Autor |
Wiadomo¶æ |
|
bilinek27
|
Wys³any: 2016-05-14, 11:24 Lakier bezbarwny porada
|
0
|
|
|
|
Witam. Pracujê na lakierach bezbarwnych firmy Novol - Ultra, 570, economy. Od jakiego¶ czasu mam problem z gazowaniem. Chcê siê przerzuciæ na inny klar, który nie wykazuje tej tendencji. Warunki gara¿owe, wilgoæ, olej, silikon odpada. Gazowanie wystêpuje proporcjonalnie do grubo¶ci warstw. Podkre¶lam, ¿e gdy lakier jest dolany na granicy zostawienia morki ten problem równie¿ wystêpuje. Kiedy¶ tego problemu nie by³o, jakie¶ 3,4 lata temu, warunki niezmienione, aplikacja równie¿. Moje wymagania - klar nie musi siê jako¶ super rozlewaæ, i tak polerujê, przede wszystkim ma nie wykazywaæ tendencji do gazowania, po³ysk, najlepiej ms, ze wzglêdu na s³aby pistolet. Cena do ok. 120 z³ za litr. Pozdrawiam i dziêki z góry. |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2016-05-14, 11:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
Dyna 5000 od siebie moge polecic. Ostatnio robilem jedna felge na szybko i nie mialem czasu sie bawic na 2 warstwy i polecialem 1 warstwe. Nie byla to prlna dolana bo trafialy sie miejsca niedolane w zakamarkach i po minucie od razu pojechalem kolejna i nic nigdzie nie zgazowalo. Schcnie te¿ szybko bo byla moze ok 20 stopni w gara¿u a lakierowalem o 19 a o 22 juz opona siedziala na feldze i lakier podczas zakladania sie nic nie uszkodzil na rancie |
|
|
|
|
bilinek27
|
Wys³any: 2016-05-16, 17:46
|
0
|
|
|
|
Dziêki za odpowied¼, a pracowa³ kto¶ mo¿e na Spectral 575 lub profix cp 1500, jak jest z tymi lakierami? Ogólnie my¶lê, ¿e powodem gazowania jest szybki utwardzacz, ale ju¿ sam nie wiem, rozpucha w ogóle nie dajê. |
|
|
|
|
hematol
|
Wys³any: 2016-05-16, 19:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
barteek933, malowa³e¶ tym klarem jakie¶ wiêksze elementy?Mam zamiar go kupiæ ale sie wacham,bo ró¿ne opinie o tym by³y ,min ,¿e marszczy sie itp.
Jak sie zachowuje? |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2016-05-16, 19:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
malowa³em nim ostatnio i ciê¿ko mi powiedzieæ jak bêdzie po czasie. Napewno do¶æ szybko schnie , Narazie jedn± puszkê tylko wymalowa³em ... |
|
|
|