Autor |
Wiadomo¶æ |
|
darekbmw
|
Wys³any: 2009-06-05, 14:14 materialy
|
0
|
|
|
|
koledzy witam mam pytanko odnosnie jakie podklady sa najlepsze . jaka firma , szpachla ktora sie dobrze czysci i jest mocna , i czy lakiery csv sa dobre. jaka dysza do podkladu ja mam 1.7 i niewiem czy jest ok .jeszcze jedno pytanko czym naj czyscic podklad zeby nie bylo rys , dzieki z gory pozdrowienia |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-06-05, 16:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 1553 Sk±d: ko³obrzeg
|
darekbmw napisa³/a: | jakie podklady sa najlepsze . jaka firma , | zazwyczaj firmowe produkty wszystkie s± dobre,ale i maj± swoj± cenê. takie podk³ady zaczynaj± siê od sze¶ædziesiêciu w górê. to samo tyczy siê szpachli,w cenie jest sk³ad produktu. darekbmw napisa³/a: | i czy lakiery csv sa dobre. | csv to glasurit,rm i ta tañsza linia gold. wiêc jak mogê ci na to pytanie odpowiedzieæ. chcesz ,masz kasê to p³acisz wiêcej i masz lepsz± pow³okê,jak nie to masz wersjê ECONOMY darekbmw napisa³/a: | jaka dysza do podkladu ja mam 1.7 i niewiem czy jest ok | do podk³adu o charakterze maxi wype³niacz ,to ju¿ trochê ma³a,ale powinna ci wystarczyæ,uniwersalna np . epoxyd k³adê 1,3 dysz± ,podk³ad 1,9 wype³niaj±cy. |
|
|
|
|
darekbmw
|
Wys³any: 2009-06-05, 20:28 re
|
0
|
|
|
|
dzieki bago,,a moglbys mi napisac firme podkladu dobra ,raczej ladnie szpachluje wiec sam podklad mi wystarcza zawsze, i bezbarwny jakis dobry , cos na koniec polerka jaka pasta na poczatek kolor gapki i na koniec pozdrawiam |
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2009-06-05, 23:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 283 Sk±d: Kalisz
|
csv to glasurit
Pierwsze s³yszê. Co ma RM wspólnego z Glasuritem? CSV ma swoj± liniê gold, ale nie od glasurita który ma swoj± liniê 777.
Na dniach DuPont wypuszcza tani± liniê podk³adów, klarów i rozcieñczalników w dwóch opcjach, do lakierowanie w komorze z kosmiczn± cen± oraz do tzw "gara¿owców" z rewelacyjn± cen±..... I to bêdzie super produkt. Szpachlówka ju¿ jest tania. Do tego dojdzie reszta na ca³o¶æ. Ju¿ mam podk³ad na plastik w cenie 35 z³/litr... DP powali troszkê rynku. |
_________________ ZOBACZ
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=7388319
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3442968
www.autolakier.pl
|
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-06-06, 02:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-06-06, 07:43
|
0
|
|
|
|
ixell napisa³/a: | csv to glasurit
Pierwsze s³yszê. Co ma RM wspólnego z Glasuritem? CSV ma swoj± liniê gold, | nie zrozumieli¶my siê . CSV posiada w swej dystrybucji glasurita i rm-a. a tak szczerze mówi±c to i gold jest tylko rozlany w ich puszki.ale nie jestem pewien. mo¿e sami produkuj±,mo¿e opracowuj± swoje receptury i zlecaj± produkcjê. nie istotne.darekbmw, pyta³ o dobry materia³, wiêc co by wybraæ z tych trzech ??? glasurit rm-a ,a gold na koñcu. |
|
|
|
|
darekbmw
|
Wys³any: 2009-06-06, 10:39
|
0
|
|
|
|
ok dzieki co kraj to obyczaj a wy na jakich materialach robicie ?? |
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-06-06, 12:15
|
0
|
|
|
|
darekbmw napisa³/a: | a wy na jakich materialach robicie ?? | DuPont , ostatnio szpachel 3Ma,trochê dodatków z APP. |
|
|
|
|
lukas
|
Wys³any: 2009-06-06, 17:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 339
|
ixell napisa³/a: | Co ma RM wspólnego z Glasuritem? |
S± w jednym koncernie.
