Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
malarz
Wys³any: 2009-02-05, 20:30   Masa 2w1 = superbaranek?
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
Sk±d: Bieszczady
Ostatnio coraz wiêcej pojawia siê tych niby mas w puszce barankowej co siê nazywaj± 2w1. Czy kto¶ mo¿e powiedzieæ jak to siê zachowuje po czasie? Czy to jest bardziej elastyczne od baranka? i czy to nie jest przypadkiem trochê gêstszy baranek?

mebArth 
Wys³any: 2009-02-05, 20:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
to jest masa w "pasztetowej" do natrysku innym pistoletem niz masz. To sie daje na ³±czenia tam gdzie oko nie siêga. Nie pamiêtam jakie marki tego u¿ywaj±. Jest to guma ae nie w tubie tylko w worku który zapinasz w specjal pisto i robisz ni to baranka a jednak gumê. I to nie ze pojawia sie tylko to jest stare jak ¶wiat.

Chyba ¿e o czym innym mówisz. Bo guba z baranem mi sie kojazy tylko z "pasztetow±"

kazzik_yo 
Wys³any: 2009-02-05, 21:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Minsk Mazowiecki
nie no koledze malarzowi chodzi penie o 2w1 tj baranek + masa uszczelniajaca np:

http://moto.allegro.pl/it...iajaca_2w1.html

gola 
Wys³any: 2009-02-05, 21:55   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
kazzik_yo napisa³/a:
nie no koledze malarzowi chodzi penie o 2w1 tj baranek + masa uszczelniajaca np:

http://moto.allegro.pl/it...iajaca_2w1.html

napewno nie,chodzilo mu o pasztetowa a nie o mase uszczelniajaca.
Kolego malarz w miesnym zapytaj ;)

malarz
Wys³any: 2009-02-05, 22:15   
0
UP DOWN

W miêsnym? Hmm, teraz mi siê przypomnia³o, ¿e kiedy¶ w akademiku jak by³o ma³o grosza a trzeba by³o co¶ kupiæ do wódeczki to sie sz³o do spo³em po "szpachlówe" tak nazywali¶my pasztetow± :D

a w temacie to @kazzik_yo, ma racjê, chodzi mi o te masy 2w1, taka siê nazywaj± i s± pakowane w takie same puszki jak baranek. Ma to APP, Troton i chyba co¶ jeszcze widzia³em ale nie pamiêtam nazwy.

mebArth 
Wys³any: 2009-02-05, 22:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
Pasztetowa - guma w konsystencji baranka w miêkkim opakowaniu na pistolet pneumat INNY niz na baranka. Taki co "pluje" Dalej nei kumacie czy jescie tak pro¶ci ¿eby to zrozumieæ? Mo¿e nie mieliscie takiego czegos w rêku? U was w sklepach nie ma? Skonczcie te jazdy bo doskonale WIADOMO o co chodzi a wy se jaja robicie. ¯enua.pl

No-limit
Wys³any: 2009-02-05, 23:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
mebArth napisa³/a:
Pasztetowa - guma w konsystencji baranka w miêkkim opakowaniu na pistolet pneumat INNY niz na baranka. Taki co "pluje" Dalej nei kumacie czy jescie tak pro¶ci ¿eby to zrozumieæ? Mo¿e nie mieliscie takiego czegos w rêku? U was w sklepach nie ma? Skonczcie te jazdy bo doskonale WIADOMO o co chodzi a wy se jaja robicie. ¯enua.pl

Malarz iKazzik-yo maj± racjê.W APP to nazywa siê U210 Baranek+masa uszczelniaj±ca w jednym/baranek+tzw.guma/ w op.1l. do pistoletu.Nie jest z³e.

lukas
Wys³any: 2009-02-06, 04:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
@mebArth, oni maj± racjê. Ty mówisz o masie natryskowej PU w kiszce do specjalnego pistoletu natryskowego a ten U210 jest w puszce takiej od baranka.

Te 2w1 to faktycznie takie superbaranki o zwiêkszonej zawarto¶ci kauczuków i pewnie trochê ¿ywic. Najd³u¿ej na rynku jest w³asnie ten z APP o symbolu U210. Ale pierwszym barankiem który poszed³ w tym kierunku by³ baranek novol HS tyle ¿e tam jeszcze nie by³o tak du¿o kauczuku ¿eby nazywaæ siê mas± ale i tak gêsto¶æ jest zdecydowanie wiêksza od normalnego baranka.

Czy one s± lepsze od baranka? Od najtañszego na pewno tak ale i tak o jako¶ci nie decyduje gêsto¶æ tylko jako¶æ u¿ytych surowców. ¯eby to w d³ugim okresie czasu by³o elastyczne to musz± byæ uzyte bardzo dobre kauczuki a one kosztuj±, wiec my¶lê ¿e zaraz na fali mody zaczn± siê pojawiaæ takie pseudomasy w cenie baranka, tak jak jest teraz z podk³adami pseudoakrylowymi.

No-limit
Wys³any: 2009-02-06, 14:50   
0
UP DOWN

lukas napisa³/a:
@mebArth, oni maj± racjê. Ty mówisz o masie natryskowej PU w kiszce do specjalnego pistoletu natryskowego a ten U210 jest w puszce takiej od baranka.

Mówiê o puszce takiej jak do baranka ,a nie o kiszce.Specjalny pistolet jest do masy uszczelniaj±cej natryskowej w kartuszu APP Seal 30 do spawów, wype³niêñ szczeelin pomiêdzy blach.,inaczej-guma w lepszym wydaniu/nie poliuretan lecz kauczuk/.

No-limit
Wys³any: 2009-02-06, 16:14   
0
UP DOWN

W kiszce jest masa poliur. do wyciskacza pneumatycznego.

berag1 
Wys³any: 2009-02-06, 17:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
pewnie chodzi o cos takiego

050110.jpg
app u210
Plik ¶ci±gniêto 151 raz(y) 51.42 KB

No-limit
Wys³any: 2009-02-06, 18:49   
0
UP DOWN

berag1 napisa³/a:
pewnie chodzi o cos takiego

Po polsku"w³a¶nie".

kazzik_yo 
Wys³any: 2009-02-06, 20:00   
0
UP DOWN

mebArth napisa³/a:
Dalej nei kumacie czy jescie tak pro¶ci ¿eby to zrozumieæ? Mo¿e nie mieliscie takiego czegos w rêku? U was w sklepach nie ma? Skonczcie te jazdy bo doskonale WIADOMO o co chodzi a wy se jaja robicie. ¯enua.pl

Meb a cos Ty taki nerwowy??
doskonale rozumiem o co kolega pyta i dlatego wam mowie o U210. tak wiec nie wyskakuj z pasztetowymi i ze prosci jestesmy.....

Siekiera
Wys³any: 2009-02-09, 14:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Ten APP U 210 dobrze siê sprzedawa³ i ludzie mówili ¿e jest ok ale teraz po pierwszej podwy¿ce stoi w cenniku po 17,12 z³ netto a po drugiej podwy¿ce bêdzie za ok. 18,8 netto to na pó³ce w sklepie wyjdzie ok. 23 z³ !!!! Kto to kupi w takiej cenie. Ja ju¿ szukam innych dostawców bo parê rzeczy od nich bra³em.

Siekiera
Wys³any: 2009-02-09, 14:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Ten APP U 210 dobrze siê sprzedawa³ i ludzie mówili ¿e jest ok ale teraz po pierwszej podwy¿ce stoi w cenniku po 17,12 z³ netto a po drugiej podwy¿ce bêdzie za ok. 18,8 netto to na pó³ce w sklepie wyjdzie ok. 23 z³ !!!! Kto to kupi w takiej cenie. Ja ju¿ szukam innych dostawców bo parê rzeczy od nich bra³em.

No-limit
Wys³any: 2009-02-09, 20:04   
0
UP DOWN

Siekiera napisa³/a:

Tanszy jest baranek Profixa np.2kg w cenie 1kg U200APP.Kwestia tego co kto lubi :D

kazzik_yo 
Wys³any: 2009-02-09, 21:32   
0
UP DOWN

Siekiera napisa³/a:

kurcze to drogo troche.
u mnie na polce juz stoi 17zl. tylko ze to jeszcze cena przed obecna podwyzka.

malarz
Wys³any: 2009-02-09, 21:44   
0
UP DOWN

Dziêki za wszystkie informacje ale faktycznie przy tej cenie to chyba nie bêdê ju¿ zainteresowany :fiu:

Ryba 
Wys³any: 2009-05-30, 10:16   
0
UP DOWN

Sk±d: Radomsko
No dobra ^^ A ja mam pytanie - po jakim czasie od na³o¿enia masy, ale tej z tubki i rozprowadzanej pêdzlem mo¿na j± malowaæ ??

Mam zrobiony przedni pas; pospawa³em w kilku miejscech i plan jest taki, aby wyszlifowaæ podk³ad na³o¿yæ masê i zaraz potem malowaæ. Ale czy tak mo¿na ?? Jaki minimalny czas masa musi le¿eæ na aucie, ¿eby mo¿na by³o j± malowaæ ??
Fotka:
http://www.fotosik.pl/pok...c4d9d7e048.html

No-limit
Wys³any: 2009-05-30, 13:18   
0
UP DOWN

Ryba napisa³/a:
No dobra ^^ A ja mam pytanie - po jakim czasie od na³o¿enia masy, ale tej z tubki i rozprowadzanej pêdzlem mo¿na j± malowaæ ??

Mam zrobiony przedni pas; pospawa³em w kilku miejscech i plan jest taki, aby wyszlifowaæ podk³ad na³o¿yæ masê i zaraz potem malowaæ. Ale czy tak mo¿na ?? Jaki minimalny czas masa musi le¿eæ na aucie, ¿eby mo¿na by³o j± malowaæ ??
Fotka:
http://www.fotosik.pl/pok...c4d9d7e048.html

Przy obecnych temperaturach 8-10h.

Ryba 
Wys³any: 2009-05-30, 16:24   
0
UP DOWN

£oo to qpa, no ale nic odczekam swoje ;)

Piotr112
Wys³any: 2009-05-30, 21:09   
0
UP DOWN

godzinê w 20 st spokojnie wystarczy

Ryba 
Wys³any: 2009-05-31, 17:22   
0
UP DOWN

I ju¿ po problemie. Dzi¶mia³em trochê wiêcej czasu i uszczelni³em wszystkie spawy bo "jestem hardkorem" :D I robiê w niedzielê ^^

Za tydzieñ malowanie wiêc na pewno zd±¿y wyschn±æ ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: