Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Paulo99
Wysłany: 2018-10-01, 11:07   Chemiczne usuniĂŞcie lakieru z felgi.
0
UP DOWN

Na skutek pewnego zbiegu okolicznoœci sta³em siê w³aœcicielem polerki wibracyjnej do felg. Zamierzam przetestowaÌ urz¹dzenie na starej feldze. Ale najpierw trzeba œci¹gn¹Ì lakier do go³ego aluminium. Czym to najlepiej zrobiÌ? czytam w necie i ka¿dy pisze cos innego.

kzychu
Wysłany: 2018-10-01, 16:26   
0
UP DOWN

Jak jednorazowo na test to poszukaj gdzie odnawiajÂą felgi bo chemiÂą to chyba zanurzeniowo idzie
i byÂś musiaÂł trochĂŞ tego kupiĂŚ. ZakÂłady chemiczne w Zgierzu miaÂły takie Âśrodki w ofercie.
Natryskowo czy smarowaniem to se gÂłowy nie zawracaj.

Robertlodz09 
Wysłany: 2018-10-01, 22:55   
0
UP DOWN

Paulo99 napisał/a:
trzeba œci¹gn¹Ì lakier do go³ego aluminium. Czym to najlepiej zrobiÌ?

Oddaj to do szkieÂłkowania

Paulo99
Wysłany: 2018-10-02, 10:45   
0
UP DOWN

SzkieÂłkowanie odpada, bo do polerowania wibracyjnego powinno byĂŚ jednak ÂściÂągniĂŞte chemicznie. Nietstety w mojej okolicy nikt sie tym nie zajmuje i muszĂŞ zrobic to sam.

Paulo99
Wysłany: 2018-10-03, 11:58   
0
UP DOWN

Czytam o zmywaczach scansol, bemixol i durostrip. KtĂłry najlepszy? MiaÂł ktoÂś do czynienia z tymi preparatami?

migi 
Wysłany: 2018-10-03, 15:09   
0
UP DOWN

PrĂłbowaÂłem sam takich napraw, ale w koĂącu oddaÂłem do zaprzyjaÂźnionego warsztatu u mnie w Lublinie, czyli do Liperta i dobrze zrobiÂłem ;)

Robertlodz09 
Wysłany: 2018-10-03, 23:08   
0
UP DOWN

Paulo99 napisał/a:
Czytam o zmywaczach scansol, bemixol i durostrip. KtĂłry najlepszy? MiaÂł ktoÂś do czynienia z tymi preparatami?

Mia³em i wszystko zale¿y od lakieru który masz na przedmiocie z którego chcesz go usun¹Ì
najlepiej usuwa lakiery nitro olejne czy ftalowe ale przy akrylowych z utwardzaczem to juÂż tego Ci trochĂŞ wyjdzie... ale sprĂłbowaĂŚ nie zaszkodzi ;)

Paulo99
Wysłany: 2018-10-04, 10:35   
0
UP DOWN

Chce œci¹gn¹Ì lakier z felgi. Nie wiem, jaki lakier jest na feldze.

grzechoo2008 
Wysłany: 2018-10-04, 18:59   
0
UP DOWN

Tak jak migi napisaÂł, nie zawracaj sobie gÂłowy usuwaniem samemu tej farby tylko poszukaj gdzieÂś w okolicy lakierni proszkowej, oni powinni mieĂŚ specjalne Âśrodki do chemicznego usuwania lakieru.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu