Autor |
Wiadomo¶æ |
|
kamfrontera
|
Wys³any: 2010-02-07, 15:19 Airbush , pomó¿cie , dorad¼cie
|
0
|
|
|
|
Witam u¿ytkowników forum
Od d³u¿szego czasu interesuje siê airbushem . Nigdy nic nim nie robi³em ale chcia³bym wreszcie zacz±æ . I tu moja pro¼ba : dajcie mi jakie¶ wskazówki. Dodam jeszcze , ¿e mam zamiar malowaæ samochody .
1 Jakich farb u¿ywacie ? Czy mo¿e to byæ baza samochodowa , a na ni± klar ? Czy inne specyfiki ?
2 Jak malujecie samochody aerografem ? Jak oklejacie ? Jak przygotowujecie ?
3 Sk±d dobieracie wzory i szablony ? Co je¿eli chcia³bym namalowaæ p³omienie na aucie ? Jak to okleiæ i przygotowaæ ?
Dodam jeszcze , ¿e mam lakiernie i maluje auta "normalnymi" metodami , wiêc wiedze lakiernicza mam . G³ownie interesowa³o , by mnie malowanie p³omieni , pasów i uko¶nych strza³ na autach . Pomó¿cie mi zacz±æ . Jak siê do tego zabraæ ?
Chcia³bym siê pos³u¿yæ zdjêciem kolegi z forum . mam nadzieje , ¿e siê nie obrazi .
Powiedzcie jak takie co¶ stworzyæ ( nie chodzi mi o wzór , lecz sam± technikê lakierowania)
IMG_2754.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 130 raz(y) 360.48 KB |
|
|
|
malchov
|
Wys³any: 2010-02-07, 23:10
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2010-02-08, 07:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 13 razy Posty: 657 Sk±d: Silesia
|
|
|
|
|
kamfrontera
|
Wys³any: 2010-02-08, 21:22
|
0
|
|
|
|
no fakt , mam sporo pytañ , ale na pewno znacie odpowiedzi |
|
|
malchov
|
Wys³any: 2010-02-09, 00:10
|
0
|
|
|
|
Za przeproszeniem, sam pewnie zna³by¶ te odpowiedzi, gdyby¶ wyrazi³ odrobinê szacunku wobec tego Forum (oraz jego Cz³onków) i przewertowa³ choæ odrobinê szerokiego asortymentu tematów. Tam nale¿y szukaæ odpowiedzi. Tam le¿y Prawda. Bezczelno¶æ. |
_________________ www.fotolog.com/honda_attack |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2010-02-09, 07:33
|
0
|
|
|
|
Dok³adnie tak, malchov, ¶wiête s³owa... kamfrontera, jak bêdziesz mia³ konkretne pytania po przeczytaniu forum, proszê bardzo. |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
|
Asellus5
|
Wys³any: 2010-02-13, 22:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 290
|
Popieram! respect dla forum Tutaj jest wszystko ,tak jak w ksiedze! wystarczy otworzyc ja i czytac,czytac,czytac a pozniej przelac wiedze na auta wszystkimi tymi wspanialymi ganami ktore to masz w opisie |
|
|
|
|
kamfrontera
|
Wys³any: 2010-02-15, 20:30
|
0
|
|
|
|
thx , za wyczerpuj±ce odpowiedzi . Mo¿e na konkurencyjnym forum mi doradz± .
Polecam, ¶wietna strona Lakiernictwo |
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-02-15, 20:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Trzeba bêdzie sprawdziæ tre¶æ ale ten kto tam zrobi³ layout nie mia³ zielonego pojêcia o projektowaniu graficznym w przeciwieñstwie do tego tutaj, no i ten b±bel w banerze |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2010-02-16, 07:47
|
0
|
|
|
|
Zadaj konkretne pytaniekamfrontera, to dostaniesz odpowied¼, ale nie licz ¿e kto¶ tu dla ciebie napisze ksi±¿kê o aerografii... gratuluje wnikliwo¶ci i cierpliwo¶ci powodzenia... |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
|
kamfrontera
|
Wys³any: 2010-02-16, 15:45
|
0
|
|
|
|
no dobra przepraszam Czyli pytanie czy kupuj±c tani aerograf ( na próbê ) bêde móg³ malowaæ konwencja , czy go ze¿re ? W gre wchodzi tylko lakier wodny ? |
|
|
hlecter
|
Wys³any: 2010-02-16, 19:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 213
|