Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
agajac
Wysłany: 2009-04-11, 22:09   novol vs profix
0
UP DOWN

Zastanawiam siĂŞ ktĂłrÂą z tych firm wybrac jako taniÂą liniĂŞ do sklepu. DoradÂźcie coÂśik.

mebArth 
Wysłany: 2009-04-12, 09:30   
0
UP DOWN

Profix....tylko Profix. Ja ca³y czas jade na podk³¹dzie i klarze profixa i jest super. POdk³ad przy szlifie zachowuje sie jak podk³ad DPonta. Novol mi zapycha kr¹¿ki i jest strasznie twardy. Profix nie odcina ³at. Klar profixa wylewa sie jak klar DPonta, klar Novola sie wylewa ale po chwili wiec jak dolejesz to sie zleje :D Ale tez jest bia³y tak jak Profixa. http://multichem.pl/ tu masz o profixie. Kit z profixa jest elegancki - drobnoziarnisty. Wykonczeniówka to cudo. Jakby to by³ mój sklep to bym wprowadi³ Profixa,standoxa i Dponta.

Z okazji swiÂąt wesoÂłych jajek :D

agajac
Wysłany: 2009-04-12, 15:28   
0
UP DOWN

no a cenowo du¿e s¹ ró¿nice?

mebArth 
Wysłany: 2009-04-12, 17:20   
0
UP DOWN

SÂą rĂłznice bo Novol jest najdrozszym polskim produktem a rewelacji nie ma wcale.
Za klar Profixa pÂłace 55zÂł, za klar DPonta pÂłace 75zÂł (jak biore duzo to pÂłace 55) a za klar Novola pÂłace 70zÂł. A jakoÂści chyba sa bardzo rĂłzne. To wiadomoze wezme Dponta klar niz novola chyba? 5zÂł dupy nie ma a jakoÂśc nieporĂłwnywalna :)

Piotr112
Wysłany: 2009-04-12, 22:10   
0
UP DOWN

potrzebujĂŞ porady robiĂŞ na duponcie lakier bezbarwny 3750 na drugi czasem trzeci dzieĂą po lakierowaniu polerujĂŞ go fareclÂą poleruje siĂŞ super ale przy myciu delikatnÂą szczotkÂą jak pĂŞdzel Âławkowiec ten lakier siĂŞ rysuje .ktĂłryÂś zbezb novola to samo .jak pooglÂądaÂłem 2 auta klientĂłw po kilku miesiÂącach to byÂły mocno porysowane od mycia te lakiery sÂą jakieÂś miĂŞkkie po polerowaniu , stary novol ms taki nie byÂł

mebArth 
Wysłany: 2009-04-13, 17:38   
0
UP DOWN

Hm...po 1 aut sie nie myje szczotkÂą. Fabryczne lakiery po myjce szczotkÂą wyglÂądajÂą tragicznie a czego oczekujesz od Âświerzego lakieru? Utwardzacz masz oryginalny do DPonta? Ja nigdy nie myÂłem aut szczotkÂą. Owszem szybciej jest ale gabka jest miĂŞciutka i tak samo zdejmie syf jak szczota a farby nie porysuje. WidziaÂłes auta po automyjni po szczotkach? To se porĂłwnaj.

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-13, 17:44   
0
UP DOWN

Piotr, proponuje ÂżebyÂś myÂł samochĂłd gÂąbkÂą. MiĂŞkkÂą szczotkÂą tez mozna ale jak lakier jest dobrze doschniĂŞty. Jak dla mnie to jest za jakiÂś tydzien po malowaniu.

dooku 
Wysłany: 2009-04-13, 17:50   
0
UP DOWN

mebArth powiedz mi jaki bezbarwny bierzesz z Profix i jaki podklad bo chce sprobowac ;)

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-13, 18:20   
0
UP DOWN

Dooku, bezbarwny cp1500 5l +utwardzacz 330zÂł PodkÂład cp388 25zÂł+utwardzacz. Ja na tym robie i naprawde polecam.

Piotr112
Wysłany: 2009-04-13, 19:54   
0
UP DOWN

utwardzacz xk 203 suszê to w 20 st , kiedyœ robi³em czarn¹ toyotê rawkê lakierowa³em tyln¹ klapê wygrza³em po lakierowaniu promiennikiem irt wed³ug zaleceù (czas odleg³oœÌ ) na drugi dzieù polerowa³em i to samo . Powiedzcie mi to jak ludzie maj¹ u¿ywaÌ takich aut (wstawiÌ do gabloty )

mebArth 
Wysłany: 2009-04-14, 18:47   
0
UP DOWN

dooku napisał/a:
mebArth powiedz mi jaki bezbarwny bierzesz z Profix i jaki podklad bo chce sprobowac ;)

Bezbarwny MS a podk³ad zwykly szary (i czarny do mixu). CP nie pamietam takie tam by³o oznaczenie. A zastanawiam sie nad tym: http://multichem.pl/okno_...ik_logowania_z= UHS tylko nie wiem jak cenowo stoi. UPOL UHS to by³¹ rewelacja. 3:1 to musi byÌ kit.

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-14, 19:03   
0
UP DOWN

Barcik, w³aœnie dzisiaj tym bezbarwnym malowa³em CP2009Uhs. Nie wiem jak siê go bêdzie polerowa³o i jaki bêdzie twardy ale rozlewalnoœc ma zajebist¹. Dajesz go grubo (z g³owa oczywiœcie) i nic nie p³ynie. Jak dla mnie bajka. Od dzis nie kupuje ¿adnego innego bezbarwnego. Zobacze jeszcze tylko jutro jak go siê bedzie obrabiac. A, i zapach ma nawet mi³y. Lakier jest jak woda tak¿e nie ma po co lac rozpucha. Naprawde super mi siê nim robi³o. 80¿³ za litr z utwardzaczem

berag1 
Wysłany: 2009-04-14, 21:20   
0
UP DOWN

Cytat:
SÂą rĂłznice bo Novol jest najdrozszym polskim produktem a rewelacji nie ma wcale.
Za klar Profixa pÂłace 55zÂł, za klar DPonta pÂłace 75zÂł (jak biore duzo to pÂłace 55) a za klar Novola pÂłace 70zÂł.

lakier bezbarwny novol spectral SR 575-kupujÂąc 5 litrĂłw w komplecie litr wychodzi za 52 zÂłote brutto

dooku 
Wysłany: 2009-04-14, 21:29   
0
UP DOWN

przy temacie podkadow mam pytanie.
podkladowalem drzwi od tico podklad byl CARSYSTEM dodalem rozcienczalnik akrylowy bo jest gesty.a teraz po lakierowaniu zrobily sie jakies odciecia .jak kojarze to na niektorych odcieciach szpachli,dodam ze w tych miejscach na 100%nie bylo przetartego podkladu,bylo dosyc grubo i na innych podkladach tego nie widzialem.
a wlasnie zaraz po lakierowaniu tego nie widzialem podpiero po kilku dniach tak jak bym przetarl sie do bazy i polozyl na to nowa baze .

gola 
Wysłany: 2009-04-14, 22:23   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
... UPOL UHS to by³¹ rewelacja. 3:1 to musi byÌ kit.

jest nadal dostepny na allegro.
60 Zl za litr kompletu.
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html

michalLbn
Wysłany: 2009-04-15, 00:35   
0
UP DOWN

dooku napisał/a:
podkladowalem drzwi od tico podklad byl CARSYSTEM dodalem rozcienczalnik akrylowy bo jest gesty.a teraz po lakierowaniu zrobily sie jakies odciecia .jak kojarze to na niektorych odcieciach szpachli,dodam ze w tych miejscach na 100%nie bylo przetartego podkladu,bylo dosyc grubo i na innych podkladach tego nie widzialem.
a wlasnie zaraz po lakierowaniu tego nie widzialem podpiero po kilku dniach tak jak bym przetarl sie do bazy i polozyl na to nowa baze .

Albo za maÂło utwardzacza w podkÂładzie, albo za krĂłtki czas suszenia podkÂładu, albo za niska temperatura suszenia podkÂładu, albo carsysten jast g.... warty tak jak gold car

michalLbn
Wysłany: 2009-04-15, 00:36   
0
UP DOWN

dooku napisał/a:

Albo za maÂło utwardzacza w podkÂładzie, albo za krĂłtki czas suszenia podkÂładu, albo za niska temperatura suszenia podkÂładu, albo carsysten jast g.... warty tak jak gold car

glover
Wysłany: 2009-04-15, 07:50   
0
UP DOWN

michalLbn napisał/a:
albo carsysten jast g.... warty tak jak gold car

To na stówe :D a resztê za³atwi³ rozcieùczalnik, wlaz³ pod szpachle, przy podk³adowaniu wype³niaczami trzeba najpierw przypruszyÌ rozszlifowane miejsca aby zamkn¹Ì drogê rozcieùczalnikowi

glover
Wysłany: 2009-04-15, 07:59   
0
UP DOWN

ZIEMBA napisał/a:
Lakier jest jak woda tak¿e nie ma po co lac rozpucha. Naprawde super mi siê nim robi³o. 80¿³ za litr z utwardzaczem

Cena, nazwa, wskazuje ¿e to vhs ale jakoœ nie moge daÌ wiary :/ i ta ma³a lepkoœÌ a przy tym rozlewnoœÌ jak MS. Coœ tu nie pasi?

gola 
Wysłany: 2009-04-15, 13:00   
0
UP DOWN

glover napisał/a:
ZIEMBA napisał/a:
Lakier jest jak woda tak¿e nie ma po co lac rozpucha. Naprawde super mi siê nim robi³o. 80¿³ za litr z utwardzaczem

Cena, nazwa, wskazuje ¿e to vhs ale jakoœ nie moge daÌ wiary :/ i ta ma³a lepkoœÌ a przy tym rozlewnoœÌ jak MS. Coœ tu nie pasi?

doskonala rozlewnosc,mala lepkosc to cechy lakierow UHS,wiec co ci tutaj nie pasi?
Wedlug ciebie MS posiada lepsza rozlewnosc jak UHS?

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-15, 14:40   
0
UP DOWN

glover napisał/a:
Cena, nazwa, wskazuje ¿e to vhs ale jakoœ nie moge daÌ wiary i ta ma³a lepkoœÌ a przy tym rozlewnoœÌ jak MS. Coœ tu nie pasi?

Glover, to nie vhs tylko uhs. Nie ma co porĂłwnywac jego rozlewalnoÂści do rozlewalnoÂści ms-a. Ten siĂŞ piĂŞknie wylewa, prawie na lustro i nie spÂływa jak ms. Jak dla mnie to bajka. Teraz wiem Âże moÂżna wylac lakier tak Âżeby go potem nie polerowac. Polecam go wszystkim.

mebArth 
Wysłany: 2009-04-15, 18:45   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
mebArth napisał/a:
... UPOL UHS to by³¹ rewelacja. 3:1 to musi byÌ kit.

jest nadal dostepny na allegro.
60 Zl za litr kompletu.
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html

Ja nie mam czasu na allegro bo jak mi brakuej klaru to wysyÂłam starego do sklepu.
Teraz bede testowaÂł UHS od profixa 75zÂł komplet z utwardzaczem 3:1 Profix MS jest fajny..ale UHS to musi byĂŚ rewelacja dlatego zamĂłwiÂłem kilo na prĂłbe. Jak sie nie sprawdzi to wyp.... do kosza. Trzeba wszystkiego sprĂłbowaĂŚ... Wiem tylko ze nic od Novola juz nie bede prĂłbowaÂł. Tej firmie dziĂŞkujemy :D

gola 
Wysłany: 2009-04-16, 01:17   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:

Ja nie mam czasu na allegro bo jak mi brakuej klaru to wysyÂłam starego do sklepu...

jak kupujecie na setki to dziwota nie ma :D
Jaki czas potrzebujesz?Kupujesz wieksza ilosc i masz na jakis czas.

lukas
Wysłany: 2009-04-16, 07:49   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
glover napisał/a:
ZIEMBA napisał/a:

doskonala rozlewnosc,mala lepkosc to cechy lakierow UHS,wiec co ci tutaj nie pasi?
Wedlug ciebie MS posiada lepsza rozlewnosc jak UHS?

A mo¿esz napisaÌ gdzie znalaz³eœ tak¹ definicjê UHS? To k³óci siê z ide¹, nie mówiê o definicji czy wytycznych bo takich nie ma! Nie ma ¿adnych norm mówi¹cych co siê ma nazywaÌ MS, HS, VHS czy UHS. To s¹ tylko nazwy pogl¹dowo mówi¹ce o zwartoœci rozcieùczalników! UHS czy VHS (jedna maùka) to z za³o¿enia lakiery o bardzo ma³ej zawartoœci zwi¹zków lotnych. A to niestety trudno pogodziÌ z ma³¹ lepkoœci¹ i dobr¹ rozlewnoœci¹. Lakiery MS maj¹ ju¿ w sobie du¿o rozcieùczalnika i tam zdecydowanie ³atwiej uzyskaÌ dobr¹ rozlewnoœÌ ale nie s¹ "ekologiczne" wiêc siê od nich odchodzi. Ich lepkoœÌ ustawiana jest tak aby po dodaniu jeszcze rozcieùczalnika by³o ok 18sek. Wylewaj¹ siê wtedy "na lustro" daj¹c bardzo cienk¹ warstwê w porównaniu do HS czy UHS/VHS. Dlatego s¹ tak bardzo lubiane bo ³atwo siê nimi robi nawet na trzy warstwy. 60% z ka¿dej nak³adanej warstwy idzie szybko w powietrze!!! St¹d nawet przy trzech i wiêcej warstwach nie ma problemów z gazowaniem. Na UHS/VHS tego siê nie da uzyskaÌ. Tam na ka¿dej prawid³owo natryœniêtej warstwie zostaje na elemencie ponad 60% a tylko 40% idzie w powietrze i niestety jak coœ jest gêste to trudniej siê rozlewa ni¿ rzadkie. Owszem pewnie za jakiœ czas pojawi¹ siê na rynku ¿ywice z których bêdzie mo¿na zrobiÌ VHS o super rozlewnoœci ale to jeszcze nie taraz. Na nazwy niestety nieuczciwi producenci lub konfekcjonerzy ³api¹ naiwnych.

gola 
Wysłany: 2009-04-16, 12:59   
0
UP DOWN

lukas napisał/a:
...A mo¿esz napisaÌ gdzie znalaz³eœ tak¹ definicjê UHS? To k³óci siê z ide¹, nie mówiê o definicji czy wytycznych bo takich nie ma! Nie ma ¿adnych norm mówi¹cych co siê ma nazywaÌ MS, HS, VHS czy UHS...

gdzie znalazlem?
w praktyce,w przeciwienstwie do ciebie nie znam tego ze skladu chemicznego i kart technicznych,lecz z wieloletniego doswiadczenia uzywajac lakierow MS kiedys oraz HS UHS teraz.
Nie ma norm mowiacych co sie ma nazywac MS,HS,UHS czy VHS?
A wlasnie zawartosc substancji lotnych ich ilosc w danym lakierze,zawartosc substancji stalych i ich ilosc w lakierze to co to wedlug ciebie jest?
Czyli idac twoim tokiem rozumowania jak odroznic wszystkie te lakiery od siebie?

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-16, 14:58   
0
UP DOWN

Lukas, nie znam sie na tym ale nie mów mi ¿e ms i uhs to tylko nazwy producentów. Dla mnie ró¿nica miêdzy nimi jest znacz¹ca.

mebArth 
Wysłany: 2009-04-16, 17:46   
0
UP DOWN

ZIEMBA napisał/a:
Lukas, nie znam sie na tym ale nie mów mi ¿e ms i uhs to tylko nazwy producentów. Dla mnie ró¿nica miêdzy nimi jest znacz¹ca.

MS UHS HS VHS to nie nazwy producentĂłw tylko ze tak powiem:wylewalnosc i jakosc produktĂłw. Zaden MS nie wyleje sie tak jak UHS

GOLAS na setki to ja w sobote Âładuje w gardÂło. W d....byÂłes i G...widziaÂłeÂś. Wiec sie nie wypowiadaj.

gola 
Wysłany: 2009-04-16, 18:20   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
GOLAS na setki to ja w sobote Âładuje w gardÂło. W d....byÂłes i G...widziaÂłeÂś. Wiec sie nie wypowiadaj.

ty to widziales wiele w swoim marnym zyciu,zapewne ^^ ^^ ^^
Oczywiscie ze na setki kupujecie.Piszac wieksza ilosc mialem na mysli 50-100 litrow.Wiem ze nie kazdego stac wydac takie pieniadze na lakier bezbarwny,ale niech wtedy nie pisze ze kupuje wieksza ilosc jak kupil 5 litrow na krzyz.

lukas
Wysłany: 2009-04-16, 19:23   
0
UP DOWN

gola napisał/a:
A wlasnie zawartosc substancji lotnych ich ilosc w danym lakierze,zawartosc substancji stalych i ich ilosc w lakierze to co to wedlug ciebie jest?
Czyli idac twoim tokiem rozumowania jak odroznic wszystkie te lakiery od siebie?

Nie zrozumia³eœ. To ¿e nie ma norm to oznacza mniej wiêcej tyle, ¿e nie ma ostrego podzia³u od jakiej do jakiej zawartoœci zwi¹zków lotnych lakier powinien nazywaÌ siê MS a kiedy staje siê juz HS-em itd. Je¿eli byœ porównywa³ lakiery jednego producenta to wtedy masz jasne, który jest MS, który HS a który VHS ale jak zaczniesz porównywaÌ HS jednej firmy z VHS innej to mo¿e siê okazaÌ ¿e maj¹ one podobn¹ zawartoœÌ rozpuszczalników i niestety daje to pole do nadu¿yÌ.

lukas
Wysłany: 2009-04-16, 19:35   
0
UP DOWN

ZIEMBA napisał/a:

No pewnie, ¿e nie s¹ to nazwy producentów. Ja tylko staram siê powiedzieÌ ¿e gdyby by³ taki podzia³ narzucony przez jak¹œ organizacjê, która sprawdza poprawnoœÌ oznaczeù to nie by³oby przekrêtów ;)

A ponadto nie musicie mnie atakowaĂŚ bo dla mnie to moÂżecie dalej ÂłudziĂŚ siĂŞ Âże robicie UHS jeÂżeli wam tylko pasuje taki lakier. BĂŞdĂŞ jedynie protestowaÂł jak takie informacje bĂŞdÂą sprzedawane innym mniej Âświadomym.

ÂŁukasz79 
Wysłany: 2009-04-16, 20:09   
0
UP DOWN

lukas napisał/a:
nie ma ostrego podziaÂłu od jakiej do jakiej zawartoÂści zwiÂązkĂłw lotnych lakier powinien nazywaĂŚ siĂŞ MS a kiedy staje siĂŞ juz HS-em itd.

Oczywiœci ,¿e tak bowiem jest to oznaczenie zawartoœci czêsci sta³ych a nie czêsi lotnych bo to tyczy siê ilosci VOC .To , ze dany producent zaleca do mieszanki klaru i utw. dodanie rozc. jest to tylko kwestia uzyskania odpowiedniej lepkoœci. To jak jest okreslony klar Ms, Hs lub inny to nie kwestia przypadku ani wymys³ów producenta. Jesli uwazasz inaczej to polakieruj sobie np DP 3750 na 3 pelne warstwy, a strym Ms na 1,5.

Piotr112
Wysłany: 2009-04-19, 12:24   
0
UP DOWN

ZIEMBA, kolego podziel siĂŞ wraÂżeniami co do twardoÂści cp2009 Uhs

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-19, 13:54   
0
UP DOWN

Piotr112 napisał/a:
ZIEMBA, kolego podziel siĂŞ wraÂżeniami co do twardoÂści cp2009 Uhs

Powiem Ci Piotrek Âże jednak nie jest to taki cudowny lakier jak myÂślaÂłem. KÂładzie siĂŞ go zajebiscie ale po 3 dniach jest jeszcze miĂŞkki. To znaczy jest wyschniĂŞty ale nie tak jak powinien, paznokiec w niego wchodzi. Nie wiem czy ja cuÂś zle zrobiÂłem czy ten lakier tak ma. We wtorek bĂŞde znowu nim malowaÂł to zobacze po jakim czasie tak dobrze stwardnieje.

Piotr112
Wysłany: 2009-04-19, 20:16   
0
UP DOWN

ja wczoraj prĂłbowaÂłem U-pola UHS 3:1 fajnie siĂŞ kÂładzie nie wiem czy nie daÂłem go za grubo 2,5 warstwy ale juÂż dziÂś wydawaÂł mi siĂŞ twardszy niÂż 3750 jutro sprĂłbujĂŞ go polerowaĂŚ to podzielĂŞ siĂŞ wraÂżeniami

mebArth 
Wysłany: 2009-04-19, 23:09   
0
UP DOWN

Piotr112 napisał/a:
ja wczoraj prĂłbowaÂłem U-pola UHS 3:1 fajnie siĂŞ kÂładzie nie wiem czy nie daÂłem go za grubo 2,5 warstwy ale juÂż dziÂś wydawaÂł mi siĂŞ twardszy niÂż 3750 jutro sprĂłbujĂŞ go polerowaĂŚ to podzielĂŞ siĂŞ wraÂżeniami

za grubo nie zgazowaÂł? UPOLA UHS daje sie na 1.5 raza tak jak wode Novola. Pierwsza poprusz a druga wylana.

Piotr112
Wysłany: 2009-04-20, 20:31   
0
UP DOWN

w³aœnie sie tego dowiedzia³em (próbowa³em na starym elemencie) nie zgazowa³ ale by³ miêkki bêdê próbowa³ jeszcze raz .Jak go oceniasz kolego w porównaniu z DP3750 g³ównie chodzi mi o twardoœÌ

mebArth 
Wysłany: 2009-04-21, 17:14   
0
UP DOWN

Piotr112 napisał/a:
w³aœnie sie tego dowiedzia³em (próbowa³em na starym elemencie) nie zgazowa³ ale by³ miêkki bêdê próbowa³ jeszcze raz .Jak go oceniasz kolego w porównaniu z DP3750 g³ównie chodzi mi o twardoœÌ

Tak samo. od 1.5 roku nie miaÂłem reklamacji ani DP ani Profixa. A Novola nie lubie.

ZIEMBA
Wysłany: 2009-04-21, 19:48   
0
UP DOWN

Cytat:
Powiem Ci Piotrek Âże jednak nie jest to taki cudowny lakier jak myÂślaÂłem. KÂładzie siĂŞ go zajebiscie ale po 3 dniach jest jeszcze miĂŞkki. To znaczy jest wyschniĂŞty ale nie tak jak powinien, paznokiec w niego wchodzi. Nie wiem czy ja cuÂś zle zrobiÂłem czy ten lakier tak ma. We wtorek bĂŞde znowu nim malowaÂł to zobacze po jakim czasie tak dobrze stwardnieje.

Jednak to jest normalne, dzisiaj przyglÂądaÂłem sie 3750, malowane byÂło w sobote i teÂż nie byÂł taki jak myÂślaÂłem Âże bĂŞdzie. Piotrek, ja ten cp2009 polecam.

Piotr112
Wysłany: 2009-04-21, 22:17   
0
UP DOWN

dziĂŞkujĂŞ sprĂłbujĂŞ

mebArth 
Wysłany: 2009-04-22, 17:22   
0
UP DOWN

ZIEMBA napisał/a:
Cytat:

Jednak to jest normalne, dzisiaj przyglÂądaÂłem sie 3750, malowane byÂło w sobote i teÂż nie byÂł taki jak myÂślaÂłem Âże bĂŞdzie. Piotrek, ja ten cp2009 polecam.

