Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
moren 
Wys³any: 2009-11-02, 21:17   Pasty 3M w mniejszych ilo¶ciach?
0
UP DOWN

Sk±d: Wawa
Czy orientujecie siê gdzie i czy jest mo¿liwo¶æ kupienia past polerskich 3M w mniejszych ilo¶ciach np. po 100ml z ka¿dego dostepnego rodzaju? Chcia³bym pobawic siê troche w przetestowanie poszczególnych kolorów korków, co i do czego, jakie sa ró¿nice itp. Jak wiadomo butla 1kg kosztuje ponad 100 wiec za drogo na takie testy, ale jak by gdzie¶ rozlewali w mniejsze pojemniki to bym chêtnie spróbowa³...

glover
Wys³any: 2009-11-02, 21:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Popytaj w mieszalniach. Ja kiedy¶ rozwa¿a³em ale to by³o dawno jak próbowa³em namówiæ moich klientów na 3M.

baqo 
Wys³any: 2009-11-03, 08:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: ko³obrzeg
to jest sprzêt dla profesjonalistów ,wiêc nie bawi± siê w sto gramówki .
moren napisa³/a:
Chcia³bym pobawic siê troche w przetestowanie poszczególnych kolorów korków, co i do czego,
na forum by³o wiele mówiona o ¶rodkach polerskich 3M, jaki produkt do jakich prac wykañczaj±cych ,ale jak zapytasz to jestem w stanie powtórzyæ . ostatnio zamówi³em ca³y zestaw ,z g±bkami i rzepem na polere w³±cznie . koszt ko³o siedmiu -o¶miu stówek . trzy ¶rodki polerskie plus wosk .a i jeszcze tryzack.

moren 
Wys³any: 2009-11-03, 12:17   
0
UP DOWN

Sk±d: Wawa
ta ca³a seria mleczek, past, wosków 3M jest tak obszerna ¿e nie mam pojêcia co kupiæ. Zawsze u¿ywa³em 3G a po niej jakiego¶ mleczka ale chce spróbowaæ czego¶ nowego, niestety na tyle ró¿nych rodzai 3m w pe³nych 1kg butlach nie moge sobie pozwoliæ. Chcia³bym jaki¶ produkt który zabezpiecza³by wysoki po³ysk na d³ugi czas, tak by po paru myciach nie traci³ efektu. No i te hologramy....

dooku 
Wys³any: 2009-11-06, 22:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: £ód¼
zielony korek i srednia gabka na sucho (pomaranczowa nie biala)
potem zolty korek ma czarnej gabce i nie ma hologramow.
kolega naklada fioletowy na to recznie taka politura dla zabezpieczenia,ale ja uzywam akurat FASTWAX z Presta. dla mnie szybszy:)

powodzenia

obcy_69
Wys³any: 2009-11-20, 22:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
kolego moren polerowanie to zlozony temat..
wszystko zalezy od stanu lakieru..czy jest on mocno zryty czy mniej...
czy jest twardy czy miekki...Tutaj nie tylko pasta ma wplyw na efekt koncowy, wazne sa rowniez pady (gabki czy tez futra)..i do kazdego auta trzeba podchodzic indywidualnie..
Jesli chodzi o produkty 3M..to mysle, ze najkorzystniej tak jak to juz kolega dooku nakreslil wybrac paste z zielonym korkiem 50417 do tego albo twary albo bardziej miekki pad ..to juz zalezy od zniszczen na lakierze..musisz sam wyprobowac jaka kombinacja bedzie dawala porzadany efekt...Nastepnym krokiem jest pasta z zoltym korkiem 80349 tutaj tez kombinacja padow i wybor lepszego efektu...Na sam koniec masz do wyboru granatowy korek 50383 jak reklamuja do usuwania hologramow lub czerwony korek 09377 do efektownego nablyszczania czy tez polish roza 80345 (faktycznie pachnie roza) do zabezpieczenia efektu polerowania na dluzszy okres..

Od siebie...do polerki trzeba sie przylozyc ,niejednokrotnie dniowki brakuje...
ale nie ma to jak zadowolona micha klienta..

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: