Witam
Wczoraj bawiłem myjką ciśnieniową karcher k5 z lanca do piaskowania. Jestem miło zaskoczony efektem pracy. Niestety zauważyłem że pod dwóch godzinach robi się nalot rdzy. Zastawiam się czy jest możliwość zatrzymania robienie się nalotu. Po piaskowaniu szybko wydmuchał powietrzem i popryskał kwasem fosforowym. Jak myślicie o tym pomyśle
Potrzebuje w warunkach domowych wyczyścić i zakonserwować auto terenowe.
Czy może ewentualnie szukać czegoś budżetowego do piaskowania? Piaskować chce:
samochód terenowy, traktor i elementy ogrodzenia/
Raz czyściłem czymś takim i moim zdaniem to się nadają do grubych konstrukcji czy cegły a nie blach samochodu.
Pewnie wysuszenie i zabezpieczenie od razu po trochę pomoże ale ograniczył bym się do piaskowania miejsc trudnodostępnych a resztę czyścił szlifierką
Słyszałem, że są specjalne preparaty, które pryskasz zaraz po piskowaniu na mokro i nie powstaje korozja, ale nie wiem co to jest. Kiedyś o tym czytałem. Piaskowanie na mokro to nawet fajna sprawa, ale raczej z antykorozja ma malo wspolnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum