| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | malarz | 

|  Wys³any: 2007-01-25, 14:16   Mieszalnik bazowy novola? | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 6 razy
 Sk±d: Bieszczady

| 

| W katalogu bran¿owym, tam gdzie mo¿na wpisywaæ sklepy kto¶ da³ og³oszenie o swojej mieszalni w Przemy¶lu i ¿e ma mieszalnik bazowy novola jako nowo¶æ. To novol ma ju¿ bazy czy to pomy³ka? Wiecie co¶? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Jacek Telesz   | 

|  Wys³any: 2007-01-25, 20:35 | 0 |  |  | 

| jacek518 
 Sk±d: podkarpacie

| 

| ja wiem ¿e maj± ale nic wiêcej , ciekawi± mnie ceny. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | darXo   | 

|  Wys³any: 2007-01-28, 19:33 | 0 |  |  | 

| darXo 
 Pomóg³: 1 raz
 Sk±d: Wlkp.

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | biba   | 

|  Wys³any: 2007-02-20, 12:32 | 0 |  |  | 

| Posty: 8

| 

| Mam tylko pytanie co siê z nimi stanie po 2007 roku?             |  | 

|  |  | 

|  | 
  | darXo   | 

|  Wys³any: 2007-02-20, 14:29 | 0 |  |  | 

| darXo 
 Pomóg³: 1 raz
 Sk±d: Wlkp.

| 

| Gdyby sie mia³o staæ to ju¿ by siê sta³o (po 2006r). Nikt nie wprowadza³by systemu (a jest on ca³kiem nowy), maj±c w perspektywie wycofywanie go. Norma VOC w bazach novola jest dopuszczalna w/g dyrektywy UE - kiedy¶ by³ ten temat poruszany na starym forum. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | baqo   | 

|  Wys³any: 2007-02-20, 23:04 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 20 razy
 Sk±d: ko³obrzeg

| 

| ten mieszalnik to woda czy rozpy??? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | k_arek   | 

|  Wys³any: 2007-02-21, 17:49 | 0 |  |  | 

| Posty: 4

| 

| mieszalnik jest z bazami rozpuszczalnikowymi,do koñca 2007 bêd± sprzedawane pigmenty wyprodukowane do koñca 2006,a nastêpnie zostanie wprowadzony system wodny nad którym trwaj± prace,novol wiêkszo¶æ towaru sprzedaje poza granicami Polski równie¿ poza uni±,wiêc mieszalnik bêdzie tam sie sprzedawa³ a¿ mi³o(to jest mój domys³),pozdrawiam k_arek |  | 

|  |  | 

|  | 
  | biba   | 

|  Wys³any: 2007-02-21, 21:50 | 0 |  |  | 

| 

| Novol nastawi³ siê chyba tylko do handlu ze wschodem, a tak wogóle to skad oni tak szybko dorobili siê w³asnego mieszalnika bzowego,1 rok z akrylami , które i tak z mieszalnika nie pasuja do niczego, chyba ¿e z baz± bedzie tak samo- to wspó³czucia dla osób które bêd± to mieszaæ       |  | 

|  |  | 

|  | 
  | DrCruel | 

|  Wys³any: 2007-02-21, 22:11 | 0 |  |  | 

|  

| 

| Baza spectrala na pewno nie spe³nia dyrektywy dla refinish-u ale system pewnie bêdzie dalej w sprzeda¿y w kraju dla tych co maj± instalacje przemys³owe. Ciekawe czy powstanie rynek handlu emisj± LZO
  bo przecie¿ te firmy co nie wykorzystuj± emisji bêd± mog³y skupowaæ faktury kosztowe na lakiery rozcieñczalnikowe, tyle ¿e to bêdzie siê kalkulowa³o jedynie na tanie bazy no i zawsze pozostaje ryzyko wpadki   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | biba   | 

|  Wys³any: 2007-02-23, 21:23 | 0 |  |  | 

| 

| A mo¿e NOVOL zaskoczy nas wod±???????????????????? w niedalekiej przysz³o¶ci             |  | 

|  |  |