Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
DrCruel
Wysłany: 2009-11-04, 22:06   Konkurs - ANKIETY WYSTARTOWAÂŁY!!!

Witamy serdecznie wszystkich uczestnikĂłw, sympatykĂłw i obserwatorĂłw pierwszego konkursu AIRBRUSH, organizowanego przez forum Lakierowanko ;)

Pomimo wielu trudnoÂści i przeciwnoÂści wreszcie startujemy.
Przez dobrych kilka miesiêcy dyskutowaliœmy, debatowaliœmy, zmienialiœmy zdanie, przesuwaliœmy termin a¿ wreszcie uda³o siê dopi¹Ì prawie wszystko. To co jeszcze pozosta³o do zrobienia dokoùczymy ju¿ w trakcie trwania konkursu. Najwa¿niejsze, ¿e wystartowaliœmy i mo¿na zabieraÌ siê za pracê.

Wielu powie, ¿e taki konkurs to "proœcizna". Nam te¿ siê tak wydawa³o. Jak min¹³ entuzjazm zaczê³y siê problemy: jaki regulamin, sk¹d nagrody, jak prezentowaÌ prace itd. Nikt z nas wczeœniej nie organizowa³ czegoœ takiego i nie wiemy czy wszystko bêdzie idealnie ale staramy siê i liczymy, ¿e konkurs bêdzie dobr¹ zabaw¹ a wybraùcy wzbogac¹ siê o ciekawe nagrody za które serdecznie dziêkujemy wszystkim sponsorom. Tym jawnym i tym anonimowym ;)

W imieniu caÂłego zespoÂłu lakierowanka, zapraszam Wszystkich do zabawy.
Cruel

DrCruel
Wysłany: 2010-01-08, 19:10   

Proponujê w tym w¹tku zadawaÌ pytania odnoœnie konkursu bo po pracach które wp³ynê³y mo¿na zauwa¿yÌ, ¿e nie wszystko jest jasne. Lepiej zapytaÌ tutaj przed wys³aniem bo póŸniej zrobi siê ba³agan.

Pierwsza uwaga, ktĂłra i siĂŞ nasuwa to brak informacji do ktĂłrej kategorii wysyÂłamy prace. Owszem, Âże po pracy moÂżna poznaĂŚ czy to rysunek na koszulce czy na motocyklu ale jeÂżeli ktoÂś np. chce daĂŚ prace do kategorii III (hobbyÂści) to wtedy juÂż jest problem.

DrCruel
Wysłany: 2010-01-08, 19:49   

Po dÂłuÂższych rozmowach postanowiliÂśmy wprowadziĂŚ maÂłe korekty do regulaminu. Nie powinno siĂŞ zmieniaĂŚ zasad w trakcie gry ale jak wiecie ten konkurs to dla nas nowe wyzwanie i nie wszystko przewidzieliÂśmy a na obecnym etapie moÂżemy sobie jeszcze na to pozwoliĂŚ bo zmiany nie utrudniÂą przygotowaĂą a powinny przyczyniĂŚ siĂŞ do lepszej zabawy.

Pierwsza korekta to iloœÌ zdjêÌ które trzeba przys³aÌ.

W regulaminie jest: "KaÂżda z prac powinna byĂŚ dostarczona jako trzy zdjĂŞcia, z czego jedno z bliska."

Zmieniamy na: "KaÂżda z prac powinna byĂŚ dostarczona jako minimum jedno zdjĂŞcie a maksimum trzy."

Zmiana ta znajdzie siĂŞ w erracie do regulaminu.

DrCruel
Wysłany: 2010-01-25, 12:40   

Pozwolê sobie zacytowaÌ pytanie i odpowiedŸ, które mog¹ byÌ te¿ pomocne innym. Mam nadziejê ¿e autorzy nie obra¿¹ siê ;)

"Witam,
ChciaÂłbym zgÂłosiĂŚ pracĂŞ na konkurs airbrush a z tego co siĂŞ
doczytaÂłem jeden z punktĂłw regulaminu brzmi:
"KaÂżda z prac powinna byĂŚ dostarczona jako minimum jedno zdjĂŞcie a
maksimum trzy."
Co w przypadku kiedy jedna praca jest doœÌ rozleg³a i nie da siê jej
zawrzeĂŚ w trzech zdjĂŞciach? Dla przykÂładu podam pracĂŞ ktĂłrÂą
chciaÂłbym zgÂłosiĂŚ i sÂą to malunki Âścienne klubu o powierzchni ok
150m2. Praca stanowi ca³oœÌ jednak znajduje siê na wielu œcianach
klubu i tak byÂła zaprojektowana, wiĂŞc wysyÂłanie np. tylko trzech
zdjĂŞĂŚ-fragmentĂłw wydaje siĂŞ byĂŚ bezsensowne. Czy np. dozwolone jest
po³¹czenie zdjêÌ w jedn¹ ca³oœÌ i traktowanie tego jako jedno
zdjĂŞcie??? ProszĂŞ o odpowiedÂź gdzyÂż nie chciaÂłbym ÂłamaĂŚ w jakiÂś
sposĂłb regulaminu."

OdpowiedÂź czÂłowieka "w temacie" ;)

"Je¿eli jest to jedna œciana to nich po³¹czy w ca³oœÌ, o ile oczywiœcie temat pracy jest jeden... na przyk³ad podwodny œwiat na 6 metrach œciany... i to by by³a jedna praca... niech da 3 zdjêcia tej œciany/pomieszczenia...

i inna Âściana lub pomieszczenie to samo , czyli "panorama" i 2 fotki detali, i to byÂłaby druga praca... ciĂŞÂżko mi dokÂładnie to okreÂśliĂŚ , bo nie wiem jak te prace dokÂładnie wyglÂądajÂą.

podsumowuj¹c - po³¹czenie zdjêÌ - ok , ale jako panorama, a nie zlepek fotek ; jeœli praca jest zbyt rozleg³a nawet na takie rozwi¹zanie to niestety bêdzie trzeba wybraÌ jakiœ jej element do zg³oszenia... taka jest moja opinia"

ntkovca
Wysłany: 2010-02-01, 20:43   

witam , wyslalem prace na konkurs, niestety w ostatnim dniu, chcialbym sie dowiedziec czy zostaly one zakwalifikowane, i gdzie mozna zobaczyc wszystkie wystawione. pozdrawiam.

DrCruel
Wysłany: 2010-02-02, 07:59   

ntkovca napisał/a:
gdzie mozna zobaczyc wszystkie wystawione. pozdrawiam.

Prace bĂŞdÂą wystawione na forum w wÂątkach w ktĂłrych zarazem bĂŞdÂą ankiety do gÂłosowania.

DrCruel
Wysłany: 2010-02-02, 08:14   

Witam.

Zgodnie z regulaminem up³yn¹³ czas zg³aszania prac konkursowych. Zdecydowana wiêkszoœÌ prac wp³ywa³a w ostatnich dniach. Niestety okaza³o siê ¿e skrzynka pocztowa nie wytrzyma³a :/

W zwi¹zku z tym chcielibyœmy poinformowaÌ wszystkich uczestników konkursu ¿e zmuszeni jesteœmy przed³u¿yÌ czas nadsy³ania prac bo nie wszystkie uda³o siê Wam przes³aÌ. W kilku zg³oszeniach niektóre za³¹czniki nie chc¹ siê otworzyÌ. W tych przypadkach bêdziemy indywidualnie prosili o powtórne dos³anie tych za³¹czników.

UstaliliÂśmy Âże termin nadsyÂłania prac przedÂłuÂżamy o dwa tygodnie do 15 lutego.

W tym czasie powinno siê udaÌ wybrn¹Ì z problemów.

Za niedogodnoÂści bardzo przepraszamy. Atmosfera napiĂŞcia jeszcze siĂŞ utrzyma :)

DrCruel
Wysłany: 2010-02-02, 08:32   

I jeszcze wyjaÂśnienie do pkt 4.

Zgodnie z tym punktem uczestnik moÂże wystartowaĂŚ:
1. w dwĂłch kategoriach dla profesjonalistĂłw
2. lub w jednej dla amatorĂłw

Start w trzech kategoriach jest niemoÂżliwy bo albo jest ktoÂś profesjonalistÂą albo amatorem ;)

Id¹c dalej, je¿eli ktoœ siê zdecyduje startowaÌ jako profesjonalista to mo¿e wybraÌ sobie kategoriê w której staruje lub wystartowaÌ w obu. Tutaj jest dowolnoœÌ, ka¿dy decyduje sam.
Do kaÂżdej wybranej kategorii trzeba przysÂłaĂŚ dwie prace. Czyli przysyÂłamy albo dwie jeÂżeli startujemy w jednej kategorii lub cztery jeÂżeli w dwĂłch.

Pojedyncza praca to jedno zdjêcie lub dwa lub trzy. Tutaj jest dowolnoœÌ. Dlatego tak zosta³o ustalone aby mo¿na by³o wyeksponowaÌ zbli¿enia fragmentów pracy. To w du¿ej mierze od jakoœci zdjêÌ i ujêÌ decyduje efekt koùcowy.

Mam nadziejĂŞ Âże coÂś wyjaÂśniÂłem. Jak nie to pytajcie.

ntkovca
Wysłany: 2010-02-02, 08:42   

w zwionsku z tym mam czekac na meila czy, wyslac prace jeszcze raz. czodzi mi o mojA os. konkretnie.

DrCruel
Wysłany: 2010-02-02, 08:47   

Poczekaj jeszcze bo teraz w ogĂłle nie mogĂŞ dostaĂŚ siĂŞ do skrzynki :x:

CzyÂżby przez noc przyszÂło tyle prac?

lucas 
Wysłany: 2010-02-02, 13:30   

to znaczy Âże tez moge wystartowac?
Pozdro

[ Dodano: 2010-02-02, 14:16 ]
DrCruel prace wysÂłane jak cos... czekam na info pozdro ;)

PrimoOne 
Wysłany: 2010-02-03, 20:13   

Tak... Prace moÂżna nadsyÂłaĂŚ do 15-go.. jak wyÂżej..

ntkovca
Wysłany: 2010-02-07, 23:39   

Witam chcialbym si edowiedziec czy moje prace zostaly dopuszczone do konkursu??? pozdro Primo ziooomm!!!

A jakiego adresu lub jakie nazwisko bo po nicku to nie wiem. Cruel

DrCruel
Wysłany: 2010-02-18, 19:23   

Do ogÂłoszenia ankiet pozostaÂły godziny!
Jednak nie udaje siê omin¹Ì problemów technicznych. Kilka prac zosta³o nades³anych w bardzo du¿ych rozmiarach i skrzynka nie chce ich nam oddaÌ ale mo¿e wszystko bêdzie OK. Proszê o cierpliwoœÌ.

DrCruel
Wysłany: 2010-02-22, 03:08   

Uwaga, wreszcie dÂługo wyczekiwana chwila :D
MoÂżecie oglÂądaĂŚ nadesÂłane na konkurs prace, jednak nie publikujemy jeszcze ankiet bo problemy techniczne nie pozwoliÂły zamieÂściĂŚ wszystkich zdjĂŞĂŚ. PoniewaÂż nie jest to wina uczestnikĂłw to dajemy jeszcze czas na ponowne dosÂłanie zdjĂŞĂŚ (do momentu ogÂłoszenia ankiet)

Przypominam Âże na razie nie moÂżna w Âżaden sposĂłb komentowaĂŚ na forum prac konkursowych, bĂŞdzie na to czas po zakoĂączeniu gÂłosowania!!!

DrCruel
Wysłany: 2010-02-28, 23:34   

Witam.

ChciaÂłbym przeprosiĂŚ wszystkich oczekujÂących na start gÂłosowania ale przez moje roztargnienie nie zamieÂściÂłem jeszcze jednego zgÂłoszenia, ktĂłre byÂło dostarczone jako link do serwera. PoniewaÂż zgÂłoszenie to przyszÂło w terminie regulaminowym zdecydowaÂłem Âże poczekamy jeszcze do jutra ze startem bo na dokÂładkĂŞ powstaÂł problem z rozpakowaniem pliku z czym bĂŞdziemy walczyli jutro.

Mam nadziejĂŞ Âże te wszystkie problemy z organizacjÂą konkursu, zostanÂą zrekompensowane dobrÂą zabawÂą :)

Cruel

DrCruel
Wysłany: 2010-03-02, 11:53   

ANKIETY RUSZYÂŁY

ZAPRASZAMY DO GÂŁOSOWANIA!!!

DrCruel
Wysłany: 2010-03-13, 21:30   

ChciaÂłbym poinformowaĂŚ Âże firma DELTAARTS - producent szablonĂłw do aerografii, ufundowaÂła zestaw szablonĂłw. Nagroda z racji charakteru zostanie przyznana w kategorii "MalowaĂŚ kaÂżdy moÂże" a zwyciĂŞzca zostanie wybrany osobiÂście przez sponsora :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush » KONKURS AIRBRUSH - Archiwum

Odpowiedz do tematu