Szukaj FAQ Album



Autor Wiadomo
rafdus
Wysany: 2009-01-20, 02:27   pocz±tki Air brush-a wiec potrzebna spora pomoc
0
UP DOWN

Posty: 25
witam
wogole nie jestem zwiazany z tym hobby (bo tak to nazywam), jedynie to ze no nawet wychodza mi rysunki na kartce. ale od paru dnii naszlo do mojej glowy czemu by nie spróbowac. Tylko ze nie wiem od czego zaczaæ ??czy odrazu kupic jakis pelny sprzet, no i jaki by to mial byc?? czy sa jakies inne metody dla poczatkujacych amatorow ktozy nie maja swojego warsztatu tylko wlasny garaz??
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-20, 08:16   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
witam, na pocz±tek radzê przeczytaæ ca³y dzia³ "airbrush" ewentualnie przej¿eæ galerie... i dopiero potem poprosiæ o "spor± pomoc". Wiem , ¿e najpro¶ciej jest zadaæ pytanie i poczekaæ na odpowiedzi, ale jezeli nie staæ ciê na tak niewielki wysi³ek jakim jest przeczytanie tego forum to odradzam ci aerograf... bo to "hobby", jak to nazywasz, wymaga sporo cierpliwo¶ci i nak³adu pracy, kasy i czasu.....przemy¶l to raz jeszcze...

powodzenia
 

rafdus
Wysany: 2009-01-20, 12:22   
0
UP DOWN

Posty: 25
dzieki, jak narazie czytam i ogladam filmiki na you tubie. Troche sporo tu tego jest moze troche sam sie czegos naucze
 

dawid
Wysany: 2009-01-20, 16:30   
0
UP DOWN


Pomg: 6 razy
Posty: 577
LoboLoco ma racje duzo ogladaj czytaj i przedewszystkim maloj ,maloj, maloj to ci pomoze polapac temat
_________________
hmmm
 

rafdus
Wysany: 2009-01-21, 17:31   
0
UP DOWN

Posty: 25
czy ktos polecil by ten kompresor na poczatek?? http://allegro.pl/item531...r_reduktor.html
 

dawid
Wysany: 2009-01-21, 17:53   
0
UP DOWN


Pomg: 6 razy
Posty: 577
JA BYM CI POLECIL NA POCZATEK I NA WIEKI WIEKOW AMEN TO http://www.hobbipenairbru...Airbrush/Detail AERO TEZ NA POCZATEK MUGLBYS TAM ZAMOWIC
_________________
hmmm
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-22, 07:56   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Ja zaczyna³em od kompresora firmy MAR i aerografu profi 0,2 ... teraz przesiad³em siê na kompresorek eurotec i aerograf h&s evolution i musze powiedzieæ, ¿e szkoda kasy na inne ni¿ profesjonalne rozwi±zania.... Ja traktuje arerograf jako co¶ wiêcej ni¿ hobby wiêc przeznaczy³em na sprzêt "spor±" kasê, ale jezeli kompresor wali ci w przewód wodê, bo grzeje sie po 15 minutach pracy nie trzymaj±c przy tym ci¶nienia (ten kompresorek nie mia³ zbiornika wyrównawczego :/ ), a aerograf leje raz na prawo raz na lewo a raz wogóle ...to ³atwo siê zniechêciæ....

Tak czy inaczej na sprzêcie nie warto oszczêdzaæ i musisz sie pogodziæ z tym ze nie jest to tanie hobby...

Dodam jeszcze, ¿e sam dopiero zaczynam.... :roll: :D
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-22, 09:02   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
polecam ten sklep: http://aerografy.com/ :spoko:
 

rafdus
Wysany: 2009-01-22, 09:27   
0
UP DOWN

Posty: 25
hmm a czy ktos jeszcze moze skomentowac ten kompresorek? ile kosztowala by mnie ta przesylka ze stanow?? i czy na poczatek areograf kupic z jak najciensza iglica czy narazie nie mam co szalec ?? w tym przypadku chodzi mi o 2 mm
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-22, 09:47   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Co do ¶rednicy zestawu igllica+dysza to im mniejsza tym mniejsze drobiazgi mo¿na malowaæ.
¦rednica w okolicy 0,2 mm jest ok, przynajmniej jak dla mnie, a co do kompresorka to niech sie dawid wypowie , on pracuje na Hobbipenie... ja mam kiepskie wspomnienia z pracy z kompresorem bez zbiornika, a na taki wlasnie wygl±da to maleñstwo...
 

rafdus
Wysany: 2009-01-22, 10:03   
0
UP DOWN

Posty: 25
a na czym polegal minus (dla ciebie loboloco) ????
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-22, 10:17   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Minusy s± conajmniej dwa.... jeden z nich to niesta³e ci¶nienie. Poprostu pracuj±cy kompresor dmucha pulsacyjnie, co uniemo¿liwia prowadzenie cieñkiej kreski. Drugi to ci±g³a praca, któr± czêsto producent okre¶la na max. 30 minut. W tym czasie maszyna siê grzeje i dmucha ciep³ym powietrzem z którego woda mo¿e skraplaæ siê w przewodzie zasilaj±cym aerograf w powietrze. Ta woda niestety koñczy swoj± drogê na malowanej pracy niszcz±c j±, lub w separatorze ;) o ile taki jest w instalacji i spe³nia swoje zadanie prawid³owo. Teraz maluje w domu u¿ywaj±c kompresora Eurotec 16 A. U¿ywam tuszy wiêc prawdopodobnie mam mniejsze zapotrzebowanie na powietrze niz maluj±cy np. akrylami na pod³o¿u innym ni¿ papier. Kompresor w³acza siê co jaki¶ czas nape³niaj±c zbiornik, wiêc praktycznie nie musze przewywaæ pracy z powodu przegrzania, trzyma ci¶nienie idealnie, a przewód nawet nie paruje, i dlatego w³a¶nie go polecam. Chyba ¿e mo¿esz malowaæ w gara¿u lub piwnicy, gdzie ok 100 dB nikomu nie przeszkadza.... to kompresor z marketu za 300zl powinien stykn±æ w zupe³no¶ci :fiu: ale o tym juz nie jeden temat polecia³.....
 

rafdus
Wysany: 2009-01-22, 10:36   
0
UP DOWN

Posty: 25
eh kurdemjuz sie pogubilem :( jedni pisza zeby kupic na poczatek cos tanniego bo gdyby mi sie nie spodobalo to wiele by mnie to nie kosztowalo ale jak ma mi sie cos podobac skoro nie chodzi tak jak powinno. ( to bylo tak na marginesie :P)
co do sprzetu juz nieco wiem jaki kupic.
na tej stronie co polecal -loboloco znalazlem rzutnik i troche mnie to nakierowalo aby sobie ladnie pokój urzadzic :) tylko teraz jak przyygotowac taka sciane i jakimi farbami sie posluzyc ??
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-22, 10:48   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
aerografika to niestety nie jest tanie hobby, i je¿eli kto¶ nie ma mo¿liwo¶ci u¿ywania kompresora 94 dB to kompresorek 38 dB za 800zl to jest tanio. Jest to najtañszy kompresor do stosowania w domu jaki znalazlem na terenie Polski. Wydanie 200 zeta na co¶ co nie dzia³a to dopiero potrafi zniechêciæ :roll: co do farb na ¶cianê polecam lekturê forum, jestem prawie pewien, ¿e kto¶ wspomina³ o malowaniu ¶cian. Rebelart powinien wiedzieæ conieco na ten temat... ;)
 

rafdus
Wysany: 2009-01-22, 11:08   
0
UP DOWN

Posty: 25
loboloco a co bys powiedzial na ten zestaw http://www.aerografia.com...products_id=125 no i czy ktos wie czy ten sprzet jest cichy ??
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-22, 11:18   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Kompresor jest :spoko: i jest cichy... nie tak cichy jak lodówka czy suszarka ale powiedzmy ze porównywalny do odkurzacza 1600W z pustym workiem ;) tylko d¼wiêk mo¿e w troche wy¿szych czêstotliwo¶ciach, tak czy inaczej nie znalaz³em innych kompresorów poni¿ej 38dB , a co do aerografu to mam evolution silverline ze stajni H&S wiêc to pewnie prawie identyczna konstrukcja i jest wiêcej ni¿ ok. Z tego co wiem AcidHouse maluje aerografem z rodziny infinity....
 

rafdus
Wysany: 2009-01-22, 11:30   
0
UP DOWN

Posty: 25
bo ja jeszcze nigdy nie mialem w rece areografu wiec sorki za tak prymitywne pytanie
czy ten Infinity 2 in 1 jak mam dysze 0,15mm i chcialbym zmienic na 0,4mm to wystarczy cos przekrecic czy musze cala dysze odkrecic i wymienic ??
wole sie wszystkiego dopytac bo ten zestaw to juz jest za spora gotowke
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-22, 11:45   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Wymiana w kazdym aero wyglada podobnie... ogólnie to musisz rozebraæ sprzêcik, ale nie ma siêczego baæ, je¿eli zrobisz to ostro¿nie to nic siênie stanie. Odkrêcasz "dupkê" aerografu, luzujesz ¶rubê trzymaj±c± ig³ê, wyci±gasz ig³ê, odkrêcasz koronkê, wyci±gasz dyszê.... a teraz to samo w odwrotnej kolejno¶ci.... Nie s±dzê jednak ¿eby¶ czêsto wymienia³ dyszê poniewa¿ 0,15 jest dosyæ uniwersalna i je¿eli ju¿ bêdziesz rozbiera³ aerograf to do czyszczenia. Ja razem z aero dosta³em tak± broszurkê, gdzie by³o wszystko opisane.... zreszt± na necie jest sporo artyku³ów na temat budowy i rozbierania aerografów, a one wszystkie s±do siebie podobne (mowa oczywi¶cie o 2-funkcyjnych) ... Sprawd¼ te¿ niemieck± stronkê firmy H&S i HANSA :
http://www.harder-airbrush.de/
tam chyba s± do ¶ci±gniêcia jakie¶ materia³y o aerografach infinity...
 

rafdus
Wysany: 2009-01-22, 14:37   
0
UP DOWN

Posty: 25
a sa jakies ksiazki w jezyku polskim o tematyce airbrush??
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-22, 14:45   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Mi niestety nie uda³o siê niczego znale¶æ... na stronce aerografy.com jest kilka pozycji ale w jêzyku niemieckim, kiedy¶ widzia³em te¿ kilka czasopism po angielsku na allegro, lecz niestety ¿adnego porz±dnego kompendium w jêzyku polskim.... dobrze przeszukaj forum, kto¶ ostatnio mówi³ ¿e ma p³yty DVD z jakimi¶ porz±dnymi tutorialami, lecz te¿ najpewniej po angielsku.... mimo wszystko zawsze czego¶ mo¿na siê nauczyæ, nawet z samej obserwacji zdjêæczy filmów... sprawd¼ te¿ youtube i metacafe.... tam tez jest kilka ciekawych lekcji dla pocz±tkuj±cych.
 

dawid
Wysany: 2009-01-22, 16:46   
0
UP DOWN


Pomg: 6 razy
Posty: 577
Wlasnie poczytalem i co moge powiedziec to to ze kompresor bez zbiornika daje rade jak jest dobry ja np robie na Iwacie smar jet studio series i jest igla stale cisnienie zero wody itd. Co do Hobbipena tak sie sklada ze znam wlasciciela tej marki jest to firma Canadyjska predzej sie zajmowali sprzedaza i dystrybucja Iwat przez 25lat (i dalej to robia najtaniej na ebayu) dostalem 2 aero na probe i moge powiedziec ze tu sie nie placi za marke (jak w przypadku np Iwaty) a za aerograf do produkcji sa uzywane te materialy maluje nimi juz ladne pare miesiecy i jakos nie ztesknilem sie za moimi starymi iwatami jak juz bys byl skory na jakis secik to powiedz co by cie interesowalo od nich (oczywiscie jak kompres nie odpowiada to mozna cos drozszego to zalezy ile masz kaski) a ja napisze do niego i on zrobi dla ciebie jakas fajna cene nie ma problemu:))
_________________
hmmm
 

