Autor |
Wiadomość |
 |
fenix75
|
Wysłany: 2009-09-12, 20:25 Schodki czekam na lincz lub pomoc
|
0
|
|
|
|
Witam,
Wiem Âże to co napiszĂŞ rozbawi wielu i posypiÂą siĂŞ na mnie gormy ale moÂże ktoÂś jest w stanie coÂś poradziĂŚ, robiÂłem swoje pierwsze lakierowanie (niestety dostĂŞpny tylko spray podobno baza metalic + nabÂłyszczajÂący akryl - zrobiĂŞ maÂłe edit posta baza metalic bo ma drobinki tylko podobno jest to z akrylem takie 2 w 1), okleiÂłem autko byÂł podkÂład szpachla, docieranie, lakierowanie, no wÂłaÂśnie i okazaÂło siĂŞ ze lakier jest jaÂśniejszy i do tego zrobiÂły siĂŞ schodki – niestety nie wiedziaÂłem (nie domyÂśliÂłem siĂŞ) Âże trzeba to wycieniowaĂŚ. Kolor ciemna zieleĂą metalik (oplowska) i teraz zastanawiam siĂŞ czy mam poÂłoÂżyĂŚ jeszcze 1-2 warstwy, czy to w jakiÂś sposĂłb zaciemni ten lakier i wycieniowaĂŚ to, czy jechaĂŚ ponownie do blachy, podkÂład i lakierowanie, a moÂże da siĂŞ to spolerowaĂŚ? (fotek nie mam ale jak trzeba to coÂś dodam ale ostrzegam bĂŞdÂą drastyczne) |
|
|
|
|
 |
crazyarczi
|
Wysłany: 2009-09-12, 20:43
|
0
|
|
|
|
fenix75 napisał/a: | spray podobno baza metalic |
Podobno ??
fenix75 napisał/a: | nabÂłyszczajÂący akryl |
Chyba kolego chodzi ci o klar czyli nakÂładkĂŞ bezbarwnÂą na bazy metaliczne w celu jej zabezpieczenia
fenix75 napisał/a: | okazaÂło siĂŞ ze lakier jest jaÂśniejszy i do tego zrobiÂły siĂŞ schodki – niestety nie wiedziaÂłem (nie domyÂśliÂłem siĂŞ) Âże trzeba to wycieniowaĂŚ |
To mogÂłeÂś przed lakierowaniem poczytaĂŚ nasze forum, obejÂżec filmy instruktaÂżowe fenix75 napisał/a: | Kolor ciemna zieleĂą metalik (oplowska) i teraz zastanawiam siĂŞ czy mam poÂłoÂżyĂŚ jeszcze 1-2 warstwy, czy to w jakiÂś sposĂłb zaciemni ten lakier i wycieniowaĂŚ to, czy jechaĂŚ ponownie do blachy, podkÂład i lakierowanie, a moÂże da siĂŞ to spolerowaĂŚ? (fotek nie mam ale jak trzeba to coÂś dodam ale ostrzegam bĂŞdÂą drastyczne) |
MoÂże dobrali ci Âżle w lakierni albo ty podaÂłeÂś zÂły kod koloru . Nie da siĂŞ wycieniowaĂŚ innego koloru chyba Âże chcesz mieĂŚ gradient . Lakierowanie od goÂłej blachy by ci coÂś daÂło ale element moÂże miec inny kolor skoro piszesz Âże masz jaÂśniejszy od tej ciemnej zieleni .
Najlepiej weÂź kawaÂłek papieru kredowego na niego psiknij tyle warstw bazy ile kaÂże producent na to bezbarwny i po wyschniĂŞciu porĂłwnaj na starym elemencie jak jest inny to niestety mieszalnia daÂła plame |
|
|
|
 |
fenix75
|
Wysłany: 2009-09-13, 22:35
|
0
|
|
|
|
Cytat: |
Najlepiej weÂź kawaÂłek papieru kredowego na niego psiknij tyle warstw bazy ile kaÂże producent na to bezbarwny i po wyschniĂŞciu porĂłwnaj na starym elemencie jak jest inny to niestety mieszalnia daÂła plame |
a gdzie mo¿na sprawdziÌ ile warstw ka¿e producent k³aœÌ w czasie lakierowania???
sprawdzi³em te¿ kolory s¹ ok jest to najciemniejsza zieleù opla, tu jest ok, tylko ja chyba za ma³o psiukn¹³em.
NA dzieĂą dzisieszy zrobiĂŞ jak napisaÂłeÂś (biaÂła kartka i malowanie) ale wolaÂł bym upewniĂŚ sie z tym co podaje producent jak tylko znajdĂŞ te informacje. |
|
|
|
 |
camel
|
Wysłany: 2009-09-14, 10:04
|
0
|
|
|
|
1) podkÂład dawaÂłeÂś ? Jaki kolor ? Jak jasny to moÂże trzeba daĂŚ wiĂŞcej lakieru na niego, zeby dobrze pokryÂł.
2) moze to i gÂłupie ale pobeÂłtaÂłeÂś tym sprejem z bazÂą wystarczajÂąco dÂługo, zeby go dobrze rozmieszac? |
_________________ amator |
|
|
|