Co byÂło nie tak? Sam cos spieprzyÂłeÂś. 3750 sie wylewa na zero gosciu. Daj 20% rozpucha Centari to Ci sie wyleje jak Âłza. Ja ci jutro pokaze jak wyglÂąda wylane 3750 przed polerkÂą. L200 i toyotka
W sumie nie ma co polerowac bo sa tylko 4 smietki....tego nikt nie zauwazy

No-limit
Wysłany: 2009-04-22, 19:32   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
ZIEMBA napisał/a:
Cytat:

Co byÂło nie tak? Sam cos spieprzyÂłeÂś. 3750 sie wylewa na zero gosciu. Daj 20% rozpucha Centari to Ci sie wyleje jak Âłza. Ja ci jutro pokaze jak wyglÂąda wylane 3750 przed polerkÂą. L200 i toyotka
W sumie nie ma co polerowac bo sa tylko 4 smietki....tego nikt nie zauwazy

@MEB.Ja do 3750s nie daje "rozucha".Czsem ok 5%.Na 1,5 warwstwy jest lustro bez Âśmieci,no moÂże 2-3.

gola 
Wysłany: 2009-04-22, 21:05   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
ZIEMBA napisał/a:
Cytat:

Co byÂło nie tak? Sam cos spieprzyÂłeÂś. 3750 sie wylewa na zero gosciu...

naucz sie wreszcie czytac i rozumiec posty gosciu.
@ZIEMBA pisal o twardosci lakieru DP 3750 po kilku dniach

Piotr112
Wysłany: 2009-04-22, 21:34   
0
UP DOWN

z uzyskaniem " lustra" na 3750 1,5 warstwy no problem ale lakier kÂładziony na cromaxa jest miĂŞkki

mebArth 
Wysłany: 2009-04-23, 17:16   
0
UP DOWN

TwardoÂśc GOLAS powiadasz? Sam wiesz jakÂą twardosc ma DP.
WiĂŞc odbij.
Przedstawiam wczorajsza prace. Zeby ktos mi nie cenzuraÂł ze ma Âżle po DuPoncie 3750 wylany klar czy twardosc. Fotki przed polerkÂą. polerka polegaÂła na 3 smietkach czyli punktowo na sucho pastÂą Profix.
MIÂłego ogladania:

BÂłotnik L200 odbicie zlewu

Drzwi:

Drzwi x2

Odbicie na bÂłotniku sciany:

Corolla na kabinie smiechu - drzwi:

BÂłotnik corolla w poÂłowie po rozpuchu do cieniowania:

L200 jescze raz caÂły czas przed polerkÂą...bo nie byÂło co polerac tylko pare smietkĂłw

Przyzady: Lewy do farby a prawy do podkÂładu S300 i S2000 HVLP oba

MateriaÂły niezbedne do wylania:

I niech NIKT Mi nie pie.... ze DP jest miekki czy sie Âźle rozlewa. wiecej fot? beda jutro jak nadal macie problemy.

mebArth 
Wysłany: 2009-04-23, 20:05   
0
UP DOWN

Piotr112 napisał/a:
z uzyskaniem " lustra" na 3750 1,5 warstwy no problem ale lakier kÂładziony na cromaxa jest miĂŞkki

Guwno prawda. JkabyÂł by miekki to bu sie zarywaÂł pod polerÂą na sucho. Skoro taki madry jestes poleĂŚ innym KOLEGOM lakier co nie jest miekki i zbÂłysnij na forum. :cool:

gola 
Wysłany: 2009-04-23, 20:12   
0
UP DOWN

ogolil bys sie :D
i kombinezon zmienil bo nie za czysty juz ;)

mebArth 
Wysłany: 2009-04-23, 20:18   
0
UP DOWN

gola napisał/a:

a tam.. brodÂą nie maluje...a co do kombinezona
ma tylo 3 malowania wiec jest nowy

Reszta chyba OK..co nie GOLAS? Jak miszczu oceniasz? Ja Twoja prace pochwaliÂłem. . Czekam na Twoja opiniĂŞ.

pzdr

gola 
Wysłany: 2009-04-23, 20:22   
0
UP DOWN

pochwala...
wzrokowa na razie bo klamka nie zdemontowna z drzwi ;) i pojedyncze elementy.Czekam na kompleta jakiegos :D

mebArth 
Wysłany: 2009-04-23, 20:32   
0
UP DOWN

gola napisał/a:

a i jescze jedno - ja mam kombinrezon - inni magicy NIE MAJÂĄ, :D

mebArth 
Wysłany: 2009-04-23, 20:36   
0
UP DOWN

Nie zdejmowa³em klamki bo ja nie umiem Ale ³¹dnie wylane co nie? prawda golas?nie tylkko Ty potrafisz zlac.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu