Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
domagalka
|
Wys³any: 2008-11-20, 22:12 Standox,DuPoint,Novol itd...
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 223 Sk±d: Beszowa
|
Witam. Mam takie troszke dziwne pytanko. Mianowicie jaki produkt i jakiej firmy wg Was jest dobrze u¿ywaæ. Chodzi mi o cenê, jako¶æ i prace z danym produktem.
S³ysza³em du¿o dobrego o produktach Standox. Prosze o wypowiedzi. |
|
|
|
|
kazzik_yo
|
Wys³any: 2008-11-20, 22:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 49 Sk±d: Minsk Mazowiecki
|
z novola mpge smialo polecic bezbarwny MS 2+1 bodajze 570. i szpachle spectral soft |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-11-20, 22:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Ale jaki produkt? Szpachla podk³ad klar baza? Standox ma wszytsko dobre. DP ma dobr± baze wodna. Navol ma dobra (dobra w obróbce) szpachle UNI. Profix ma gienialn± wykonczeniówke. GOLDCAR ma genialne w³okno, debeer ma genialne akryle (krycie) mozna tak wymieniac ca³a dobe i tak beda inne opinie bo kazdy robi inaczej i czym innnym i kazdemu cos innego pasuje. Tego siê nie da sprecyzowac. Radzi³bym zadac pytanie CO JEST DO DUPY. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
domagalka
|
Wys³any: 2008-11-21, 11:32
|
0
|
|
|
|
Wa¶nie o takie wypowiedzi mi chodzi:-) Np którymi i z jakiej firmy Bezbarwnymi sie dobrze pracuje które podk³ady itd. Chodzi o Wasze wypowiedzi, jakie produkty i jakich firm sobie chwalicie???? Ja na przyk³ad szpachlówek u¿ywam Novola, bezbarwny mia³em przewa¿nie MAYER podk³ady mia³em ró¿ne. tak sobie mi sie z nimi pracuje ale chcia³bym poznaæ opinie bardziej do¶wiadczonych jako ¿e pracuje w tym fachu tylko 1,5 roku. Bazy jakich firm s± dobre i cenowo i jako¶ciowo woda i konwencja. Mia³em ostatni wode i nie by³em wogule pocieszony wrêcz wk......y i dlatego nie uzywam wody mo¿e zmienie zdanie i zaczne. Chodzi o takie Wasze sugestie na taki temacik. |
|
|
|
|
kazzik_yo
|
Wys³any: 2008-11-21, 16:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 49 Sk±d: Minsk Mazowiecki
|
smialo moge tez polecic pogklad IMPA Egualix. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-11-21, 17:12
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Mia³em ostatni wode i nie by³em wogule pocieszony |
To moze mia³es wode Autocoloru bo to kapota straszna z dodatkiem wody...
Szpachla Profix uni - twarda ale drobnoziarnita, bardziej od Novola UNI.
Spachla Standoxa KAZDA jest genialna.
Papiery na sucho SIA , kr±¿ki 3M (INDASA sie zapycha szybko)
Papiery na wode - SIA czerwone, Indasa cos sie zepsu³a bo dawno temu to by³o darcie a teraz to sie ¶izgaj±. MIRKA ¶rednia choc 2000 Mirki nawet dobry.
Podk³ad Profix , DuPont, STandox a novol jakos mi nie podszed³. Goldcar ³adnie zalewa ale odcina na ³atach (tak jakby sie wgryza³ w przejscia)
Bezbarwny to jzu epopeja tutaj napisana wiec rusz szukajke ale mi sie robi dobrze na Novolu i Profixie. Te lepsze to nie uzywam bo firma biedna ale pamietam ze standox by³ bielutki.
Dlaej nie wiem... baza konwencja Standox za krycie i jakosc, a Dpont woda za krycie i pasowalnosc. Choc i tak sie cieniuje ³adne auta. Bo strucli to szkoda klaru.
Maszynki - okrag³a Festo, Rupes BOSCH (ale B jest ciezki)
Prostok±tna to Perles - mozna na niejs stanac i sie nie zatrzyma.
Mozna by tak godzinami pisac a napisa³em to czym MI sie dobrze robi czy robi³o bo kazdy ma inne gusta a o gustach sie ne rozmawia
pzdr |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
pearlaga
|
Wys³any: 2008-11-21, 18:51
|
0
|
|
|
|
temat fajny moze i ja sie wtrace.
moze tak uporzadkowac by troszke:
1.papierki(woda,suchy)
2.krazki
3.szpachle
4.maszynki okragle
5.maszynki prostokatne
6.sciereczki
7.zmywacze
8.podklady (epoxy,2k,1k,wytraw)
9.akryl
10.konwencja
11.woda
12.bezbarwne
13.pasty
dajesz nr i odpowiedz i juz wiadomo o co chodzi |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-11-21, 19:39
|
0
|
|
|
|
To trzaby robic FAQ i czuje ze bedzie wojna bo jeden nie lubi Novola a drugi uwielbia....to nie takie proste. Bardziej konkretne pytania zadawac a nie wszytsko naraz. Jkaby RBFM'a nie wyrzucili to gwarantowany bojkot FAQ. Nawet nei mówie o szukajce bo i tak nikt nie uzywa. Niestety a powiedziane jest duzo tylko trzeba wiedziec czego sie szuka i dobre frazy wpisywac.
pzdr |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
pearlaga
|
Wys³any: 2008-11-21, 19:59
|
0
|
|
|
|
racja ale co region to inna dystrybucja
ludzie uzywaja czego innego na wschodzie a czego innego na zachodzie
a i ceny nieraz rozne ze hoho |
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-11-21, 21:34
|
0
|
|
|
|
pearlaga napisa³/a: | racja ale co region to inna dystrybucja
ludzie uzywaja czego innego na wschodzie a czego innego na zachodzie
a i ceny nieraz rozne ze hoho |
Chodzi³o mi bardziej o jakosc po czasie i jakosc obróbki a nie ceny czy regiony. Cena tez ma znaczenie ale to juz zalezy od budy. (zeby sie kto nie obrazi³ - od warsztatu....) |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
domagalka
|
Wys³any: 2008-11-22, 14:34
|
0
|
|
|
|
mebArth napisa³/a: | Cytat: | Mia³em ostatni wode i nie by³em wogule pocieszony |
To moze mia³es wode Autocoloru bo to kapota straszna z dodatkiem wody...
Szpachla Profix uni - twarda ale drobnoziarnita, bardziej od Novola UNI.
Spachla Standoxa KAZDA jest genialna.
Papiery na sucho SIA , kr±¿ki 3M (INDASA sie zapycha szybko)
Papiery na wode - SIA czerwone, Indasa cos sie zepsu³a bo dawno temu to by³o darcie a teraz to sie ¶izgaj±. MIRKA ¶rednia choc 2000 Mirki nawet dobry.
Podk³ad Profix , DuPont, STandox a novol jakos mi nie podszed³. Goldcar ³adnie zalewa ale odcina na ³atach (tak jakby sie wgryza³ w przejscia)
Bezbarwny to jzu epopeja tutaj napisana wiec rusz szukajke ale mi sie robi dobrze na Novolu i Profixie. Te lepsze to nie uzywam bo firma biedna ale pamietam ze standox by³ bielutki.
Dlaej nie wiem... baza konwencja Standox za krycie i jakosc, a Dpont woda za krycie i pasowalnosc. Choc i tak sie cieniuje ³adne auta. Bo strucli to szkoda klaru.
Maszynki - okrag³a Festo, Rupes BOSCH (ale B jest ciezki)
Prostok±tna to Perles - mozna na niejs stanac i sie nie zatrzyma.
Mozna by tak godzinami pisac a napisa³em to czym MI sie dobrze robi czy robi³o bo kazdy ma inne gusta a o gustach sie ne rozmawia
pzdr |
To jest bardzo pomocna odpowiedz du¿o i na temat
[ Dodano: 2008-11-22, 14:36 ]
kazzik_yo napisa³/a: | z novola mpge smialo polecic bezbarwny MS 2+1 bodajze 570. i szpachle spectral soft |
Równie¿ taka podpowiedzi s± pomocne s± to produkty przez kogo¶ ju¿ sprawdzone i polecane wiêc ju¿ mo¿na przyj±æ ¿e s± niez³e.
[ Dodano: 2008-11-22, 14:39 ]
My¶le ¿e temacik przydatny. Takie jakby opinie o produktach ró¿nych firm na jednym forum i nie trzeba szukaæ ka¿dej firmy na osobnej stronce. Pozdro:-)
[ Dodano: 2008-11-22, 14:43 ]
Mia³em ju¿ pare produktów i tañszych i dro¿szych a takie eksperymenty na cudzych autach nie s± za dobre i lepiej poczytaæ opinie kogo¶ kto juz u¿ywa³ i dalej u¿ywa bo s± dobre.
[ Dodano: 2008-11-22, 14:43 ]
Mia³em ju¿ pare produktów i tañszych i dro¿szych a takie eksperymenty na cudzych autach nie s± za dobre i lepiej poczytaæ opinie kogo¶ kto juz u¿ywa³ i dalej u¿ywa bo s± dobre. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-11-22, 15:08
|
0
|
|
|
|
Tak ale póki nie sprawdzisz to sie nie przekonasz. Kazdy innymi metodami pracuje. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
pearlaga
|
Wys³any: 2008-11-23, 09:30
|
0
|
|
|
|
faq to nie bedzie
bo nie bedzie go pisac jeden ani jakas grupa trzymajaca wladze
wchodzisz i piszesz co ci sie podoba
poprostu punkt
1 i leci sie
co sie nadaje w stos. jakosc do ceny najlepiej
indywidualnie
zawsze ktos cos z tego sobie moze u siebie zastosowac, zmienic i niekoniecznie sie zgodzic |
|