Autor |
Wiadomość |
 |
Damianos1
|
Wysłany: 2021-07-03, 22:00 PorzÂądne zabezpieczenie lekko skorodowanych progĂłw w aucie
|
0
|
|
|
|
Witam, mam Peugeota 206 i na progach i nadkolach mam lekki nalot rudej i chciaÂłbym siĂŞ jej pozbyĂŚ. MĂłj plan na naprawĂŞ jest taki, oczyszczenie wszystkiego do goÂłego metalu, naÂłoÂżenie Forch Korroplex L237, na to podkÂład epoksydowy Novol Protect 360, nastĂŞpnie podkÂład akrylowy Novol Ultra Fuller 100 i na to baza a nastĂŞpnie bezbarwny. Czy dobrze sobie obmyÂśliÂłem plan dziaÂłania? LiczĂŞ na wasze rady i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
MichuMachu
|
Wysłany: 2021-07-04, 10:06
|
0
|
|
|

|
Je¿eli jest to tylko nalot i uda ci siego usun¹Ì ¿e zostanie gola blacha to tego forcha mo¿esz pomin¹Ì
Reszta jak najbardziej ok |
|
|
|
 |
Damianos1
|
Wysłany: 2021-07-04, 12:01
|
0
|
|
|
|
Tak siĂŞ jeszcze zastanawiam czy nie moÂżna by byÂło na epoksyd naÂłoÂżyĂŚ bazy? SÂą jakieÂś przeciwskazania, czy koniecznie trzeba pokryĂŚ akrylem przed bazÂą? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2021-07-05, 00:21
|
0
|
|
|

|
Damianos1 napisał/a: | zastanawiam czy nie moÂżna by byÂło na epoksyd naÂłoÂżyĂŚ bazy? SÂą jakieÂś przeciwskazania, |
Mo¿esz iœÌ na skróty i po³o¿yÌ bezpoœrednio bazê na podk³ad epoksydowy nic siê nie stanie i w taki sposób mo¿esz zakoùczyÌ naprawê tak samo mo¿esz na oczyszczon¹ powierzchniê na³o¿yÌ podk³ad akrylowy i na niego bazê te¿ siê bêdzie trzyma³o ... Baaa w wiêkszoœci warsztatów tak lakieruj¹ bez zabawy w jakieœ epoksydy czy podk³ady reaktywne ... to s¹ auta u¿ytkowe tak¿e dzisiaj takie auto porusza siê po drodze ... a jutro na skutek wypadku mo¿e znikn¹Ì poniewa¿ ulegnie kasacji ...
sam w swojej karierze zawodowej juÂż widziaÂłem sporo takich przypadkĂłw gdzie auto po dokonanej naprawie blacharsko-lakierniczej na nastĂŞpny dzieĂą czy tam w ciÂągu tygodnia miaÂło takiego "dzwona" Âże tylko do kasacji ...
nawet buty zakrwawione widziaÂłem po kierowcach w takich wrakach ... Âżycie i ciĂŞÂżka noga
Tak¿e mo¿esz na progi k³aœÌ sam epoksyd i na niego bazê i lakier to tylko Peugeot 206 |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2021-07-05, 00:25
|
0
|
|
|

|
MichuMachu napisał/a: |
JeÂżeli jest to tylko nalot |
Wierzysz w "cuda" w 206 ...
PrzecieÂż tam jak siĂŞ zacznie czyÂściĂŚ to Ci sie druszlak pokaÂże ... |
|
|
|
 |
MichuMachu
|
Wysłany: 2021-07-05, 00:54
|
0
|
|
|

|
Robertlodz09 napisał/a: | MichuMachu napisał/a: |
JeÂżeli jest to tylko nalot |
Wierzysz w "cuda" w 206 ...
PrzecieÂż tam jak siĂŞ zacznie czyÂściĂŚ to Ci sie druszlak pokaÂże ... |
Aj tam Robert przesadzasz przecie¿ to jest po¿¹dany francuski wóz na dodatek ma lwa na przodzie |
|
|
|