Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Leon954
Wys³any: 2009-05-20, 13:39   Jak walczyæ z tzw. syfem? pomocy!
0
UP DOWN

witam przejde do setna. Co lakierowanie to wiêcej syfu. Maluje w kombinezonie, mam te¿ wode na pod³odze, p³ytki na ¶cianach i folie na suficie. ale na dal pojawiaj± mi siê syfki, raz jes wiêcej, raz mniej, nawet jak lakieruje element na pionowo(maska) to ci±gle to samo, co z tym zrobic? pomocy!

Grzesiek11 
Wys³any: 2009-05-20, 14:45   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Kazdemu sie trafiaj± syfy to jest nie uniknione jesli nie ma do tego odpowiednich warunków u mnie 2-3 na elemencie i tez nie mam warunków nie ma p³ytek na scianie ani na pod³odze

kalbi 
Wys³any: 2009-05-20, 18:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
niestety jesli lakierujesz bez kabiny to syfy s± nieuniknione, a tym bardziej teraz jak wszystko kwitnie i pyli na dworze tak¿e zawsze co¶ wpadnie.

bachus 
Wys³any: 2009-05-22, 08:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
przede wszystkim baaaaardzo dobrze oczysc i odmuchaj wczesniej lakierowane elementy.
Ja maluje w kiepskich warunkach, tyle ze temp mam i wyciag, a jak sie bardzo przy³oze do porzadku i dokladnie wydmucham, umyje i okleje auto udaje sie tak ze na ca³ym aucie mam z 10 ma³ych syfków.pojedyncze elementy udaje sie nieraz czysto polakierowac

Prezes
Wys³any: 2009-05-22, 13:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Mo¿e byæ i tak, ¿e syfy pochodz± z pistoletu, je¶li nie by³ wcze¶niej wystarczaj±co dok³adnie wyczyszczony.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: