Wys³any: 2020-02-25, 20:36 Straszne zacieki, usuwanie czy powtorne malowanie
-1
Witam, panowie ostatnio postanowilem sam pomalowac b³otnik od mojego auta wszystko sz³o dobrze do momentu polozenia bezbarwnego strasznie mi poplynal w kilku miejscach i teraz pytanie czy oplaca sie walczyc z tymi zaciekami a moze jest mozliwosc przytarcia bezbarwnego i polozenia go jeszcze raz ostrozniej i z dluzszymi przerwami miedzy warstwami?
zedrzyj wszystko ale to wszystko i pomaluj jeszcze raz. Przy usuwaniu na samym bezbarwnym narobisz sie jak nie wiem a i tak pod katem beda lekko widoczne. Ja bym zdarl wszystko do podkladu i malowal od nowa. Jak bedziesz kladl bezbarwny, daj pierwsza warstwe , dotknij palcem gdzies na oklejeniu gdzie tez siadl lakier i potem patrz jak sie klei lakier do palca, jak bedzie sie lepil mocno to dopiero wtedy dawaj druga warstwe. czasem 5 minut sie czeka czasem 20 zalezy od lakieru temperatury i grubosci warstwy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum