Autor |
Wiadomo¶æ |
|
adrian1989
|
Wys³any: 2009-05-27, 13:59 zabezpieczenia przed korozj±
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 18
|
witam robie podloge w busie , byla ona powierzchniowo troche pordzewiala , jest juz wyczyszczona ale wszedzie do golej blachy nie dam radyi mam pytanie jak najlepiej to teraz zabezieczyc , podklad reaktywny, podklad epoksydowy,akrylowy i lakier czy moze jakis kortanin lub cos podobnego na to podklad epoksydowy , akrylowy i lakier , jaka jest wasza opinia a i czy mozna klasc podklad epoksydowy na reaktywny , czy moze brunox pod eposydowy zamiast reaktywnego?? chodzi mi o zwiazanie tej niedoczyszczonej rdzy wiadomo ze troche zawsze zostanie . |
|
|
|
|
tajmus
|
Wys³any: 2009-05-28, 08:08
|
0
|
|
|
|
Zapodaj brunox tam gdzie Ci rdza wylazila i wylazi... Jak wyschnie pomaluj podk³adem epoksydowym np z Novola (dobry jest)... Czy jest sens malowac lakierem?? Wydaje mi sie ze nie... Lepszym rozwiazaniem jest dobre zabezpieczenie podwozia jakas masa bitumiczna np z Bolla itp. Taka masa lepiej ochroni przed kamieniami niz lakier. W gre wchodzi takze baranek i potem ewentualnie na niego lakier ...no ale to jest podwozie |
|
|
|
|
adrian1989
|
Wys³any: 2009-05-30, 09:45
|
0
|
|
|
|
zrobilem brunoxem ta niedoczyszczon± podloge ale troche powylazilem poza metal z rdz± i brunox czesciowo jest tez na czystym metalu i starej powloce , mam pytank panowie czy bedzie sie on trzyma³ na tej starej powloce czy mi odpadnie , chcê dac na niego podklad epoksydowy z novola , malowac podkladem tak jak jest czy czyscic brunox który jest na starej powloce i meetalu bez rdzy ?? |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-05-30, 13:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
adrian1989 napisa³/a: | zrobilem brunoxem ta niedoczyszczon± podloge ale troche powylazilem poza metal z rdz± i brunox czesciowo jest tez na czystym metalu i starej powloce , mam pytank panowie czy bedzie sie on trzyma³ na tej starej powloce czy mi odpadnie , chcê dac na niego podklad epoksydowy z novola , malowac podkladem tak jak jest czy czyscic brunox który jest na starej powloce i meetalu bez rdzy ?? |
Przed po³o¿eniem podk³adu i tak musisz zmatowaæ Brunox. I to wystarczy.Na pewno dotrzesz siê do starej warstwy . |
|
|
|
|
adrian1989
|
Wys³any: 2009-05-30, 20:55
|
0
|
|
|
|
na to dam epoxydowy a przed akrylowym podkladem matowac epoxydowy czy nie koniecznie |
|
|
|
|
Piotr112
|
Wys³any: 2009-05-30, 21:13
|
0
|
|
|
|
najpierw spróbuj czy ci epoksyd nie zwa¿y brunoksa raz mi zwa¿y³o gdy po³o¿y³em epoksyd na jaki¶ taki ¶rodek a pod k³ad akrylowy nie zwa¿y³ |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-06-02, 11:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
adrian1989 napisa³/a: | na to dam epoxydowy a przed akrylowym podkladem matowac epoxydowy czy nie koniecznie |
Nie matowaæ.Po³ó¿ jedn± normaln±/nie wylan± grubo/ warstwê. |
|
|
|