Autor |
Wiadomość |
 |
ochentm
|
Wysłany: 2009-05-06, 18:48 PodkÂład i jego proporcje
|
0
|
|
|
|
Witam. Musze zapodkÂładowaĂŚ pewien element.
podkÂład akrylowy firmy HS MULTI FULLER.
Utwardzacz 1;5, podkÂład 5;1
Rozumiem ze wmieszanie caÂłej zawartoÂści wtedy wszystko bĂŞdzie sie rĂłwnaÂło 1.
Jak zmieszac (ile) skladnikĂłw, gry potrzebuje trochĂŞ tego.... 50ml ?
CzymÂś siĂŞ rozciĂŞcza ten podkÂład ? On jest gĂŞsty sÂądzÂąc po tym gdy energicznie go ruszam.
I jeszcze jedo pytanie z innej beczki, jak malowac wypiaskowane elementy ? Np. jakies blachy itd.
ProszĂŞ o odpowiedz. |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2009-05-07, 04:32
|
0
|
|
|
|
Te oznaczenia mówi¹ Ci,ile czêœci ka¿dego sk³adnika trzeba dodaÌ do siebie, w tym przypadku 5 czêœci podk³adu i 1 utwardzacza,i chodzi o czêœci iloœciowe,liczone w mililitrach,a nie wagowe,podawane w gramach,takie dane mo¿esz znaleŸÌ w karcie produktu,czêsto na stronie producenta jest ona dostêpna do pobrania.Jeœli chcesz rozrobiÌ mniejsz¹ iloœÌ,kup sobie w sklepie lakierniczym kubek z podzia³k¹,pozwoli on na rozcieùczanie r¿nuch produktów w ró¿nych propoecjach,od 1:1 do 1:5.Co do rozcieùczania:dodajesz rozcieùczalnik do wyrobów akrylowych w iloœci podanej na opakowaniu,jeœli tak przewiduje producent,iloœÌ rozcieùczalnika liczysz do gotowej mieszanki,czyli jak masz po rozrobieniu 100 ml podk³adu i 20 ml utwardzacza 120 ml gotowej mieszanki,to dodajesz np 12 ml (10%)rozcieùczalnika.Na kubku jest podzia³ka pozwalaj¹ca precyzyjnie te wartoœci odmierzyÌ,od 10 do 25% gotowej mieszanki. |
|
|
|
 |
ochentm
|
Wysłany: 2009-05-07, 23:33
|
0
|
|
|
|
dziĂŞki za odpowiedz, a jak malowaĂŚ piaskowane elementy ? |
|
|
|
 |
Piotr112
|
Wysłany: 2009-05-08, 21:42
|
0
|
|
|
|
najpierw washprimer potem na to podkÂład akrylowy albo tylko sam podkÂład epoxydowy |
|
|
|
 |
ochentm
|
Wysłany: 2009-05-09, 09:49
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
wsmpw
|
Wysłany: 2011-04-07, 11:55
|
0
|
|
|
PaweÂł WSM

|
siema odgrzeje tamat mianowicie chce dowiedzieĂŚ siĂŞ jak to wkoĂącu jest z tym rozcieĂączaniem akrylu kupiÂłem ostatnio puszke takiego i otwieram a on prawie jak szpachel... i co mam to mieszaĂŚ z utwardzaczem przecieÂż to bĂŞdzie jak ciasto na biszkopt czym to naÂłoÂżyĂŚ.. i jeszcze jedno sÂłyszaÂłem o rozcieĂączaniu podkÂładu nitrem |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2011-04-07, 13:08
|
0
|
|
|

|
wsmpw napisał/a: | ... kupiÂłem ostatnio puszke takiego i otwieram a on prawie jak szpachel... i co mam to mieszaĂŚ .... |
No wÂłaÂśnie ... MIESZAJ ... bez Âżadnego rozcieĂączalnika. Po prostu mieszaj w miarĂŞ szybko, a zobaczysz jaki ten wypeÂłniacz HS siĂŞ zrobi pÂłynny. |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|