Autor |
Wiadomo¶æ |
|
lukaash1999
|
Wys³any: 2009-05-01, 19:55 Rdza
|
0
|
|
|
|
Kolejny problem. Czy dobrze wykonuje te czynnosci?? Rdze szlifuje szlifierk± nastêpnie nak³adam podk³ad epoksydowy nastêpnie nak³adam na niego szpachle aby wyrównaæ potem podk³ad akrylowy i baza. Dobrze to robie??/ :p |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2009-05-02, 07:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Dobrze,pod warunkiem ¿e nie ma ¶ladu rdzy,bo podk³ad epoksydowy tylko na czyst± blachê |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-05-02, 09:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
DObrze robisz, ale rdze usun szlifierk± jak piszesz, lub tarcz± nylonow± na wiertarce. Byle nie szczotk± bo sie blacha robi czarna a ma byæ bia³a. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
lukaash1999
|
Wys³any: 2009-05-02, 09:47
|
0
|
|
|
|
acha czyli podk³ad reaktywny na to szpachla podk³ad akrylowy i lakier txh:)) |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2009-05-02, 13:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
lukaash1999 napisa³/a: | acha czyli podk³ad reaktywny na to szpachla podk³ad akrylowy i lakier txh:)) | na podk³ad reaktywny nie mo¿na dawaæ szpachli!! podk³ad reaktywny, akrylowy, szpachla, akrylowy, baza, bezbarwny |
|
|
zelek-lakiernictwo
|
Wys³any: 2009-05-02, 13:52
|
0
|
|
|
|
Dok³adnie nieczysc szczotka drucian± blacha wtedy robi siê brudna,dobze by by³o jakby¶ tez to odt³usic³ benzyn± dobze stosujesz moze jakis preparat na rdze? (wy¿eraj±cy)?? |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2009-05-03, 11:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
zelek-lakiernictwo napisa³/a: | Dok³adnie nieczysc szczotka drucian± blacha wtedy robi siê brudna,dobze by by³o jakby¶ tez to odt³usic³ benzyn± dobze stosujesz moze jakis preparat na rdze? (wy¿eraj±cy)?? |
Preparaty typu FOSOL sa do bani.
Tarcza nylonowa na wiertarke, szlifieka k±towa z papierowa tarcz± i dziêkuje. Jka ma wyleciec dziura od flexa to i tak wyleci. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2009-05-14, 19:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 235 Sk±d: ok kraków
|
Witam, znajomy mi zaproponowa³ pomalowanie balustrady na balkon, ale trochê jest skorodowana, spawy obszlifowaæ itd. mam zamiar najpierw jaki¶ podk³d reaguj±cy,pó¼niej epoxyd itu ... chcia³em chlorokauczuk? Nadaje siê w takiej opcji? nie chcia³bym aby to pó¼niej odpad³o. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
f_maciej
|
Wys³any: 2009-05-14, 22:42
|
0
|
|
|
|
Przez jaki¶ czas pracowa³em u ¶lusarza, który robi³ w³a¶nie balustrady. Na wyczyszczon± balustradê k³adli tam podk³ad NEOKOR, a na to farbê dachow± poliwinylow± RAFIL i z tego co mi powiedzieli farba trzyma siê nawet 15lat, bo klienci czêsto wracaj±, ¿eby np. przed³u¿yæ balustradê czy dorzuciæ kilka nowych kutych wstawek. |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2009-06-06, 20:14
|
0
|
|
|
|
f_maciej napisa³/a: | Przez jaki¶ czas pracowa³em u ¶lusarza, który robi³ w³a¶nie balustrady. Na wyczyszczon± balustradê k³adli tam podk³ad NEOKOR, a na to farbê dachow± poliwinylow± RAFIL i z tego co mi powiedzieli farba trzyma siê nawet 15lat, bo klienci czêsto wracaj±, ¿eby np. przed³u¿yæ balustradê czy dorzuciæ kilka nowych kutych wstawek. |
Dziêki kolego, ale farby takiej nigdzie nie mogê znale¶æ. Oczywi¶cie tej poliwinylowej. mo¿e kto¶ na forum podpowie ??? bêde wdziêczny. wszystko mam gotowe tylko farby nawierzchniowej brak. |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-06-09, 16:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
stek napisa³/a: | f_maciej napisa³/a: | Przez jaki¶ czas pracowa³em u ¶lusarza, który robi³ w³a¶nie balustrady. Na wyczyszczon± balustradê k³adli tam podk³ad NEOKOR, a na to farbê dachow± poliwinylow± RAFIL i z tego co mi powiedzieli farba trzyma siê nawet 15lat, bo klienci czêsto wracaj±, ¿eby np. przed³u¿yæ balustradê czy dorzuciæ kilka nowych kutych wstawek. |
Dziêki kolego, ale farby takiej nigdzie nie mogê znale¶æ. Oczywi¶cie tej poliwinylowej. mo¿e kto¶ na forum podpowie ??? bêde wdziêczny. wszystko mam gotowe tylko farby nawierzchniowej brak. |
Np.:Unidach-prod.Malexim. |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2009-06-09, 20:43
|
0
|
|
|
|
No-limit napisa³/a: | stek napisa³/a: | f_maciej napisa³/a: | Przez jaki¶ czas pracowa³em u ¶lusarza, który robi³ w³a¶nie balustrady. Na wyczyszczon± balustradê k³adli tam podk³ad NEOKOR, a na to farbê dachow± poliwinylow± RAFIL i z tego co mi powiedzieli farba trzyma siê nawet 15lat, bo klienci czêsto wracaj±, ¿eby np. przed³u¿yæ balustradê czy dorzuciæ kilka nowych kutych wstawek. |
Np.:Unidach-prod.Malexim. |
Dziêki wielkie. pozdr. |
|
|
|