Autor |
Wiadomość |
 |
arbuz92
|
Wysłany: 2009-11-05, 15:16 Jak rodzaj lakieru ?
|
0
|
|
|
|
witam
posiadam malca w renowacji i chcialbym go pomalowac zastanawiam jak to zrobic. i w tym temacie jestem nieco nowy i wlasnie nie mam zbytnio pojecia. Chcialbym polozyc perÂłe ale nie wiem czy bedzie to opÂłacalne co do efektu jaki da. I teraz, co do koloru - czerwien meksykaĂąska, i zrobic to podklad + baza + klar czy podklad + baza + perÂła + klar ??
Nie wiem czy napisalem dobra mieszanke z ta perÂła ale slyszalem ze perÂły maja sÂłabe krycie i wczesniej trzeba poprostu polozyc baze o tym samym kolorze.
I mam pytanie co do pistoletu jaki bedzie dobry ?? ( do 150 zÂł ) myslalem o tym sico gols hlvp ?? a moze innym wybĂłr do tej kwoty bedzie lepszy ? ( kompresor expo 110l wyd. 420l/min)
Pzdr
Arbuz92 |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2009-11-05, 15:50
|
0
|
|
|
|
arbuz92 napisał/a: | zrobic to podklad + baza + klar czy podklad + baza + perÂła + kla |
baza moÂże byĂŚ perÂłowa, baza moÂże byĂŚ metaliczna lub baza moÂże byĂŚ solid czyli gÂładka. TakÂże perÂła to jest kolor czyli baza!! PodkÂład, baza(perÂła), lakier bezbarwny. |
|
 |
arbuz92
|
Wysłany: 2009-11-05, 16:14
|
0
|
|
|
|
Ok wielkie dzieki za dopeÂłnienie mojej wiedzy Jeszcze poczekam na odpowiedz co do tego pistoletu, wiem ze to nie ten dziaÂł ale po co zakladac 2 tematy
Pzdr
ARbuz92 |
|
|
|