| Czy kupował(a) byś pismo o aerografii w jęz. Polskim ? |
| TAK w formie elektronicznej |
|
30% |
[ 13 ] |
| TAK w formie papierowej |
|
61% |
[ 26 ] |
| NIE, dziękuję |
|
7% |
[ 3 ] |
|
| Głosowań: 42 |
| Wszystkich Głosów: 42 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
LoboLoco

|
Wysłany: 2009-12-03, 08:29 Czy kupował(a) byś pismo o aerografii w języku polskim ?
|
|
|
| Tak jak w temacie.... czy byś kupił(a) i jaka cena byłaby według ciebie odpowiednia ? |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<<
 |
|
|
|
 |
No-limit

|
Wysłany: 2009-12-03, 15:25 Re: Czy kupował(a) byś pismo o aerografii w języku polskim ?
|
|
|
| LoboLoco napisał/a: | | Tak jak w temacie.... czy byś kupił(a) i jaka cena byłaby według ciebie odpowiednia ? |
Miesięcznik?Z uwagi na koszty druku nie może być tani.Jeżeli będzie zawierał rubrykę z zapytaniami i odpowiedziami,hm?Myślę 8-10,-zl. |
|
|
|
 |
acidhouse
Kustom Kulture

|
Wysłany: 2009-12-04, 06:52
|
|
|
W formie elektronicznej - gites oczywiscie z zabezpieczeniami - sprawdz jak to robi Linda Jonson z "Pinstriping & kustom .... cos tam" oni wydaja elektronicznie, dobrej jakosci druk jest bardzo drogi pismo kosztowalo by ok 20 - 25 (ja oczywiscie bym je kupywal bo mam takie wlasciwosci) ale wiekszosc po prostu by wolala co innego zrobic za te pieniadze wiec ja jestem za pdf, inaczej sie odczuwa ubytek w portfeluna cos nienamacalnego i koszty druku odpadaja - tylko koszty zalogi i sprzetu |
_________________ Training all life
 |
|
|
|
 |
mr_maxim
|
Wysłany: 2009-12-06, 20:22
|
|
|
W formie elektronicznej byłoby chyba prościej taniej i praktyczniej, a poza tym zawsze można by było zamówić "zaległe numery" jeśli jakieś by się przeoczyło, bez konieczności dodruku;P A co do ceny to myślę że jeżeli byłby porządnie zredagowany to kupowałbym bez względu na cenę |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2009-12-09, 21:28
|
|
|
Ja juz kupuje w wersjii angielskiej co prawda ale w polskiej tez bym sie skusil! i oczywiscie ze w wersjii elektronicznej! zdjecia,tutoriale mozna powiekszac! kolory sprawdzac w fotoshopie itd itp! mysle ze wersja digital jest lepsza od ''papierowej''!!!!!!! Poza tym w polsce inaczej sie maluje i czym innym!Zrob rubryke
-POLAK POTRAFI
I
-MALY KONSTRUKTOR
|
|
|
|
 |
kkk
|
Wysłany: 2009-12-10, 13:02
|
|
|
A ja wole w papierku można czytać w łóżku - DUŻY PLUS |
_________________ Trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens, znajdziesz przestrzeń gdzie... |
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2009-12-10, 13:25
|
|
|
| Kontynuując pytanie.... co chcielibyście znaleść w takim czasopiśmie ? |
 |
|
|
|
 |
Bodzio
--B_C_G--

|
Wysłany: 2009-12-10, 16:50
|
|
|
| Dużo ciekawych "trików", przydatnych info jak coś zrobić prostymi sposobami |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2009-12-11, 18:01
|
|
|
| byłbym zainteresowany elektoniczną wersją , jak wyzej bylo napisane triki/instruktazowki to opcja obowiazkowa , moze jakies porównywanie aerografów sprezarek itd, nowinki ze świata aero inf na temat spotkań zjazdów jesli są , myśle dział o pinstripingu tez byłby mile widizany nie tylko przezemnie , dobra inincjatywa z tym pismem , bo ostatnio własnie przekopałem empik w poszukiwaniu prasy na ten temat...spotkałem miesieczniki takie jak "kuchnia szlachecka" albo "koń polski" ale niestety nic z tematyki airbrush |
|
|
|
 |
PrimoOne

|
Wysłany: 2009-12-11, 19:09
|
|
|
Ja osobiscie proponowałbym kwartalnik, w formie papierowej... Koszt 30zł na 3 miesiace to nie duzo, i wystarczajaco duzo czasu na zgromadzenie materiału, którego wiele nie ma..
W gazetce napewno tips&tricks, step by step i tutoriale, omówienie modeli aerografów, farb, pistoletów lakierniczych, technik i styli malowania ,prokreacje znachych malarzy, wywiady, fotostory z konwentów i innych zjazdów, galerie uzytkowników.Musi byc coś dla poczatkujących, amatorów, i pro zeby kazdy znalazł coś dla siebie zeby zachecic do kupna. To najwazniejsze..A z czasem mysle ze sie okaze co było by jeszcze potrzebne.. |
_________________ www.streetartshop.pl |
|
|
|
 |
malchov

|
Wysłany: 2009-12-11, 19:20
|
|
|
Ja jestem tradycjonalistą. Źle przyswajam lektury w formie elektronicznej. Nie ma to jak bezpośredni kontakt z wiedzą przelaną na papier. Liczę się z dodatkowymi kosztami.
A magazyn takowy przeczytałbym od deski do deski, byle by tylko traktował o czymkolwiek związanym z airbushingiem. Na pewno dużo miejsca należałoby poświęcić podstawom aerografii, skierowanym do amatorów lub początkujących, co mogłoby zachęcić wielu do prenumeraty. Z drugiej strony trzeba zaciekawić airbrushowców zaawansowanych - nie wiem - może wywiady lub reportaże o ciekawszych pracach usytuowanych już artystów. Polskich jak i zagranicznych. Poza tym, wiadomo: tutoriale, opis sprzętu i farb, informacje o imprezach (są takie w ogóle?) i galerie (?) czytelników.
W ogóle świetny pomysł. Prędzej czy później to musiało się stać. Lepiej prędzej. |
_________________ www.fotolog.com/honda_attack |
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2009-12-15, 22:32
|
|
|
| Dobrym pomyslem byloby pokazac jak mozna zastapic drogie zagraniczne farby czyms tanszym! czyms co jest dostepne na polskim rynku! np! jakie bazy samochodowe sa najlepsze,co z czym rozrabiac,czego uzyc zamiast np masking film-u ale to juz widza ktora nalezaloby wyciagnac od baaarzdo doswiadczonych Aerografistow! No i kacik o naprawie i modernizacjii aero!,jakis kacik porad! i odpowiedzi na stos pytan czytelnikow! bo napewno takie beda! |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2010-02-26, 09:57
|
|
|
| ciut moze nie w temacie ale przydałby się ranking własnie zamienników drogich farbek znajomość dobrych producentów moze niekiedy zaoszczędzić troche grosza;] |
|
|
|
 |
LoboLoco

|
Wysłany: 2010-02-26, 10:14
|
|
|
| Jest to w planach airbrushlab.pl , już prowadzimy rozmowy z kilkoma producentami. Myślę że niebawem coś ciekawego się ukaże na Labie. |
 |
|
|
|
 |
hlecter
|
Wysłany: 2010-04-10, 17:12
|
|
|
| i jak tam , na jakim etapie są prace nad tym pismem? |
|
|
|
 |
rebelart
|
Wysłany: 2010-04-11, 12:30
|
|
|
ja osobiście chetnie bym kupił wydanie na papierze... wszelkie formy elektroniczne dla mnie odpadają...ściągam różne elektroniczne wersje artykułów na kompa i NIGDY do nich nie zaglądam...średnio po roku wywalam to z dysku.
Za dobry magazyn spokojnie można dać 30-40zł.
Jak wyjdzie to zamawiam prenumerate:) |
_________________ Malowanie artystyczne
www.rebelart.pl |
|
|
|
 |
Michał525i
|
Wysłany: 2010-08-15, 23:37
|
|
|
I wiadomo już coś konketnego? Ja jestem chętny na wersję papierową.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |