Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Marushin
|
Wys³any: 2008-08-21, 21:51 Jaki gun???
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
FILIPO
|
Wys³any: 2008-08-21, 21:56
|
0
|
|
|
POCZATKUJ¡CY
Pomóg³: 1 raz Posty: 44 Sk±d: poznañ
|
Widzê, ¿e jeden pistolecik, który pokaza³e¶ ma dysze 0,8mm. Ja kupi³em devilbissa z dysz± 1,0mm i teraz bedziê bezu¿ytecznie le¿a³. Z tego co zd±¿y³em siê nauczyæ, to dysza musi byæ 1,3mm do 1,5mm. Wszystkie pistolety jakie pokaza³e¶ s± o tyle bardzo podobne, ¿e s± niskiej jako¶ci. Jednak na pocz±tek chyba starczy. Zaczekajmy na odpowiedzi bardziej do¶wiadczonych.. |
_________________ Ty te¿ siê uczy³e¶ ;p |
|
|
|
|
ksenonn
|
Wys³any: 2008-08-22, 20:51
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 279 Sk±d: Czêstochowa
|
mam nr 2 tylko HVLP i na jakis czas , na poczatek da sie cos polakierowac
do nauki, oswojenia sie z pistoletem, poznania do czego sa regulacje, mazniecia paru elementow jest ok, teraz nierowno naklada lakier, choc na poczatku bylo w miare ok
do podkladu jak dysze wieksza kupie bedzie jak znalazl |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
|
|
|
|
|
lopez
|
Wys³any: 2008-08-24, 06:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 76
|
na poczatek nie bierz hvlp, bo o ile baze polozysz to nie bedzie ci nim latwo rozlac lakieru,
na poaczetk hp albo lvlp,
ja tez jestem poczatkujacy i zakupilem niedawon lvlp r500 chinszczyzna ale ponoc dobrzez zrobiona i solidna bardzo dlugo sie zastanawialem nad pistoletem ale wkoncu rozmawialem z lakirnikiem ktory zakupil 10 takich sztuk do swojej lakierni a glownie maluje on hondy i mowil ze mial kupic develbissa ale wybral ten i ze zaoszczedzil duzo kasy i dal mi opinnie ze maluje sie nim dobrze i bezproblemu lakier rozlewa
ja w tym tygodniu bede pstrykal swoje elementy to pozniej moge ci napisac jak mi nim sie malowalo |
|
|
|
|
ksenonn
|
Wys³any: 2008-08-24, 10:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 279 Sk±d: Czêstochowa
|
jakie badziewie nie wezmie to na jedno wyjdzie, a hvlp rozleje lakier bo co by mial nie rozlac..
choc moze na poczatek bedzie najledpsze hp, ja zaczynalem od hvlp i nie bylo problemu.. |
_________________ Blacharstwo/Lakiernictwo
|
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2008-08-24, 18:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
ksenonn napisa³/a: | jakie badziewie nie wezmie to na jedno wyjdzie, a hvlp rozleje lakier bo co by mial nie rozlac..
choc moze na poczatek bedzie najledpsze hp, ja zaczynalem od hvlp i nie bylo problemu.. |
i co? mozesz powiedziec ze starym wyjadaczem jestes co? |
|
|
|
|
ksenonn
|
Wys³any: 2008-08-24, 18:47
|
0
|
|