Autor |
Wiadomo¶æ |
|
karolinor
|
Wys³any: 2008-07-29, 07:42 jakimi farbami malowaæ kaski
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 32
|
Cze¶æ,
jestem tu nowa i nie siedze za bardzo w temacie. Czy kto¶ mo¿e mi powiedzieæ jakimi fabrbami pomalowaæ kask, oczywi¶cie aerografem.
Malowalam motory zwyklymi lakierami i by³o wszystko wporz±dku, jesli chodzi o kaski to lakiery sie ich nie trzymaj±:) Takie farby do aerografu mi z tego nie sp³yn± po jakim¶ czasie?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-07-29, 15:14
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
normalnymi lakiermai uzywanymi na samochody lecz z uwzglednieniem zasad techniki lakierowania tworzyw sztucznych. |
|
|
|
karolinor
|
Wys³any: 2008-07-29, 16:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 32
|
Dzieki, za odpowiedz. Mo¿e opisze jak to pomalowalam i kto¶ mi powie co robie ¼le :(
A wiec tak: mam nowy kask, jede po nim papierem ¶ciernym wodnym, potem jade benzyn± az wszystkie brudy zejd±, i potem psikam lakierem. Przyklejam kawale tasmy klej±cej i jak ja odklejam to razem z farb±. Moze to wina lakieru (by³ za stary czy cos)?
Drugie pytanko, czy mo¿na pomalowac kask farbami modelarskimi(np. firmy MR. Hobby) a potem jakims zwyk³ym bezbarwnym lakierem zeby sie to trzyma³o na tym he³mie? |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-07-29, 21:42
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
jaki kask robisz? wiele nowych kaskow z tanszych, nie sa lakierowane, a maja ¿elkot (i tego malowac nie radze)
jesli masz lakierownay kask, powloka w idealnym stanie i db. sie trzyma, to matujesz np. p.800 woda, lakierujesz bazami czy czego tam sie uzywa osobiscie, lakierujesz bezbarwnym
maskujesz odp. tasmami, |
|
|
|
Grandi
|
Wys³any: 2008-08-03, 22:04
|
0
|
|
|
|
ja jak malowa³em kask nazwijmy to "palastikowy" to najpierw go zmatowi³em
potem pokry³em bodaj¿e dwoma warstwami prymera do tworzyw sztucznych, na to baza potem grafika i na koniec klar
je¶li s± w tym jakie¶ b³êdy to proszê je zdementowaæ |
|
|
|
|
mr_maxim
|
Wys³any: 2008-08-04, 06:11
|
0
|
|
|
|
Ja te¿ u¿ywam prymera do tworzyw sztucznych przy malowaniu plastików i jeszcze nie mia³em sytuacji ¿eby farba odpad³a, z tym ¿e ja pokrywam jedn± delikatn± warstw± prymera. |
|
|
|