Autor |
Wiadomość |
 |
szymszy007
|
Wysłany: 2020-09-04, 08:12 Prośba o opinię co się zadziało na lakierze
|
0
|
|
|
|
Witam, jaki czas temu kupiłem auto, ale dopiero teraz odkryłem pewne mankamenty lakiernicze i pojawia się pytanie czy dany element był lakierowany, czy może coś się na nim zadziało. Oglądało to już kilku lakierników i nie byli w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
IMG_20200904_091021.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 24 raz(y) 625,71 KB |
|
|
|
|
 |
Robston
|
Wysłany: 2020-09-06, 21:49
|
0
|
|
|
|
Kolego powierzchnia jest gładka czy na klaze są pęcherzyki? |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2020-09-06, 22:43
|
0
|
|
|

|
Lakiernicy to oglądali i żaden z nich nie potrafił odpowiedzieć czy ten element jest powtórnie lakierowany? |
|
 |
szymszy007
|
Wysłany: 2020-09-07, 15:45
|
0
|
|
|
|
Na klarze te pęcherze tzn czuć pod palcem jak się przejedzie. Oceniało to kilku lakierników i większość powiedziała że to wżery po jakiejś substancji. Miernik pokazuje lakier w grubości fabrycznej i ocynkowaną blachę pod lakierem. Obok na plastiku ozdobnym też są podobne dziurki. Załamka tym większa że auto kupowane z rzeczoznawcą i sprawdzane w aso i dopiero sam pod lampą led to zobaczyłem kilka dni po. Z resztą w drugim aso typowo blacharsko lakierniczym też raczej obstawiają że to lakier fabryczny, nie widac bowiem przejść lakieru a skaza występuje tylko na fragmencie błotnika i drzwiach. |
|
|
|
 |
szymszy007
|
Wysłany: 2020-09-07, 19:14
|
0
|
|
|
|
Bardziej bym powiedział że to kratery a nie pęcherze. Od takich dużych po malutkie jak po igle, tylko tych to wyczuc się nie da. Jestem z Warszawy więc jeśli ktoś chciałby zobaczyć na żywo to mogę podjechać |
|
|
|
 |
Robston
|
Wysłany: 2020-09-09, 06:43
|
0
|
|
|
|
Mi takie coś się zrobiło jak przykryłem sprintera folia lakiernicza i pod folie wpłynęła woda, po deszczu wyszło słońce 30stp.i tam gdzie była folia przyklejona na wodę takie coś się stało. Druga sytuacja płyn hamulcowy też poszły pęcherzyki na świeży lakier. |
|
|
|