Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:41
Autor Wiadomość
DrCruel
Wysłany: 2007-05-25, 12:21   Pasty 3M - Jak tym robiĂŚ?
0
UP DOWN

looqasch

Do³¹czy³: 15 Lip 2005
Sk¹d: Stary ZamoœÌ
WysÂłany: Wto Mar 28, 2006 9:19 am Temat postu: Pasty 3M - jak tym robiĂŚ ?

--------------------------------------------------------------------------------

Jak w temacie... "Fast Cut" i politura
Futro czy gÂąbki ?

Sprzedawca mĂłwi Âże mogÂą byĂŚ gÂąbki, trzeba je moczyĂŚ ?

PowrĂłt do gĂłry

fifka

Do³¹czy³: 14 Lis 2005
SkÂąd: otwock
WysÂłany: Wto Mar 28, 2006 10:18 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Nie moczyĂŚ tylko spryskac lekko ze zraszacza ,moÂżesz uÂżywaĂŚ i futra i gÂąbki.

PowrĂłt do gĂłry

looqasch

WysÂłany: Sob Kwi 01, 2006 8:33 pm Temat postu:

PolerowaÂłem dzisiaj tymi pastami.
Zas³ysza³em kiedyœ¿e te pasty s¹ super wydajne, nawet facet w sklepie mi poleci³ to, powiedzia³ ¿e "setk¹" pasty zrobiê pó³ samochodu. (Fast Cut). A tu szok. Ta setka wystarczy³a mi ledwo na ma³¹ maskê (seicento).

Druga rzecz, sÂą to pasty na sucho a nieszÂło tym robiĂŚ Dopiero bo dobrym zroszeniu (tak jak do Farecli) daÂło siĂŞ robiĂŚ a i to nie na dÂługo wystarczaÂło. GÂąbka byÂła wstĂŞpnie namoczona i wyciÂśniĂŞta aby jÂą zmiĂŞkczyĂŚ.
Jak woda siĂŞ"koĂączyÂła" to od razu na lakierze nie byÂło ani Âśladu pasty, tak jakby samÂą suchÂą gÂąbkÂą jeÂździĂŚ
PrĂłbowaÂłem futrem ale podobnie...

Co tu robiĂŞ nie tak

Co innego z politur¹, tu na³o¿y³em "³y¿eczkê" na wilgotn¹ g¹bkê i zrobi³em ca³¹ maskê

PowrĂłt do gĂłry

pyza
GoœÌ

WysÂłany: Sro Kwi 05, 2006 1:25 am Temat postu:

witam!! to jest wÂłaÂśnie zakorzeniony wpÂływ farecli te pasty sÂą perfekcyjne z jednym ale nie moÂżesz nimi robiĂŚ tak jak fareclÂą!!!! caÂłkiem inne metody i podejÂżewam Âże jak ci tego nikt nie pokaÂże to bĂŞdzie trudno!! pierwszym podstawowym bÂłedem ludzi polerujÂących do tej pory fareclÂą jest to Âże zaczynajÂą jeÂżdziĂŚ maszynÂą po calym elemencie! to tutaj nie moÂże mieĂŚ miejsca!! nakÂładasz kilka kropel na maÂły kawaÂłek elementu rozcierasz rĂłwnomiernie paste na maÂłym kawalku i ten kawaÂłek polerujesz zwilzenie gabki jest konieczne tylko przy nowej gÂąbce pozostaÂła jazda tylko na sucho! poczÂątkowo z wiĂŞkszym naciskiem potem troszke lÂżej i nie bĂłj sie jak twĂłj element zacznie sie nagrzewaĂŚ w koĂącu do zagÂładzenia rys po 2000 trzeba troche temperatury siÂły natury!! farecla na amoniaku i nafcie tylko je nabÂłyszczaÂła efekt?? kilka mujni i matt!! uffffff ale sie rozkreciÂłem!! narazka!!

PowrĂłt do gĂłry

pyza
GoœÌ

WysÂłany: Sro Kwi 05, 2006 1:27 am Temat postu:

witam!! to jest wÂłaÂśnie zakorzeniony wpÂływ farecli te pasty sÂą perfekcyjne z jednym ale nie moÂżesz nimi robiĂŚ tak jak fareclÂą!!!! caÂłkiem inne metody i podejÂżewam Âże jak ci tego nikt nie pokaÂże to bĂŞdzie trudno!! pierwszym podstawowym bÂłedem ludzi polerujÂących do tej pory fareclÂą jest to Âże zaczynajÂą jeÂżdziĂŚ maszynÂą po calym elemencie! to tutaj nie moÂże mieĂŚ miejsca!! nakÂładasz kilka kropel na maÂły kawaÂłek elementu rozcierasz rĂłwnomiernie paste na maÂłym kawalku i ten kawaÂłek polerujesz zwilzenie gabki jest konieczne tylko przy nowej gÂąbce pozostaÂła jazda tylko na sucho! poczÂątkowo z wiĂŞkszym naciskiem potem troszke lÂżej i nie bĂłj sie jak twĂłj element zacznie sie nagrzewaĂŚ w koĂącu do zagÂładzenia rys po 2000 trzeba troche temperatury siÂły natury!! farecla na amoniaku i nafcie tylko je nabÂłyszczaÂła efekt?? kilka mujni i matt!! uffffff ale sie rozkreciÂłem!! narazka!!

PowrĂłt do gĂłry

looqasch

WysÂłany: Czw Kwi 06, 2006 10:31 pm Temat postu:

Cytat:
zwilzenie gabki jest konieczne tylko przy nowej gÂąbce pozostaÂła jazda tylko na sucho!

Co dokÂładnie to oznacza ??
Nowa czyli ze sklepu ? I tylko wtedy raz zwilÂżyĂŚ, Czy zwilÂżaĂŚ przed kaÂżdÂą pracÂą kiedy gÂąbka jest sucha ?

I druga sprawa: jak ma wygl¹daÌ to nawil¿enie g¹bki? Ja to robi³em w taki sposób, ¿e moczy³em g¹bkê w ca³oœci zby zmiêk³a, póŸniej dobrze wyciskam i odwirowujê...
Czy moÂże wystarczy tylko spryskaĂŚ po wierzchu a wnĂŞtrze suche ?

Pozdrawiam

PowrĂłt do gĂłry

zibi

Do³¹czy³: 10 Lut 2006
SkÂąd: kĂŞpno(wlkp)
WysÂłany: Czw Kwi 06, 2006 10:45 pm Temat postu:

witam ,ja robiÂąc pastÂą 3m zwilÂżam tylko lekko gÂąbkĂŞ zraszaczem obojĂŞtnie czy jest nowa czy nie.A najlepsze efekty jek zastosuje sie gÂąbke na rzep i podkÂładke z 3m.a na koniec dobrze daĂŚ politure

PowrĂłt do gĂłry

zibi

Do³¹czy³: 10 Lut 2006
SkÂąd: kĂŞpno(wlkp)
WysÂłany: Czw Kwi 06, 2006 10:46 pm Temat postu:

witam ,ja robiÂąc pastÂą 3m zwilÂżam tylko lekko gÂąbkĂŞ zraszaczem obojĂŞtnie czy jest nowa czy nie.A najlepsze efekty jek zastosuje sie gÂąbke na rzep i podkÂładke z 3m.a na koniec dobrze daĂŚ politure

PowrĂłt do gĂłry

bartek

Do³¹czy³: 23 Lis 2005
SkÂąd: Warszawa
WysÂłany: PiÂą Maj 12, 2006 10:49 am Temat postu:

ok, ale ta pasta szybko "sie konczy" przynajmniej ja odnosze takie wrazenie

nakladam niewielka ilosc pasty, po chwili z tej pasty zostaje jedyna tlusta powloka na elemencie, jak gdyby cala pasta wsiakla w gabke. czy w tym momencie mam dodac pasty czy jechac dalej po tej przezroczystej "mazi" ?

mokra gabka to rzeczywiscie porazka, jedynie totalnie sucha, lekko zroszona z wierzchu.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu