Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 16:41 |
Autor |
Wiadomość |
|
Corey
|
Wysłany: 2006-12-26, 21:55 czy malowac cale auto w akrylu?
|
|
|
Gość
|
witam ,
mialem i juz mnostwo lakierowanych elementow i wiem jedno , albo jest bardzo drogo i dobrze albo masz cenzura samochod. planuje pomalowanie 5 elementow, nie mam kasy na profi specjaliste. A skoro tak czy inaczej bede mial zwalony lakier to postanowilem sam go cenzura .
auto to Toyota Celica z 86r. ,zrobilem juz cale zawieszenie , koncze silnik
na wiosne chcialem sie zabrac za lakier
wszedzie gdzie sie pytam to odradzaja mi malowanie samemu poniewaz jest to srebrny metalic- podobno najgorszy do zrobienia lakier z mozliwych
zastanawiam sie czy nie lepiej pomalowac caly samochod czarnym akrylem
po pomalowania mam , zderzak przedni, lewe nadkole tylne , 2 drzwi, 2 blotniki
akrylem malowalem kiedys auto i uwazam ze wyszlo calkiem spoko, natomiast proba z czarnym metaliciem byla totalna kleska
pozdrawiam, www.coreygarage.prv.pl - stronka o mojej celince |
|
|
|
|
malarz
|
Wysłany: 2006-12-26, 22:21
|
0
|
|
|
|
Jak masz wÂłasny sprzĂŞt albo znjomego ze sprzĂŞtem to moÂżesz siĂŞ pokusiĂŚ o caÂłoÂściĂłwkĂŞ w akrylu bo to bĂŞdzie duÂżo Âłatwiejsze niÂż srebrna baza. Koszty teÂż bĂŞdÂą duÂżo niÂższe. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-12-28, 00:13
|
|
|
|
jaki lakier byscie polecali ?
czarny-jak najlepszej jakosci w rozsadnej cenie, porzadny ale bez high endow |
|
|
|
|
Jacek Telesz
|
Wysłany: 2006-12-28, 19:49
|
0
|
|
|
jacek518
|
Imron Du Pont-a zaj...ste krycie rewelacyjna cena lub spektral Nowola ale ja wolĂŞ ten pierwszy , mĂłwimy oczywiÂście o acrylu jednowarstwowym. |
|
|
|
|
jacky
|
Wysłany: 2006-12-28, 22:14
|
|
|
Gość
|
JeÂśli chodzi o to czy srebrny metalik, czy czarny aryl, to musisz pamiĂŞtaĂŚ,Âże oba one sÂą kolorami niewdziĂŞcznymi i powierzchnia pod te kolory musi byĂŚ idealnie przygotowana |
|
|
|
|
corey
|
Wysłany: 2006-12-29, 00:55
|
|
|
Gość
|
a jakie kolory uwazane sa za przyjazne, ladnie kryjace ? juz sam nie wiem co robic |
|
|
|
|
corey
|
Wysłany: 2006-12-29, 00:56
|
|
|
Gość
|
szpachlowane beda tylko drzwi od listwy w dol i jedno nadkole ,reszte tylko zmatuje, samochod ma oryginalny lakier |
|
|
|
|
jacky
|
Wysłany: 2006-12-31, 14:17
|
|
|
Gość
|
Jeœli chodzi o srebrny metalik i malowanie nim to trudnoœÌ polega m.innymi na tym ¿e:bardzo ³atwo o "smugi"i widaÌ wszelkie rysy ,ale mniej widaÌ coœ w rodzaju falistoœci. |
|
|
|
|
corey
|
Wysłany: 2007-01-08, 20:09
|
|
|
Gość
|
kupilem litr lakieru czarnego standoxa - jakas linia do dostawczakow - pomaluje nieuzywana maske i zobacze jak wyjdzie |
|
|
|
|
corey
|
Wysłany: 2007-01-08, 20:09
|
|
|
Gość
|
kupilem litr lakieru czarnego standoxa - jakas linia do dostawczakow - pomaluje nieuzywana maske i zobacze jak wyjdzie |
|
|
|
|
STORC
|
Wysłany: 2007-01-28, 22:59
|
|
|
Gość
|
NIE PĂKAJ DASZ RADE MALOWANIE CAÂŁEGO AUTA TO NIE MALOWANIE MASKI CZY CZEGOÂŚ TAM,JAK MASZ MALOWAĂ TO MALUJ NIE RĂB PRUB CHYBA ÂŻE DLA WPRAWY.Z LAKIEREM TO WYBĂR TROCHĂ NIE TEGO A TO DLATEGO ÂŻE POZNAÂŁE OSTATNI GOÂŚCIA KTĂRY MALOWAÂŁ CZYMÂŚ CHYBA PODOBNYM BO KUPIÂŁ TO W STANDOXIE ALE SÂŁYSZAÂŁEM OPINIE O TEJ KONKRETNEJ MIESZALNI ÂŻE KOMBINUJÂĄ NA MAXA. PAMIĂTAJ O DOBORZE ODPOWIEDNIEGO UTWARDZACZA I ROZCIEĂCZALNIKA I NIE BĂDZIE PROBLEMĂW |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2007-04-05, 16:35
|
|
|
|
wlasnie pomalowalem 1szy element
szpachlowanie wyszlo mi pierwsza klasa
potem podklad 5:1 dyna - papierek 800 i lakier
wyszlo ladnie , naprawde jestem zadowolony- zadnych zaciekow,lekka morka (ale mi to wogole nie przeszkadza bo na nowych samochodach tez jest)
mimo oddzielnego pomieszczenia i dokladnego wyczyszczenia wszystkiego przykleilo sie pare jakis malutkich drobinek
jak polecacie to wypolerowac? papierek 2500 i jakas pasta da rade ? czy takie gowienka ktore sie przykleily dadza sie wypolerowac? |
|
|
|
|
corey
|
Wysłany: 2007-04-05, 16:39
|
|
|
Gość
|
ten na gorze post to moj
tak wogole to kupilem pistolet speed hvlp i sprezareczke marketowke 25l
mimo moich obaw spisuje sie bardzo dobrze, cisnienie ustawione na 2 bary - przez caly blotnik sie nie wlaczyl,naprawde do nie profesjonalnego urzytku dobry sprzet |
|
|
|