rafdus
Wysany: 2009-01-22, 19:11   
0
UP DOWN

Posty: 25
szczeze mowiac na kaske nie patrze, ja poprostu chcial bym naprawde dobry sprzecik.
Bo jesli na dobrym sprzecie ne bedzie mi szlo to tylko tak sie przekonam ze to ie dla mnie
no i oczywiscie farbki bo z tego co tu na forum poczytalem to odgrywaja duza role
 

rafdus
Wysany: 2009-01-23, 01:14   
0
UP DOWN

Posty: 25
im bardziej czytam te forum tym baqrdziej sie boje
bo wasze wykonanie jest jak dla mnie nieziemskie
zwykle rysunki olowkiem czy dlogopisem jest dla mnie nie lada wyzwaniem
a jeszcze jak czytam ze na szybko i z niechcenia wykonany rysunek to juz wogole nogi opadaja :(
o to kilka moich rysunkow ( nie sa robione z glowy bo to dla mnie jest magia jak narazie :P ) http://rafdus.fotosik.pl/
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-23, 08:03   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Widzê, ¿e masz zapêdy tatua¿owe... :cool: kiedy¶ dosyæ konkretnie siedzia³em w temacie tatua¿y, i zosta³ mi sprzêcik.... mo¿e wola³by¶ sprubowaæ siê w tej dziedzinie? ca³y komplet do dziarania kosztuje tyle co jeden dobry aerograf :) (jakbyco to zapraszam na priv)
co do farb to podobno dobre s± Createx'y oraz pro- i euro-color.

Je¿eli widzia³e¶ prace dawida to sam widzisz , czy jest warto s³uchaæ jego rad ;) a twoje rysukni s± spoko, zawsze warto porównywaæ siê do lepszych ale z nadziej± ze sami bêdziemy coraz bli¿ej idea³u, a nie z rezygnacj±....
 

rafdus
Wysany: 2009-01-23, 11:44   
0
UP DOWN

Posty: 25
dzieki za rady :)
co do tatuazu to tak nie bardzo, szczeze mowiac o airbrush-u dowiedzialem sie jakies tydzien temu wczesniej to ja myslalem ze to tylko na samochody ewentualnie kaski a na tym forum zauwazylem ze "to" ma szerokie zastosowanie i jeszcze szersze zainteresowanie wsród ludzi . A gdy tylko troche o tym przeczytalem i kilka zdjec przejzalem to odrazu sie zakochalem i zapragnolem tego sprzetu, jak to mi pewna znajoma powiedziala "nie mozna siedziec caly czas w jednym punkcie, trza isc dalej" wiec ide :) z airbrushem
 

dawid
Wysany: 2009-01-23, 16:21   
0
UP DOWN


Pomg: 6 razy
Posty: 577
Dzwigaj aero i w droge masz zadatki:))
_________________
hmmm
 

rafdus
Wysany: 2009-01-25, 12:42   
0
UP DOWN

Posty: 25
a co to jest zbiornik wyruwnawczy??
i co dokladnie oznacza te slowo BAZA bo nie jestem pewien
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-01-26, 08:11   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Zbiornik to jest ten baniak, w który jest t³oczone powietrze. Obejrzyj sobie kompresory na allego, ka¿dy sk³ada siê ze zbiornika i jednego lub zestawu t³oków. Baza to farba u¿ywana w lakiernictwie samochodowym. Jest to "kolor" , który pu¼niej pokrywa siê lakierem bezbarwnym... jest to bardzo uproszczony opis, ale je¿eli interesuje ciê to dok³adniej to polecam lekturê forum, tego oraz innych po¶wiêconych lakiernictwu samochodowemu. Je¿eli my¶lisz o malowaniu na pojazdach, kaskach, innych trwa³ych powierzchniach, to musisz opanowaæ przynajmniej podstawy lakiernictwa samochodowego.... Ale na pocz±tek wystarcz± tusze i kartka papieru, minus jest tylko taki ¿e tusze s± transparentne, wiêc jak co¶ siê sssspieprzy to koniec.... ;)
 

Tadeusz 
Wysany: 2009-03-11, 16:14   
0
UP DOWN

Posty: 99
Ostatnio w Castoramie widzia³em najmniejszego Senco za bodaj 520 pln. Te¿ sprzêcik pod rozwagê. Cichy (te¿ chyba ~38 dB), ma³y i porêczny.
 

acidhouse
Wysany: 2009-03-11, 16:19   
0
UP DOWN
Kustom Kulture


Pomg: 10 razy
Posty: 267
te¿ zwórci³em na niego uwagê ale chyba nie by³ tak cichy jak mówisz bo ja mowie o wersji z butl± 6l i g³o¶no¶æ jego by³a ok 60 dB - nie jest to fadroma ale golarka te¿ nie
_________________
Training all life
 
 

Tadeusz 
Wysany: 2009-03-11, 17:44   
0
UP DOWN

Posty: 99
mówisz o tym ¶rednim, te¿ fajny tylko ju¿ g³o¶niejszy, ja mówiê dok³adnie o tym, który jest np. tutaj
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-03-12, 07:45   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Te¿ my¶la³em o nim pewnego razu, ale czasem cichy oznacza w³a¶nie 60 dB lub podobnie.... W porównaniu z 90dB to mo¿e i jest luzik, ala ja mam Euroteca 38dB i czasem wola³bym, ¿eby by³ cichrzy.... dodam , ¿e malujê tylko w domu. Gdybym mia³ gara¿, to kupi³bym zwyk³y olejowy 50l, raz dziennie nabi³butle i heja... ale nie mam. :roll:
Ten dok³adnie model z tego co wiem ma 69 dB , wiêc odradzam go do u¿ytku w domowym ZACISZU ... ;)
 

acidhouse
Wysany: 2009-03-12, 08:33   
0
UP DOWN
Kustom Kulture


Pomg: 10 razy
Posty: 267


sorry ¼le mówiê - zawino³em ulotkê i dopiero teraz j± wykopa³em i co my tu mamy - ten o którym mówi³em ¿e widzia³em - midi ma zbiornik ³±czony - 9,5 l



- pobór mocy 0,54 kW (0,8 KM)
- wydajno¶æ 46,2 l/min.
- pojemno¶æ 9,5l
- waga 17 kg
- wydajno¶æ ca³kowita : 46,2 L/min
- gotowo¶æ do pracy (6,1-8,2 bar) 48 sek.
- obroty : 2850 obr/min
- ilo¶æ faz: 1-fazowy
- ilo¶æ cylindrów: 1-cylindrowy
- wymiary: 40 x 38 x 34 cm
- typ bezolejowy

MINI tymczasem



- moc silnika 0,5 kW
- max. ci¶nienie 8,2 bar
- wydajno¶æ - 19,8 L/min
- gotowo¶æ do pracy (6,1-8,2 bar) 48 sek.
- obroty : 2850 obr/min
- ilo¶æ faz: 1-fazowy
- ilo¶æ cylindrów: 1-cylindrowy
- pojemno¶æ zbiornika: 3,8 L
- wymiary: 35,6 x 33 x 25,4 cm
- waga: 9 kg
- typ bezolejowy
- no i na tej ulotce jest czerwon± czcionk± napisane - ULTRA CICHY G³o¶no¶æ 69 dB byæ mo¿e nowsze wersje wyciszono do podanej przez Ciebie liczby dB??


_________________
Training all life
 
 

Tadeusz 
Wysany: 2009-03-12, 10:14   
0
UP DOWN

Posty: 99
acha, no to nie ma rewelacji. My¶la³em, ¿e ten mniejszy jest du¿o cichszy, ale chyba co¶ mi siê pomyli³o, bo tego MIDI pod³±cza³em sobie w Castoramie i na pewno nie warto kupowaæ je¿eli wyznacznikiem ma byæ jedynie ha³as ...ró¿nica z 90'±tk± bardzo niewielka. Inna rzecz, ¿e bardziej porêczny i ³adniejszy?

