Autor |
Wiadomość |
 |
Nornik
|
Wysłany: 2018-07-19, 22:13 Mała zaprawka na błotniku.
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich na tym forum !
Moje auto to kupione od kolegi w bardzo dobrym stanie mechanicznym i blacharskim Audi 80 B4 poza jednym wyjątkiem - na lewym błotniku trzeba zrobić zaprawkę, są malutkie purchelki na długości ok.15 cm. Poczytałem sobie trochę na tym forum jak się robi taką zaprawkę/ Mam jednak problem bo być może czegoś nie rozumiem. Czy w moim wypadku konieczny będzie podkład epoksydowy, czy też starczy tylko sam podkład akrylowy po szpachlowaniu ? Sądzę, że leciutko poszpachlować będzie trzeba. W niektórych poradnikach (napraw sam) robią to be tego podkładu epoksydowego. |
|
|
|
 |
lukas
|
Wysłany: 2018-07-20, 02:00
|
0
|
|
|

|
Jak zeszlifujesz te purchelki to dopiero się dowiesz co trzeba użyć. Jak będą wżery to trudno będzie to doczyścić bez piaskarki a wtedy epoksyd jest złym rozwiązaniem, trzeba dać reaktywny, potem akrylowy, potem szpachla a potem ponownie akrylowy i dopiero lakier 2K lub baza + klar |
|
|
|
 |
Nornik
|
Wysłany: 2018-07-20, 07:31
|
0
|
|
|
|
lukas napisał/a: | Jak zeszlifujesz te purchelki to dopiero się dowiesz co trzeba użyć. Jak będą wżery to trudno będzie to doczyścić bez piaskarki a wtedy epoksyd jest złym rozwiązaniem, trzeba dać reaktywny, potem akrylowy, potem szpachla a potem ponownie akrylowy i dopiero lakier 2K lub baza + klar |
Dzięki, sądzę,że wżery nie są duże i głębokie także spróbuję szczotką drucianą. W warunkach amatorskich o piaskarce można zapomnieć. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2018-07-21, 21:48
|
0
|
|
|

|
Nornik napisał/a: | spróbuję szczotką drucianą |
Możesz jeszcze zastosować szlifowanie rdzy kamieniem na wiertarce |
|
|
|
 |
Czereśniak
|
Wysłany: 2018-07-28, 01:12
|
0
|
|
|
|
Jak bedziesz mial jakie tam dziurska w tej Audiolo to ino mate szklanom z zywicom dajesz
i zadnego dziury to nie zobacysz jak tym autosa pokleisz se |
|
|
|