@ixell, zdrad¼ trochê wiêcej szczegó³ów o tych nowych produktach i cenach DP. Czy to chodzi o Duxone? |
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2009-06-06, 19:12
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-06-06, 22:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
ixell napisa³/a: | W drugiej po³owie czerwca, dopiero napiszê |
Chyba siê pospiszy³e¶ i wyskoczy³e¶ jak" Filip z konopii".Po co piszesz o nowym systemie /lini / DP jak nie masz nic na ten temat do powiedzenia.Jak na razie z nowych/w DP POland/,starych w USA systemów zosta³ wprowadzony Imron Industry. |
|
|
|
|
ferarri325
|
Wys³any: 2009-06-07, 10:54
|
0
|
|
|
|
Ja na Praktykach lece podkadem z ROSH jest bardzo dobry i fajnie sie rozlewa lub AUTO-FIt |
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2009-06-07, 20:37
|
0
|
|
|
|
No-limit napisa³/a: | ixell napisa³/a: | W drugiej po³owie czerwca, dopiero napiszê |
Chyba siê pospiszy³e¶ i wyskoczy³e¶ jak" Filip z konopii".Po co piszesz o nowym systemie /lini / DP jak nie masz nic na ten temat do powiedzenia.Jak na razie z nowych/w DP POland/,starych w USA systemów zosta³ wprowadzony Imron Industry. |
Mistrzu, Imrona mam od roku albo wiêcej, tak ¿e bez podniety. Pisze o innych towarach............ |
_________________ ZOBACZ
www.autolakier.pl
|
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-06-07, 21:44
|
0
|
|
|
|
ixell napisa³/a: | Pisze o innych towarach............ | jak dot±d to nic nie napisa³e¶,za to ja napiszê ¿e DuPont otworzy³ drzwi dla rozcieñczalnika ,dlatego ¿e konkurencja nie robi nic z wycofaniem rozpuchów , u dealera dostanê wszystko ,³±cznie z ¿ywicami ,ale jak to sam mi powiedzia³ ,nie ma co wracaæ i ja jestem raczej tego samego zdania |
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-06-07, 22:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
baqo napisa³/a: | ... DuPont otworzy³ drzwi dla rozcieñczalnika ,dlatego ¿e konkurencja nie robi nic z wycofaniem rozpuchów... |
DP tez niewiele dziala w tej sprawie.Produkcja baz rozpuchowych ma sie bardzo dobrze,tak samo jest z akrylami jednowarstwowymi,polyuretanami.
Wszyscy leja na dyrektywy |
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2009-06-07, 22:04
|
0
|
|
|
|
baqo napisa³/a: | ixell napisa³/a: | Pisze o innych towarach............ | jak dot±d to nic nie napisa³e¶,za to ja napiszê ¿e DuPont otworzy³ drzwi dla rozcieñczalnika ,dlatego ¿e konkurencja nie robi nic z wycofaniem rozpuchów , u dealera dostanê wszystko ,³±cznie z ¿ywicami ,ale jak to sam mi powiedzia³ ,nie ma co wracaæ i ja jestem raczej tego samego zdania |
Czekaj, a zobaczysz...... DuPont promuje mocno rozcieñczalnikowe bazy. Woda to dupa i to wielka. Zagwarantuj im, ¿e bêdziesz braæ konwencjonalny system na orygina³ach i siê spuszcz± nad tob±. Dostaniesz od nich wszystko co chcesz... kompresor, mieszalnik, pistolet, komorê ... FREE Ale druga strona tego medalu jest gorsza.... Ja mam ich gdzie¶, ale Ty jak we¼miesz na umowê z gratisem to musisz robiæ obroty. I tu Twój zachwyt BAQO nad DuPontem. Robisz tylko tym systemem bo musisz!!!!!!!!!!!!!!!! I to na d³ugoooooooooooo, jak dosta³e¶ gratis wodê.
KA¯DY WARSZTAT DOSTANIE GRATIS MIESZALNIK WODNY DUPONTA. PE£NY WK£AD, KOLOR BOX, SZKOLENIA ITP. JEST TYLKO MA£E ALE. PODPISUJESZ DO¯YWOTNIO WSPÓ£PRACÊ Z T¡ FIRM¡. I WIEM CO MÓWIÊ. MIESZALNIK TO B£ÊDNE KO£O.... KOÑCZY SIÊ JEDEN MIX I MUSISZ BRAÆ NASTÊPNY. ITP, A JA SIÊ Z TEGO CIESZÊ I DUPONT JESZCZE WIÊCEJ.
w DUPIE MIEÆ TE UMOWY..................... DWA RAZY |
_________________ ZOBACZ
www.autolakier.pl
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2009-06-07, 22:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2009-06-07, 23:36
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
baqo
|
Wys³any: 2009-06-08, 07:42
|
0
|
|
|
|
ixell napisa³/a: | I tu Twój zachwyt BAQO nad DuPontem. | a co polecasz ? profixa mo¿e ixell napisa³/a: | Robisz tylko tym systemem bo musisz!!!!!!!!!!!!!!!! I to na d³ugoooooooooooo, jak dosta³e¶ gratis wodê. | nic nie ma gratis! widocznie nie rozumiesz umowy. na chwile obecn± mam zdublowany ca³y wsad i mogê zwróciæ DP kiedy tylko zechcê,ale czym bêdê robiæ? glasuritem,rm ,profixem,mo¿e novolem ixell napisa³/a: | PODPISUJESZ DO¯YWOTNIO WSPÓ£PRACÊ Z T¡ FIRM¡. | to dobrze ¿e jest najlepsza ixell napisa³/a: | KA¯DY WARSZTAT DOSTANIE GRATIS MIESZALNIK WODNY DUPONTA. | jeszcze raz ! nie ma gratisów,masz zwróciæ w takim wype³nieniu mieszalnik jak dosta³e¶,a jak nie to za niego zap³acisz!!! dotar³o ixell napisa³/a: | I tu Twój zachwyt BAQO nad DuPontem. Robisz tylko tym systemem bo musisz!!!!!!!!!!!!!!!! | a my¶lisz ¿e powinienem jeszcze dobraæ ze trzy mieszalniki? |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-06-08, 16:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
ixell napisa³/a: | No-limit napisa³/a: | ixell napisa³/a: | W drugiej po³owie czerwca, dopiero napiszê |
Mistrzu, Imrona mam od roku albo wiêcej, tak ¿e bez podniety. Pisze o innych towarach............ |
Mistrzu ja mam Inrona Traffic od 4-ech lat,Imrona Elitte od 2-ch lat,a Imrona Industry dopiero od 5-ciu miesiêcy. |
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2009-06-08, 19:36
|
0
|
|
|