Autor |
Wiadomo¶æ |
|
michalejo
|
Wys³any: 2009-06-22, 19:42 Czym usun±æ piankê PUR?
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich,
problem mo¿e niezupe³nie w temacie lakierowania, ale w kwestii lakieru samochodowego podczas uszczelniania dachu piank± poliuretanow± robotnicy zabrudzili prawie 20 aut tym syfem. próbowa³em pozbyæ siê tego chemi± do tirów, past± do smo³y, nawet acetonem i nic nie pomog³o. o ile z bia³ymi kropkami na lakierze da siê jeszcze jako¶ je¼dziæ, o tyle ogl±danie ¶wiata przez szybê - jeszcze gdy s³oñce ¶wieci w oczy - graniczy z cudem...
Czy uda³o siê któremu¶ z szanowych forumowiczów usun±æ tak± piankê?
Pozdrawiam i z góry dziêkujê za wszelkie sugestie.
Micha³ |
|
|
|
|
lukas
|
Wys³any: 2009-06-22, 19:46
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 339
|
Bêdzie ciê¿ko, stwardnia³a pianka raczej nie daje siê ³±two usun±æ chemi±, tylko mechanicznie. |
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-06-22, 19:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
|
|
|
|
michalejo
|
Wys³any: 2009-06-22, 20:08
|
0
|
|
|
|
gola,
kontaktowa³em siê z firm± Soudal w sprawie dok³adnie tego preparatu. go¶æ niestety nie by³ przekonany co do jego skuteczno¶ci w przypadku pianki PUR na lakierze samochodowym... |
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2009-06-22, 20:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
jezeli pytales o preparat do usuwania pianki polyuretnowej z lakieru na samochodzie i ja ci odpisalem,ze polecam,ze sprawdzona skutecznosc itd,to znaczy,ze tez mialem upackany samochod w piance i usunalem ja za pomoca tego preparatu,bez zadnych skutkow ubocznych na lakierze.Wystarczylo pozniej wypolerowac miejsca gdzie nanosilem preparat. |
|
|
|
|
michalejo
|
Wys³any: 2009-06-22, 21:00
|
0
|
|
|
|
ok, dziêki.
chyba zaryzykujê te 25z³ tylko ¿e mam ca³e auto do wyczyszczenia z ziarenek wielko¶ci piasku...
Pozdrawiam |
|
|
|