Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
darekbmw
Wys³any: 2009-07-03, 23:19   przygotowka
0
UP DOWN

witam mam pytanko do kolegow,odnosnie przygotowania pod lakier. moze napisze jak ja to robie w wiec zalozmy wgniecenia nierownosci szpachluje szpachla max mayer 1800 potem czyszcze 80 tka potem 120 kiedy jest ok daje podklad z novola 300 cieszko sie go szlifuje ale podobna lepszy niz z gold cara , kiedy wyschnie podklad zawsze dolewam ze 3 warstwy czyszcze na mokro 800 potem 1000 i baza,,,3 warstwy i klar potem jak wyschnie polerka 2000 papier na mokro czarna gapka polerka z regolacja obrotow, i tu tez pytanie ile obrotow mam miec przy polerowaniu poleruje g3 i ty pytanko zawsze pokazuja sie male ryski mam czarna gapke do polerki miekka i sa ryski . czy cos robie nie tak / ? BARDZO PROSZE O RADY najlepiej od podstaw jak mam robic , moze materialy nie te ?

SpeedGold 
Wys³any: 2009-07-03, 23:46   
0
UP DOWN

Po g3 przyda³o by siê jakie¶ mleczko wykoñczaj±ce. Ja polecam z MOTIPa super fast wax.

Ryba 
Wys³any: 2009-07-04, 08:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: Radomsko
Porada dotycz±ca szlifowania kitu. 80 staraj siê nie wyje¿d¿aæ poza miejsce naprawy - zetrzyj tylko zgrubne niedok³adno¶ci po na³o¿eniu. Ze 120 postêpuj podobnie, z tym, ¿e tutaj juz mo¿esz wyjechaæ na lakier. Ca³o¶æ wyci±gaj 180, t± gradacj± porób przej¶cia do lakeiru. Wykoñczniowo (ju¿ po ostatniej warstwie, gdy wszystko jest równe nie ma dziurek itp) Przejed¼ ca³o¶æ 320 razem z lakierem/podk³adem obok. W ten sposób unikniejsz rys i obwódek (mam tak± nadziejê) :D

baqo 
Wys³any: 2009-07-04, 08:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
darekbmw napisa³/a:
potem czyszcze 80 tka potem 120 kiedy jest ok daje podklad
a jeszcze jaki¶ papierów z inn± gradacj± u¿ywasz??? bo to tak brzmi , jakby¶ na P120 aplikowa³ podk³ady??? :?:

darekbmw
Wys³any: 2009-07-04, 08:56   re
0
UP DOWN

no dzieki chlopaki, jeszcze jedno wyszly mi ostatnio takie dziurki na klarze jak by ktos igla zrobil nie da sie za cholere tego spolerowac jaka moze byc przyczyna tego?

Ryba 
Wys³any: 2009-07-04, 08:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: Radomsko
To jest chyba gazowanie. trzeba polakierowaæ na nowo. Uzywaj wolnego utwardzacza i wolnego rozcienczalnika przy obecnych temperaturach.

darekbmw
Wys³any: 2009-07-04, 09:06   
0
UP DOWN

no tak i tez chyba ztat sie na bazie robily takie chropy. dorabialem lakier a rozcienczalnik mam z firmy potem zobacze to napisze dzieki

Sciema66 
Wys³any: 2009-07-05, 18:01   
0
UP DOWN

te ryski sciagniesz czarnym mopem i 3M z czarnym lub niebieskim korkiem zalezy od koloru , a baqo juz zapytal ale ja jeszcze raz zapytam , KLADZIESZ PODKLAD PO 120 ????

No-limit
Wys³any: 2009-07-25, 20:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
pepi napisa³/a:
mo¿e mnie kto¶ objedzie za to :D ale ja nawet po 80 daje podk³ad ^^
i jako¶ jest ok tylko wtedy 2 razy podk³aduje i tylko daje bardzo rozcieczony podk³ad

Bêdzie OK,tylko po co tyle warstw podkladu?Wystarczy ,je¶li nie przeszlifowany lakier do go³ej blachy 1-2 warstwy/p320 -600 na sucho po szpachli/ 2 warstwy podk³adu m/m akrylowego/warstwa izoluj±ca/ i p1200-1500 na mokro w razie potrzeby/ryski/,ale nie polecam.Szkoda czasu :cool: .

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: