach - i mówię to klientowi otwarcie. Kupujesz dodatki - jak trzeba to i setkę dobarwimy. Gdyby wszystkie mieszalnie przyjęły solidarnie podobna politykę, żyło by się lepiej. Hurtownie wcale nie mają tańszych dodatków. Lakiernicy nauczyli się lenistwa i tyle. Nawet jak się obrażą, to trudno. 25 km dalej jest inna mieszalnia ze znakomitym wielkopolskim systemem.
Trzeba nauczyć ludzi, że życie w symbiozie z mieszalnią się opłaca. Może jest drożej ale jest lepiej, szybciej i mamy stałą jakość. To też kosztuje. |
_________________ Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć Dieslem... |
|
|
|
 |
Warsztat24
|
Wysłany: 2016-04-13, 10:20
|
|
|
|
|
|
|
 |
Czereśniak
|
Wysłany: 2016-04-21, 10:25
|
|
|
|
Ja mam pytanie do Pana Warsztat24
chce se kupic lakier na Fiata tam jest taki numer 647 i jak wchodze tam do was to mi się wyświetla kilka tych 647
To który będzie ten odpowiedni dla mojego Fiata ?
Trzeba do was wysłać jakiś kawałek z farbą auta ? |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2016-04-21, 11:04
|
|
|

|
"Trudne Sprawy" poruszasz.
Takie pytania to tylko do sędzi Anny Marii Wesołowskiej |
|
|
|
 |
łysy73
|
Wysłany: 2016-04-21, 19:16
|
|
|
|
Albo do jakiejś szeptuchy - można też rzucić monetą, albo kostką, ew. choć to już po czasie wylać wosk...... |
|
|
|
 |
Warsztat24
|
Wysłany: 2016-04-29, 13:41
|
|
|
|
Czereśniak napisał/a: | Ja mam pytanie do Pana Warsztat24
chce se kupic lakier na Fiata tam jest taki numer 647 i jak wchodze tam do was to mi się wyświetla kilka tych 647
To który będzie ten odpowiedni dla mojego Fiata ?
Trzeba do was wysłać jakiś kawałek z farbą auta ? |
Witam
Po wpisaniu podanego numeru koloru w mieszalniku Warsztat24.pl wyświetliło się Panu 5 pozycji. 4 kolory z 1993 roku oraz 1 z 2005 roku. Jeśli Pana auto to samochód wyprodukowany przed 2005 r. to proszę wybrać 1 kolor z listy -> to zawsze kolor podstawowy wskazany przez producenta, 3 pozostałe z tego roku to warianty.
Pozdrawiamy i zachęcamy do skorzystania z mieszalnika on-line W24
 |
 |
|
|
|
 |
FORYSIEK
|
Wysłany: 2017-05-10, 21:50
|
|
|
|
ktoś podał Fiata i 647, no tak niezła kicha:) ale wychodzi na to ,ze kupujący ma sobie wybrać odcień i pózniej może mieć pretensje tylko do siebie,ze wybrał zły:)No bo f-ma sprzedająca na reklamacje odpowie z pewnością...."Pan sobie sam wybrał odcień":)) |
|
|
|