LoboLoco, mam tak± 50 L a pracownie w piwnicy, przy intensywnym malowaniu, fakt, w³±cza siê co jakie¶ 0,5 h, ale wtedy dom nie ¶pi :D
 

rafdus
Wysany: 2009-04-16, 11:52   
0
UP DOWN

Posty: 25
witam po dlugiej przerwie :)
dzis dostarczono mi sprzecik :) :)
jednak stwierdzilem ze na poczatek bedzie lepiej kupic cos taniego aby zobaczyc "z czym to sie je"
no i po pierwszych wrazeniach stwierdzam ze jest to bardzo trudne wiec czeka mnie sporo nauki aby dojsc do wprawy.
Nie obeszlo sie juz bez strat :( przypatkowo rozlalem tusz na dywan eh troszke sie nasluchalem.
sadze ze juz gdzies za miesiac jakas praca bedzie aby sie wam pochwalic :)
a moja zabawka to H&S ultra
_________________
BYLE DO PRZODU !!!
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-04-16, 14:37   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Straty s± wliczone w ryzyko artystycznego podej¶cia do ¿ycia... ;)
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

rafdus
Wysany: 2009-04-28, 17:29   
0
UP DOWN

Posty: 25
ehh cos nie tak :( chcialem pomalowac telefon i cos nie wyszlo tylko co nie tak zrobilem ??
przejechalem obudowe papierem 600
nalozylem farbe ( pro color) tylko ze chyba z 15 warstw ( bo dopiero wtedy otrzymalem zadowalajacy kolor ( po miedzy warstwami czekalem czasem 5 min czasem 30 min ( to zalezalo czy nie mialem akurat co innego do roboty
pokrylem klarem ( pol na pol z utwardzaczem)
no ale cos bylo nie tak bo nie chce dokladnie wyschnac, gdy sie mocno przycisnie palec to zostaje slad odcisku :(
_________________
BYLE DO PRZODU !!!
 

LoboLoco 
Wysany: 2009-04-29, 07:42   
0
UP DOWN



Pomg: 13 razy
Posty: 660
Skd: Silesia
Z tego co mi wiadomo to s± specjalne klary do lakierowania bez pu¼niejszego wygrzewania (o ile siê nie myle z DP), je¿eli u¿yjesz zwyk³ego klaru (mieszaj±c proporcje lakieru z utwardzaczem takie jak na opakowaniu i stosuj±c utwardzacz tej samej firmy) to mimo wszystko proces schniêcia mo¿e siê wyd³u¿yæ nawet do kilku dni... najlepiej poszukaj na czê¶ci forum dla lakierników, tam by³ temat o niewysychaj±cym klarze... powodzenia
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

rafdus
Wysany: 2009-05-01, 00:47   
0
UP DOWN

Posty: 25
ahmm czyli poprostu jest to wina klaru ?????a co by sie stalo gdybym wlal wiecej tego utwardzacza ?? ( a i zapomnialem dodac to est klar "zapozyczony" z lakierni :P )
_________________
BYLE DO PRZODU !!!
 

domi.nika
Wysany: 2022-05-25, 12:12   
0
UP DOWN

Posty: 18
LoboLoco napisa/a:
Widzê, ¿e masz zapêdy tatua¿owe... :cool: kiedy¶ dosyæ konkretnie siedzia³em w temacie tatua¿y, i zosta³ mi sprzêcik.... mo¿e wola³by¶ sprubowaæ siê w tej dziedzinie? ca³y komplet do dziarania kosztuje tyle co jeden dobry aerograf :) (jakbyco to zapraszam na priv)
co do farb to podobno dobre s± Createx'y oraz pro- i euro-color.

Je¿eli widzia³e¶ prace dawida to sam widzisz , czy jest warto s³uchaæ jego rad ;) a twoje rysukni s± spoko, zawsze warto porównywaæ siê do lepszych ale z nadziej± ze sami bêdziemy coraz bli¿ej idea³u, a nie z rezygnacj±....



o to nawet ciekawe, ale robiles tatuaze tak wykonujac jako prace? :)


_________________
https://www.apbreloaded.com.pl/tatuaze-warszawa/
 

LAKIEROWANKO Strona Gwna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Moesz ciga zaczniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group