Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Przemoo18
|
Wys³any: 2010-02-04, 20:06 POmoc przy samochodzie.
|
0
|
|
|
|
Witam . Kupilem wczoraj samochod . Jestm bardzo zadowolony z powloki lakierniczej bo jest prawie w idealnym stanie poza 1 rzecza.
Laczenie klapy bagaznika. Znajudie sie tam maly parch srednicy moze 1gr. Nie chcialbym malowac calej klapy bo szkoda mi . Samochod jest w 100% w oryginalym lakierze sprawdzony profi czujnikiem i glownie dlatego
Ognisko korozjy pojawilo sie na skutek najprawdopodbniej przytrzasniecia czegos klap± po czym odeszlo troche lakieru no i zaczely sie robic lekkie naloty korozji. POnizej dam zdjecia podgladowe:
Prosze was ogromnie o pomoc co moglbym z tym zrobic? Czy da rade poprostu wyczyscic to i zrobic jakas zaprawke by nie szlo to dalej?>
Bede bardzo wdzieczny za rady bo nie chcialbym tego calego malowac |
|
|
|
|
kamfrontera
|
Wys³any: 2010-02-04, 21:09
|
0
|
|
|
|
mo¿na spróbowaæ zaprawiæ i wycieniowaæ .... ale efekt bêdzie taki se .... |
|
|
buttiewtz82
|
Wys³any: 2010-02-04, 21:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 29
|
kamfrontera napisa³/a: | mo¿na spróbowaæ zaprawiæ i wycieniowaæ .... ale efekt bêdzie taki se .... |
Jezeli dobrze dobiora lakier i jak sie przy³o¿y do cieniowania to sladu nie bedzie |
|
|
|
|
Przemoo18
|
Wys³any: 2010-02-04, 21:45
|
0
|
|
|
|
Chodzi o to ze niechec malowac calej klapy bo mam calutki lakier w oryginale. Wiem ze moze byc troche znac ale to jest takie miejsce co prawie nie widac.
Chce tylko zeby siue to nie rozwinelo . NIc wiecej ..
Da rade mowicie? |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-02-04, 23:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Bez malowania to mo¿e wosk do profili zamkniêtych? tylko bêdziesz musia³ uwa¿aæ ¿eby tego nie dotykaæ |
|
|
|
|
Przemoo18
|
Wys³any: 2010-02-04, 23:07
|
0
|
|
|
|
Wiadomo , ze bedzie trzeba pedzelkiem "zaciapac" ale nie chcialbym malowac calej klapy i pasa przy takim ubytku. zdaje sobie sprawe ze moze to byc znac ale tak jak pisalem wyzej chodzi mi o to zeby korozja sie nie rozwinela bardziej. |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-02-04, 23:36
|
0
|
|
|
|
Przemoo18 napisa³/a: | zdaje sobie sprawe ze moze to byc znac ale tak jak pisalem wyzej chodzi mi o to zeby korozja sie nie rozwinela bardziej |
No to to rozumiem, zedrzyj w³óknin± nylonow± od miejsca gdzie widaæ ognisko, na zewn±trz do zdrowej blachy, jak chcesz u¿yæ pêdzla to podk³ad epoxydowy na to i po sprawie.
Je¶li siê oka¿e ze wypad³a dziura albo inny problem to pisz. |
|
|
|
|
Przemoo18
|
Wys³any: 2010-02-04, 23:41
|
0
|
|
|
|
Dziur to tam nie ma napewno bo jest to wmiare swieze ale ja che to zrobic jak najszybciej zeby sie nie rozwinelo.
Oddaje w poniedzialek lakiernikowi . Mysle ze bedzie wiedzial co z tym zrobic |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-02-05, 00:13
|
0
|
|
|
|
Mam nadziejê ¿e trafisz na takiego który dobrze to zabezpieczy a nie tylko odstawi dziadostwo ¿eby szybciej dostaæ kasê. |
|
|
|