Autor |
Wiadomo¶æ |
|
lukasz509
|
Wys³any: 2010-02-08, 21:26 portret ?karykatura
|
0
|
|
|
|
witam nie wiem czyw dobrym temaciê piszê je¶li nie to proszê o przeniesienie. mam do was pytanie ile kosztuje portret lub karykatura u was??znaczy wysy³am zdj do was i rysujecie portret lub karykaturê o³ówkiem ile taka us³uga kosztuje??? |
|
|
|
|
malchov
|
Wys³any: 2010-02-09, 00:12
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
manieks
|
Wys³any: 2010-02-09, 11:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 112 Sk±d: Gdynia
|
|
|
|
|
lukasz509
|
Wys³any: 2010-02-09, 14:24
|
0
|
|
|
|
co nie odp nikt?je¶li ejst taki temat prosze o linka |
|
|
|
|
manieks
|
Wys³any: 2010-02-10, 02:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 112 Sk±d: Gdynia
|
to zale¿y od tego:
* Na kiedy potrzebujesz karykaturê? (data)
* Do czego jest Ci potrzebna karykatura? (np. jako prezent do powieszenia na ¶cianê czy do publikacji medialnej)
*Jaka ma byæ technika wykonania: o³ówek, wêgiel, sepia, pastel, sangwina, akwarela, tempera, akryl, olej - czy airbrush ?
* Czy na planszy ma byæ jedna czy wiêcej postaci?
* Czy karykatura ma mieæ format 30x40 cm (najczê¶ciej zamawiany format), a mo¿e inny format? (przyk³ady: A4, 40x50 cm, 50x70 cm).
* Czy odbierzesz osobi¶cie czy wysy³ka?
* Czy kupujesz prywatnie czy jako firma?
* Czy masz pomys³?
Pomys³ mo¿esz sam zaproponowaæ, a je¶li nie - napisz kilka zdañ o zami³owaniach, zawodzie, itp. osoby, która ma byæ na karykaturze. Bêdzie to wskazówk± dla karykaturzysty - niewykluczone, ¿e pojawi siê w rysunku jaka¶ anegdota zwi±zana z t± osob± (np. wêdkarz bêdzie mia³ w rêku rybê, muzyk np. krawat w nutki, mi³o¶nik motoryzacji bêdzie w samochodziku, na karykaturze mo¿e byæ logo jakiej¶ fimy, na karykaturze ¶lubnej data ¶lubu i imiona pañstwa m³odych, itp). Twoje sugestie rysownik na pewno we¼mie pod uwagê.
Na planszy mo¿e byæ niedu¿y napis pami±tkowy, np. data, od kogo, z jakiej okazji, itp.
odpowiedzi zaczerpniete ze stron www.sadurski.com
Ile zarabia rysownik satyryczny? |
_________________ - ALS IXN XAN -
www.airbrushlab.pl | www.maniex.pl | www.muraliki.pl
|
|
|
|
|
vao
|
Wys³any: 2010-09-28, 00:15