SPONSORZY KONKURSU AIRBRUSH |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
| Autor |
Wiadomość |
lukasz509
|
Wysłany: 2010-02-08, 21:26 portret ?karykatura
|
|
|
| witam nie wiem czyw dobrym temacię piszę jeśli nie to proszę o przeniesienie. mam do was pytanie ile kosztuje portret lub karykatura u was??znaczy wysyłam zdj do was i rysujecie portret lub karykaturę ołówkiem ile taka usługa kosztuje??? |
|
|
|
 |
malchov

|
|
|
|
 |
manieks

|
|
|
|
 |
lukasz509
|
Wysłany: 2010-02-09, 14:24
|
|
|
| co nie odp nikt?jeśli ejst taki temat prosze o linka |
|
|
|
 |
manieks

|
Wysłany: 2010-02-10, 02:16
|
|
|
to zależy od tego:
* Na kiedy potrzebujesz karykaturę? (data)
* Do czego jest Ci potrzebna karykatura? (np. jako prezent do powieszenia na ścianę czy do publikacji medialnej)
*Jaka ma być technika wykonania: ołówek, węgiel, sepia, pastel, sangwina, akwarela, tempera, akryl, olej - czy airbrush ?
* Czy na planszy ma być jedna czy więcej postaci?
* Czy karykatura ma mieć format 30x40 cm (najczęściej zamawiany format), a może inny format? (przykłady: A4, 40x50 cm, 50x70 cm).
* Czy odbierzesz osobiście czy wysyłka?
* Czy kupujesz prywatnie czy jako firma?
* Czy masz pomysł?
Pomysł możesz sam zaproponować, a jeśli nie - napisz kilka zdań o zamiłowaniach, zawodzie, itp. osoby, która ma być na karykaturze. Będzie to wskazówką dla karykaturzysty - niewykluczone, że pojawi się w rysunku jakaś anegdota związana z tą osobą (np. wędkarz będzie miał w ręku rybę, muzyk np. krawat w nutki, miłośnik motoryzacji będzie w samochodziku, na karykaturze może być logo jakiejś fimy, na karykaturze ślubnej data ślubu i imiona państwa młodych, itp). Twoje sugestie rysownik na pewno weźmie pod uwagę.
Na planszy może być nieduży napis pamiątkowy, np. data, od kogo, z jakiej okazji, itp.
odpowiedzi zaczerpniete ze stron www.sadurski.com
Ile zarabia rysownik satyryczny? |
_________________ - ALS IXN XAN -
www.airbrushlab.com
 |
|
|
|
 |
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|