Szukaj FAQ Album



Autor Wiadomość
crs_d
Wysłany: 2017-06-25, 18:59   Aerograf nie daje farby mimo wymiany dyszy i iglicy
0
UP DOWN

Posty: 1
Witam,

Mam problem z aerografem, może ktoś mi tutaj będzie w stanie pomóc :)

Otóż już od dłuższego czasu nie chciał mi aero malować, nie podawał w ogóle farby więc go wziąłem gruntownie przeczyściłem, i wciąż to samo, znajomy polecił, żeby go utopić w środku z castoramy "Cleanlux do gruntownego czyszczenia po remontach" bo pozbywa się farby i nie niszczy aero, tak też zrobiłem, utopiłem go całego rozebranego na części w tym płynie do mycia, po jakiejś godzinie go wyciągnąłem, przemyłem czystą wodą, poczyściłem pędzelkiem i chciałem spróbować - wciąż to samo, nalałem wody do zbiorniczka, to jak pociągałem spust, to bardzo neregularnie leciała ta woda, a jak puszczałem spust, to tak jakby pluło tą wodą. Stwierdziłem, że wymienię dyszę, i kupiłem nową 0.5mm razem z iglicą, zamontowałem wszystko super, i wciąz jest to samo, dałem rozcieńczony podkład (w zasadzie był tak rozdzieńczony, że był rzadki jak woda) i wtedy też aerograf nie chciał zbytnio malować, malusieńka strużka leciała, ale to było tak rozcieńczone, że odrazu spływało. wylałem to co tam było, nalałem wody, leciało normalnie, duży strumień, aczkolwiek wciąż, gdy puszczałem spust to pluł tą wodą.

Moje pytanie - co się popsuło?

Aerograf to tani TG-130 (firmy Magma)
 

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group