Autor |
Wiadomo¶æ |
|
marcepan
|
Wys³any: 2009-09-22, 11:27 amatorka- czyli porady dla zielonego :)
|
0
|
|
|
|
witam - mam kilka pytan. Chcialbym polakierowac, a wczesniej usunac ogniska rdzy w starszym 16letnim aucie. Nie mam zielonego pojecia jak sie to robi a jedynym moim plusem sa warunki (posiadam warsztat i troche sprzetu).
Prosze o pomoc - jak sie zabrac za rdze, tak zeby za kilka miesiecy znowu nie wychodzila. Ogniska rdzy sa na calym samochodzie i osiagaja nawet do 5/6cm.
Co kupic? ? prosze o porady w stylu "krok po kroku".
Jest szansa ze po lakierowaniu nie bedzie nic widac? tzn zejdzie sie wszystko w jedna calosc?
z gory dzieki za odpowiedzi.
pozdrawiam |
|
|
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2009-09-22, 12:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
marcepan napisa³/a: | prosze o porady w stylu "krok po kroku". |
A wiec pierwszym krokiem jest uwazne przestudiowanie tematow na Forum.Wszystko Masz tu opisane ze szczegolami.Milej lektory |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|
|
glover
|
Wys³any: 2009-09-22, 12:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 303
|
a ja dodam, ¿e spróbuj doczy¶ciæ takie jedno ognisko korozji do blachy i zobacz czy nie ma dziur na wylot. Jak s± to trzeba zacz±æ od blacharza. ¦ci±gn±æ rdzê mo¿esz na kilka sposobów np. szlifierka k±towa z dyskiem fibrowym, tarcz± lamelow± (wachlarzow±) z p³ótna ¶ciernego ale najlepsze s± tarcze nylonowe 3M i Norton na które niektórzy mówi± "w³osy murzyna" |
|
|
|
|
marcepan
|
Wys³any: 2009-09-22, 12:44
|
0
|
|
|
|
no mam cos takiego w swoim arsenale narzedzi
- forum przestudiowalem, ale moze cos przeoczylem (dodam ze w wiekszosci tematow, sa uzywane pojecia dla mnie nie zrozumiale ). |
|
|
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2009-09-22, 15:06
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
glover napisa³/a: | tarcze nylonowe 3M i Norton na które niektórzy mówi± "w³osy murzyna" |
Masz na mysli krazki "Roloc"? |
_________________ Wyrywanie chwastow |
|
|
|