Zamknięty przez: Robertlodz09 2016-10-24, 21:28 |
Autor |
Wiadomość |
 |
ptyk05
|
Wysłany: 2016-10-12, 21:30 Kompresor Tagred 100l 361
|
|
|
|
Siema!
Chcialbym wstĂŞpnie zapytaĂŚ czy byÂłby ktoÂś chĂŞtny na zakup grupowy kompresorĂłw Tagred 100l ?
Cena przy zakupie grupowym wynosiÂłaby 730+30 zÂł przesyÂłka.
Potrzebowa³bym 9 osób. Jestem w stanie podj¹Ì siê tego wyzwania. Robi³em juz kiedys taki zakup grupowy na zawieszenie i uzbiera³em 15 osób.
Zakup prosto od producenta.
KtoÂś chĂŞtny? Czekam na odp w temacie.
http://allegro.pl/kompres...6023553704.html
Filmik
https://www.youtube.com/watch?v=SppYYF35Dpw
Du¿y plus, ¿e butla 100l w takiej cenie, a wydajnoœÌ sprê¿arki oko³o 300l na min. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-10-12, 22:22
|
|
|

|
Przecie¿ to jest jakaœ padaka, napêdzana jeszcze bezpoœrednio + na 230V co wró¿y same problemy. |
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2016-10-12, 22:56
|
|
|

|
ptyk05 napisał/a: | wydajnoœÌ sprĂŞÂżarki okoÂło 300l na min. |
Muszê Ciê zmartwiÌ ale wydajnoœÌ takiego kompresora to max. 240 lit/min |
|
|
|
 |
ptyk05
|
Wysłany: 2016-10-12, 23:59
|
|
|
|
Z filmiku wychodzi wydajnoœÌ ok 300 l na min. Ogl¹da³ ktoœ go w ogole?
DziĂŞki w kaÂżdym bÂądÂź razie za spostrzeÂżenia. JeÂśli nie on to wybĂłr padnie na Maktek 50l V2 i najwyÂżej butle dokupie 100l z LPG nĂłwke, Âżeby mieĂŚ rezerwĂŞ. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-10-13, 01:43
|
|
|

|
Kup sobie normalny kompresor, a nie takie "cacka". JakiegoÂś ABACA oryginalnego, a nie Kupczyka. Na zbiorniku 200li na 3fazy.
Film jak film, wynika z niego, Âże sprĂŞÂżarka pompuje, ale nie wynika ile wtrzyma bez awarii, czy moÂżna dokupiĂŚ czĂŞÂści zamienne do pompy i czy ktokolwiek respektuje gwarancjĂŞ.
Nie patrz na sprzĂŞt przez pryzmat youtube, tylko sprawdzonego sprzĂŞtu, poniewaÂż tylko taki daje gwarancjĂŞ niezawodnoÂści. Maktek teÂż nie jest sprzĂŞtem pierwszych lotĂłw, tylko jeden sponsor wpakowaÂł Makteki do filmĂłw "Jak to zrobiÂłem w garaÂżu" i siĂŞ zrobiÂło o nim gÂłoÂśno. |
|
 |
ptyk05
|
Wysłany: 2016-10-13, 09:23
|
|
|
|
Potrzebny mi ABAC 200l jak 3 razy w roku jakieœ felgi pomaluje i ze 4 elementy pojedynczo. Jakbym potrzebowa³ go do pracy i by³ u¿ytkowany dzieù w dzieù to dawno ju¿ mia³bym takiego Abaca. Z polerk¹ by³o to samo. Makteki ludzie chwal¹, ja bêdê zadowolony w 100%. Do teraz pracujê na samoróbce 50l która nie mo¿e nabiÌ wiêcej niz 7 bar, bez presostatu i o wydajnoœci 80l na min. Przy AZ3 HTE powinien dawaÌ radê taki Maktek. Odwadniacze i reduktor mam doœÌ fajny wiêc przy takim zestawieniu to ja bêdê w pe³ni szczêœliwy. Nawet jakby siê mia³ zepsuÌ taki Maktek po 2 latach to jest to tylko 750 z³.
WolaÂłbym cos na 3 fazy, bo akurat mam w garaÂżu. Chyba, Âże przez zimĂŞ coÂś dozbieram kasy. Tylko, Âże taki ABAC 3 tysiaki
Ostatnio mi przeszed³ ko³o nosa Maktek 3f 100l z wydajnoœci¹ 330-360l na min i tego przeboleÌ nie mogê, bo by³ na aukcji za 850 z³ kup teraz, potem zaczê³a siê licytacja, goœÌ siê zgodzi³ na cenê ostateczn¹ 900 z³, a jak siê potem okaza³o sprzeda³ poza allegro
Jeszcze mam zbiornik wyrĂłwnawczy 200l, ale ma on juÂż z 10 lat i siĂŞ bojĂŞ co do jego wytrzymaÂłosci, bo jest delikatnie przykorodowany z zewnÂątrz i pewnie wewnÂątrz teÂż. Cisnienie testowane pisze na nim 14,3 b ; robocze 10 b. WykorzystaÂłbym go choĂŚby do tych 8 bar, ale jednak siĂŞ bojĂŞ. To nie sÂą przelewki. Jeszcze myÂślaÂłem nad zrobieniem tej prĂłby wodnej. Bo w wypadku gdybym uzyÂł tego zbiornika to mĂłgÂłbym z 1000 zÂł przeznaczyĂŚ na samÂą sprĂŞÂżarke, a silnikĂłw trochĂŞ mam do wyboru. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-10-13, 15:40
|
|
|

|
Czyli wszystko wiesz i nikt nie musi Ci doradzaĂŚ. |
|
 |
ptyk05
|
Wysłany: 2016-10-13, 16:41
|
|
|
|
Zdecydowany juÂż jestem. PrzecieÂż nie zaÂłoÂżyÂłem tego tematu w dziale POMOC DLA AMATORĂW tylko chciaÂłem zorganizowaĂŚ zakup grupowy, ale widze, Âże brak zainteresowania, zresztÂą 100 zÂł to tez nie duze pieniÂądze, Âżeby doÂłoÂżyĂŚ, a mniej na gÂłowie bĂŞdĂŞ miaÂł.
Kupie na razie jakiegoœ chiùczyka, jak uda mi siê coœ na nim dorobiÌ to najwy¿ej sobie sprawie jak¹œ rakiete z ABAC lub Metabo |
|
|
|