Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Kristov92
|
Wys³any: 2021-12-04, 21:23 Lakierowanie zderzaka
|
0
|
|
|
|
Witam. Chcia³bym odnowiæ plastiki w busie poniewaz juz wyplowialy tak wiec poszedlem do sklepu lakierniczego i pan mi poleci³ farbe "Car repair system quick rally black 1L" i rozcienczalnik do wyrobow akrylowych firmy Mg Line. I wydawalo mi sie wszystko fajnie do czasu gdy sie zaczalem zastanawiac jak i po ile mam to razem zmieszac aby bylo dobrze dlatego tez pisze i zwracam sie do was o pomoc w tej sprawie.        |
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2021-12-05, 13:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
A na puszkach nie ma proporcji? Powinny byæ napisane np 1:5 lub procentowo |
|
|
|
|
Kristov92
|
Wys³any: 2021-12-05, 17:11
|
0
|
|
|
|
Nie widze nic takiego niestety na puszce...ogólnie to zmiesza³em na próbê bo odzewu nie bylo a ja juz chcialem cos dzialac zmiesza³em 100ml farby z 50ml rozcienczacz i jest ok ladnie kryje nie zlewa sie. Odno¶nie procentów to mozna to jakos sobie wyliczyæ? Czy trzeba miec ten kubek lakierniczy ? |
|
|
|
|
Kristov92
|
Wys³any: 2021-12-05, 17:15
|
0
|
|
|
|
Bo ogolnie w tym kubku miesza sie 3 rzeczy ? Farba,utwierdzacz i rozcienczac...i wtedy poprawnie porcent rozcienczacza wyjdzie ? Zastanawialem sie.... kurde i co teraz facet mi dal tylko farbe i rozcienczac i jak ja mialbym to w kubku wymieszaæ |
|
|
|
|
kzychu
|
Wys³any: 2021-12-10, 17:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 344
|
Dosta³e¶ pewnie lakier 1k czyli taki do którego siê nie daje utwardzacza, a rozcieñczalnika dajesz
tyle ¿eby materia³ by³ dobrze rozbity czyli sz³o lakierowaæ, ale im mniej to lepiej bo nie pogarszasz w³a¶ciwo¶ci lakieru. Sprawd¼ jak siê zachowuje lakier na tych miejscach co robi³e¶,
je¶li siê trzyma to mo¿esz tak dorabiaæ jak napisa³em, a jak z³azi to jed¼ dopytaæ do tej mieszalni
co bra³e¶, powierzchnie przygotowa³e¶ odpowiednio? |
|
|
|
|
Kristov92
|
Wys³any: 2021-12-27, 23:52
|
0
|
|
|
|
No ogólnie pomalowa³em juz dlugo minelo fura na zewn±trz stoi i lakier jak narazie nie z³azi wiec raczej dobrze wysz³o. Jesli chodzi o powierzchniê no to ten facet mowil ze benzyna ekstrakcyjna przeczysci i mozna malowac wiec tak tez zrobilem...a to sie jeszcze robi cos innego? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2021-12-28, 08:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Kristov92 napisa³/a: | ten facet mowil ze benzyna ekstrakcyjna przeczysci i mozna malowac |
Jak masz takiego speca "pod rêk±" to trzymaj siê go "rêkoma i nogami" ...
tutaj na forum takich nie znajdziesz .... |
|
|
|
|
Czere¶niak
|
Wys³any: 2021-12-28, 19:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 200
|
Kristov92 napisa³/a: | .a to sie jeszcze robi cos innego? |
Trza se niby takom scierom potrzec po tym co se masz malowaæ ale ja tam se normalnym galganem od pod³ogi przecieram i maluje |
|
|
|