Wysłany: 2020-11-02, 09:14 Promiennik a jego używanie
0
Mam do Was pytanie do ilu max można nagrzać element promiennikiem aby nie stopić farby? Będę badać pirometrem. Kiedyś słyszałem że max 80 stopni C*. Odległość od elementu to 60cm dla lampy 1100Watt? Trzeba również zakrywać przednie reflektory w samochodach przed złym działaniem promieni promiennika żeby odbłyśnika nie zepsuć?
W sumie nigdy temp. Nie mierzyłem ale zazwyczaj ja strzelam po 2 razy po 10 min albo 2 razy po 15 min z odległości ok 50 cm z 3 lamp. szpachel jeden raz 10 min... Ale w sumie wszystko pisze w kartach technicznych
Przyłóż na 20 min promiennik albo na pół godziny to się przekonasz .
A tak na poważnie to mogło by podnieść szpachel czy podkład bo za wysoka temp. Raz mi się tak zdążyło jak chciałem podspieszyc i grzalem błotnik 15 min i chyba 10 z odl ok 30 cm i podniosło material i robota podwójna a miało być szybciej
2 sprawa to po nałożeniu podkładu czy lakieru trzeba poczekać ok godziny (tak jest bezpiecznie) bo jak zaczniesz wcześniej grzać to ci może tak jakby ,,zgazowac'' nałożony material
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum