Lakiernictwo samochodowe dla profesjonalistów i amatorów
login:

hasło:

Szukaj FAQ Album

SPONSORZY KONKURSU AIRBRUSH
Hobbipen eLakiery ArsColor Optionall DeltaArts

Czy kupował(a) byś pismo o aerografii w jęz. Polskim ?
TAK w formie elektronicznej
30%
 30%  [ 13 ]
TAK w formie papierowej
61%
 61%  [ 26 ]
NIE, dziękuję
7%
 7%  [ 3 ]
Głosowań: 42
Wszystkich Głosów: 42

Autor Wiadomość
LoboLoco 

Wysłany: 2009-12-03, 08:29   Czy kupował(a) byś pismo o aerografii w języku polskim ?

Tak jak w temacie.... czy byś kupił(a) i jaka cena byłaby według ciebie odpowiednia ?

No-limit

Wysłany: 2009-12-03, 15:25   Re: Czy kupował(a) byś pismo o aerografii w języku polskim ?

LoboLoco napisał/a:
Tak jak w temacie.... czy byś kupił(a) i jaka cena byłaby według ciebie odpowiednia ?

Miesięcznik?Z uwagi na koszty druku nie może być tani.Jeżeli będzie zawierał rubrykę z zapytaniami i odpowiedziami,hm?Myślę 8-10,-zl.

acidhouse
Kustom Kulture

Wysłany: 2009-12-04, 06:52   

W formie elektronicznej - gites oczywiscie z zabezpieczeniami - sprawdz jak to robi Linda Jonson z "Pinstriping & kustom .... cos tam" oni wydaja elektronicznie, dobrej jakosci druk jest bardzo drogi pismo kosztowalo by ok 20 - 25 (ja oczywiscie bym je kupywal bo mam takie wlasciwosci) ale wiekszosc po prostu by wolala co innego zrobic za te pieniadze wiec ja jestem za pdf, inaczej sie odczuwa ubytek w portfeluna cos nienamacalnego :) i koszty druku odpadaja - tylko koszty zalogi i sprzetu :)

mr_maxim 

Wysłany: 2009-12-06, 20:22   

W formie elektronicznej byłoby chyba prościej taniej i praktyczniej, a poza tym zawsze można by było zamówić "zaległe numery" jeśli jakieś by się przeoczyło, bez konieczności dodruku;P A co do ceny to myślę że jeżeli byłby porządnie zredagowany to kupowałbym bez względu na cenę ;P

Asellus5

Wysłany: 2009-12-09, 21:28   

Ja juz kupuje w wersjii angielskiej co prawda ale w polskiej tez bym sie skusil! i oczywiscie ze w wersjii elektronicznej! zdjecia,tutoriale mozna powiekszac! kolory sprawdzac w fotoshopie itd itp! mysle ze wersja digital jest lepsza od ''papierowej''!!!!!!! Poza tym w polsce inaczej sie maluje i czym innym!Zrob rubryke
-POLAK POTRAFI
I
-MALY KONSTRUKTOR
^^

kkk

Wysłany: 2009-12-10, 13:02   

A ja wole w papierku :) można czytać w łóżku - DUŻY PLUS :D

LoboLoco 

Wysłany: 2009-12-10, 13:25   

Kontynuując pytanie.... co chcielibyście znaleść w takim czasopiśmie ?

Bodzio 
--B_C_G--

Wysłany: 2009-12-10, 16:50   

Dużo ciekawych "trików", przydatnych info jak coś zrobić prostymi sposobami

hlecter

Wysłany: 2009-12-11, 18:01   

byłbym zainteresowany elektoniczną wersją , jak wyzej bylo napisane triki/instruktazowki to opcja obowiazkowa , moze jakies porównywanie aerografów sprezarek itd, nowinki ze świata aero inf na temat spotkań zjazdów jesli są , myśle dział o pinstripingu tez byłby mile widizany nie tylko przezemnie , dobra inincjatywa z tym pismem , bo ostatnio własnie przekopałem empik w poszukiwaniu prasy na ten temat...spotkałem miesieczniki takie jak "kuchnia szlachecka" albo "koń polski" ale niestety nic z tematyki airbrush

PrimoOne 

Wysłany: 2009-12-11, 19:09   

Ja osobiscie proponowałbym kwartalnik, w formie papierowej... Koszt 30zł na 3 miesiace to nie duzo, i wystarczajaco duzo czasu na zgromadzenie materiału, którego wiele nie ma..
W gazetce napewno tips&tricks, step by step i tutoriale, omówienie modeli aerografów, farb, pistoletów lakierniczych, technik i styli malowania ,prokreacje znachych malarzy, wywiady, fotostory z konwentów i innych zjazdów, galerie uzytkowników.Musi byc coś dla poczatkujących, amatorów, i pro zeby kazdy znalazł coś dla siebie zeby zachecic do kupna. To najwazniejsze..A z czasem mysle ze sie okaze co było by jeszcze potrzebne..

malchov 

Wysłany: 2009-12-11, 19:20   

Ja jestem tradycjonalistą. Źle przyswajam lektury w formie elektronicznej. Nie ma to jak bezpośredni kontakt z wiedzą przelaną na papier. Liczę się z dodatkowymi kosztami.
A magazyn takowy przeczytałbym od deski do deski, byle by tylko traktował o czymkolwiek związanym z airbushingiem. Na pewno dużo miejsca należałoby poświęcić podstawom aerografii, skierowanym do amatorów lub początkujących, co mogłoby zachęcić wielu do prenumeraty. Z drugiej strony trzeba zaciekawić airbrushowców zaawansowanych - nie wiem - może wywiady lub reportaże o ciekawszych pracach usytuowanych już artystów. Polskich jak i zagranicznych. Poza tym, wiadomo: tutoriale, opis sprzętu i farb, informacje o imprezach (są takie w ogóle?) i galerie (?) czytelników.
W ogóle świetny pomysł. Prędzej czy później to musiało się stać. Lepiej prędzej.

Asellus5

Wysłany: 2009-12-15, 22:32   

Dobrym pomyslem byloby pokazac jak mozna zastapic drogie zagraniczne farby czyms tanszym! czyms co jest dostepne na polskim rynku! np! jakie bazy samochodowe sa najlepsze,co z czym rozrabiac,czego uzyc zamiast np masking film-u ale to juz widza ktora nalezaloby wyciagnac od baaarzdo doswiadczonych Aerografistow! No i kacik o naprawie i modernizacjii aero!,jakis kacik porad! i odpowiedzi na stos pytan czytelnikow! bo napewno takie beda!

hlecter

Wysłany: 2010-02-26, 09:57   

ciut moze nie w temacie ale przydałby się ranking własnie zamienników drogich farbek znajomość dobrych producentów moze niekiedy zaoszczędzić troche grosza;]

LoboLoco 

Wysłany: 2010-02-26, 10:14   

Jest to w planach airbrushlab.pl , już prowadzimy rozmowy z kilkoma producentami. Myślę że niebawem coś ciekawego się ukaże na Labie.

hlecter

Wysłany: 2010-04-10, 17:12   

i jak tam , na jakim etapie są prace nad tym pismem?

rebelart

Wysłany: 2010-04-11, 12:30   

ja osobiście chetnie bym kupił wydanie na papierze... wszelkie formy elektroniczne dla mnie odpadają...ściągam różne elektroniczne wersje artykułów na kompa i NIGDY do nich nie zaglądam...średnio po roku wywalam to z dysku.
Za dobry magazyn spokojnie można dać 30-40zł.
Jak wyjdzie to zamawiam prenumerate:)

www.rebelart.pl

Michał525i

Wysłany: 2010-08-15, 23:37   

I wiadomo już coś konketnego? Ja jestem chętny na wersję papierową.
Pozdrawiam.

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush
Odpowiedz do tematu