Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mÂłody19
Wysłany: 2009-10-19, 12:48   za cienkie warstwy
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

Panowie jest taka akcja, kumplowi malowaÂł jakis fach man od 7 bolesci motor, daÂł za cienko bazy bo przebija do podkÂładu w niektĂłrych miejscach, gdzie niegdzie widac rysy z matowania podkÂładu... i na koniec jest za cienko claru bo jest cytryna, a gdy kumpel sie daÂł do polerki mowiÂł ze maÂłymi odrotami to robiÂł chyba 1700 to po chwili przetarÂł rogi, kanty ipt.........
a teraz ja musze to doprowadzic do stanu idealnego:
czy tak bedzie ok ?
zamtowac 800 tylko ze do jakiego momentu ? sam clar lekko czy dobrac sie do bazy bo pewnie tam dojde bo jest maÂło tego bezbarwnego...
odtÂłuÂścic
3 warstwy bazy
3 warstwy claru

No-limit
Wysłany: 2009-10-19, 15:12   Re: za cienkie warstwy
0
UP DOWN

mÂłody19 napisał/a:
zamtowac 800 tylko ze do jakiego momentu ? sam clar lekko czy dobrac sie do bazy bo pewnie tam dojde bo jest maÂło tego bezbarwnego...
odtÂłuÂścic
3 warstwy bazy
3 warstwy claru

Nie ryzykuj podnoszena siê bazy.Albo pszezslifuj do podk³adu/widczne rysy/jeszcze raz podk³ad i p1000,albo zmatuj p 600,lub czerwon¹ w³óknin¹ 2x podk³ad akrylowy p1000.Dalej ju¿ wiesz.

mÂłody19
Wysłany: 2009-10-20, 20:27   
0
UP DOWN

aha, ok
podnoszenie sie bazy to jak to wyglada ? to sa takie doÂłeczki potem po naÂłozeniu claru ? stalo mi sie tak kiedys pamietam

No-limit
Wysłany: 2009-10-21, 15:19   
0
UP DOWN

mÂłody19 napisał/a:
aha, ok
podnoszenie sie bazy to jak to wyglada ? to sa takie doÂłeczki potem po naÂłozeniu claru ? stalo mi sie tak kiedys pamietam

Szukaj :marszczenie /na forum/:spoko: .

mÂłody19
Wysłany: 2009-10-21, 21:29   
0
UP DOWN

dzieki : )
a, na elementy co jest ok farba nieprzebija do podk³¹du ale jak ma³o claru, tez niema sznas na danie tylko claru i finito ? czy tez od nowa

mebArth 
Wysłany: 2009-10-21, 21:38   
0
UP DOWN

Jesli nie ma przedarc do bazy, to wystarczy w³oknina matujaca szara, moze byc na pascie do szlifu albo na wodzie w razie "W", lekko szlifn¹Ì i daÌ sam bezbarwny. Jesli nie jestes pewny gdziesc ni "œwieci" baza to pasuje jescze raz bzykn¹Ì baza ca³oœc.

mÂłody19
Wysłany: 2009-10-21, 21:48   
0
UP DOWN

Super :] Dzieki, a jesli juz o wszytsko pytam to zapytam jeszcze o cos takiego jak takie maÂłe doÂłeczki wielkosci ziarenka piasku wyszÂły po bezbarwnym, czego to wina ?;> Kiedys mi sie tak staÂło ale spolerowaÂło sie :D

mebArth 
Wysłany: 2009-10-21, 23:07   
0
UP DOWN

DoÂłeczki sa "ostre" czy "kratery" ? Jesli ostre to smieciuch wyszedÂł przy szlifowaniu podkÂładu i lakier juz tego nie zalaÂł lub niedoszlifowany podkÂład, niedoszlifowana szpachla i podkÂład "siadÂł" w dziurkĂŞ.
Jesli kratery czyli gÂładki zaÂłamania doÂłeczkĂłw/dziurek to woda/olej w powietrzu, nie oddtÂłuszczona lub Âźle oddtÂłuszczona pow, przed malowaniem, PLAK w okolicy (potrafi zniszczyĂŚ robote nawet po malowaniu). OgĂłlnie tÂłuszcze.

mÂłody19
Wysłany: 2009-10-21, 23:14   
0
UP DOWN

Kratery,a to ja wiem czgo to bedzie wina... Zle odtÂłuszczona pow odpada bo staram sie jak najbardziej zeby ja na 110% wyczyscic, ale niemam odwadniacza pod pisto ani przy wyjsciu z kompresowa, woda lub olej z komp, czy nie tak ?

raper66
Wysłany: 2009-10-23, 09:52   
0
UP DOWN

mÂłody19 napisał/a:
Kratery,a to ja wiem czgo to bedzie wina... Zle odtÂłuszczona pow odpada bo staram sie jak najbardziej zeby ja na 110% wyczyscic, ale niemam odwadniacza pod pisto ani przy wyjsciu z kompresowa, woda lub olej z komp, czy nie tak ?

odwadniacz podstawa inaczej beda takie skazy

mÂłody19
Wysłany: 2009-10-23, 16:03   
0
UP DOWN

no tak myslaÂłem, ze to ten odwadniacz, spoko panowie dzieki wszytskim za odpowiedzi :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu