Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Mirrage
|
Wys³any: 2018-12-20, 14:33 Malowanie Pasa przedniego po spawaniu. Nowe auta
|
0
|
|
|
|
Cze¶æ!
Sprawa wygl±da tak, uszkodzone pasy przednie plastikowe s± spawane w widocznym miejscu. Szlifuje, szpachluje, g³adze itd. Pytanie jest nastêpuje jakimi ¶rodkami pomalowaæ to aby wygl±da³o jak nowe. Chodzi o elementy widoczne po otworzeniu maski auta. Nie jest to struktura taka jak na zderzakach. Ciê¿ko mi to okre¶liæ. |
|
|
|
|
MARIO06CU
|
Wys³any: 2018-12-21, 11:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 210
|
Serwis kolego kupujesz nowe i po sprawie wcale nie s± drogie takie plastiki |
|
|
|
|
Mirrage
|
Wys³any: 2018-12-21, 11:36
|
0
|
|
|
|
Ja bêdê obrabia³ du¿e ilo¶ci tego, dlatego muszê mieæ najtañsze opcj, ¿e wzglêdu na ograniczone koszty. Nie jedna sztuka tylko ok. 100 sztuk tygodniowo. Poza tym wiêkszo¶æ z nich jest jednolita, t³oczona termoplastycznie. Muszê przywróciæ im jak najlepszy wygl±d. |
|
|
|
|
marcpol
|
Wys³any: 2018-12-24, 13:17
|
0
|
|
|
|
Mo¿e podejd¼ do tematu inaczej - spawasz, zostawiasz naddatek, szlifujesz, polerujesz b±d¼ nadajesz strukturê za pomoc± tarczy do satynowania.
Osobi¶cie unikam naprawy takich elementów - ze wzglêdu na odkszta³cenia, które trudno wy³apaæ, co powoduje trudno¶ci ze spasowaniem przodu oraz wzglêdy estetyczne.
Rozumiem, ¿e znalaz³e¶ doj¶cie do uszkodzonych czê¶ci z jakiego¶ serwisu i planujesz je "regenerowaæ"? |
|
|
|
|
Mirrage
|
Wys³any: 2018-12-24, 19:29
|
0
|
|
|
|
Ja ju¿ dostaje pospawane, moim zadaniem jest wlasnie zamaskowanie tego. Wiem , ¿e to jest jaka¶ struktura, ale nie spotka³em siê jeszcze z tak± w przemy¶le, a jestem jeszcze laikiem w tej dziedzinie. Bardzo dziêkujê za podpowied¼, zapoznam siê z tym. |
|
|
|