Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
arbuz92
Wysłany: 2009-10-14, 14:07   Pytanie w sprawie migomatu.
0
UP DOWN

witam
mam problem polaczenia wezyka od migomatu ( wew. 4 mm zew. 6mm) z reduktorem.
Problem polega na tym ze za pomocÂą cybantu jest nieszczelne poniwaz najmniejsze cybanty to 8mm. i nie wiem jak mam to zrobic ... jak wy macie polaczone wezyki z reduktorem ??
PZdr
Arbuz92

lukasz509
Wysłany: 2009-10-14, 17:31   
0
UP DOWN

s¹ takie szybkoz³aczki do tego albo takie zatrzaskowe albo coœ podobnego jak do kompreosora id¿ do jakiegoœ punktu co sprzedaja migomaty to albo kupisz orginaln¹ z³¹czke albo ci skrec¹ jak¹c redukcje i zepniesz sobie na opaskach ja mam w³aœnie tak dorobione. tylko we¿ sobie te wenrzyki co chcesz zpi¹Ì ¿eby im pokazaÌ.pozdrawiam

kamilbusko
Wysłany: 2009-10-14, 18:11   
0
UP DOWN

tak jak poprzednik mówi tylko szybkoz³¹czka w razie potrzeby nie szukasz œrubokrêta czy klucza tylko szybko rozpinasz

arbuz92
Wysłany: 2009-10-14, 20:28   
0
UP DOWN

witam
ale ta koncowke ktora wciska sie do wĂŞza i tak musze ja zacisnac za pomoca jakiegos cybantu. i to sie rozbiega ze jak to zrobic zeby tam byÂło szczelne ? bo najmniejsze cybanty to 8mm

[ Dodano: 2009-10-14, 21:57 ]
http://www.allegro.pl/ite...co2_system.html czy to chodzi o taka szybozÂłaczke ?? jest to zlaczka z technik co2 w akwarystyce ale wydaje mi sie ze to bez roznicy czy w akwarium czy w spawaniu
Pzdr
Arbuz92

lukasz509
Wysłany: 2009-10-14, 21:46   
0
UP DOWN

o ja mam coÂś poodbnego jak pokazaÂłeÂś w linku tylko ten 6mm weÂżyk chodzi w to i zaciska sie sam tam w Âśrodku a ten 8nasĂłwa sie na koĂącĂłwke i opaskami skreca i jest wszystkos zczelne i tanio ok 3zÂł

[ Dodano: 2009-10-14, 22:52 ]
cybantem jeszce nie widziaÂłem Âżeby sie tym zaciskaÂło wĂŞÂże:/mi to przypomina opaske do anteny:D:D zasiĂŚnij opaskÂą sÂą takie ruÂżnych rozmiarĂłw groszowa sprawa ok 50gr za szt.

Mariuszczs
Wysłany: 2009-10-17, 14:33   
0
UP DOWN

sÂą mniejsze te "cybanty" - 6mm spokonie kupisz tylko to siĂŞ nazywa opaska zaciskowa na wĂŞÂżyk paliwowy

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu