Witam przychodzę do was z zapytaniem wczoraj malowałem przód auta (błotniki maska zderzak) na masce po zapyleniu baza zaczęła się ważyć i nie wiem dlaczego.
Dodam że wszystko poprzednio było pomalowane podkładem 2 składnikowym wytarte i dobrze odtłuszczone na masce nie miałem żadnej przecierki co do porównania błotnik lekko mi się przetarł i nic się z nim się stało gdy zobaczyłem ważenie się zrezygnowałem z malowania tego elementu.
I tutaj przychodzę do was z pytaniem co mogło się stać lub co zrobiłem źle może jakieś rady na przyszłość?
Pomalowałem już kilka samochodów i nigdy wcześniej się nic takiego nie działo.
Co by się nie stało ale się stało myślę że nikt ci nie odpowie na to pytanie skoro wszystko zrobiłeś ok być może podkład zareagował z spodnia warstwa starego lakieru może był niedoschniety nie mam pojęcia. Jedyne co ci mogę Teraz doradzić to przytarcie podkładu i położenie na niego podkładu epoksydowego i polakierować ponownie ewentualnie spróbuj jeszcze raz zaczynając od pierwszych 2 warstw cienko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum