Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
gregor23
Wys³any: 2010-03-02, 10:41   Jaki sprzêt?
0
UP DOWN

Witam.Od jakiego¶ czasu zajmujê siê lakiernictwem.Mam problemy ze sprzêtem,tzn stary kompresor,pistolety badziewne.Chcê nied³ugo kupiæ nowy kompresor i pistolety.Chcia³em zapytac kolegów jaki kompresor polecacie,oczywi¶cie nie ¶rubowy bo za drogi jeszcze dla mnie.Najlepszy by³by jaki¶ pionowy stoj±cy bo miejsca nie ma za wiele.Chcia³bym kupiæ 2 pistolety saty,jeden 3000 hvlp do baz i jaki¶ do klaru,czy sata 3000 rp bedzie do klaru ok?Do tego jaki¶ kompresor ¿eby dawa³ rade z tymi gunami,s³usza³em ¿e do saty powinien byæ o wydajno¶ci 460l/min czy jako¶ tak,z góry mówiê ¿e chcia³bym co¶ lepszego,ilo litrowy zbirnik mi wystarczy do tych pistoletów,chæe wydaæ na pistolety i kompresor tak do 9 tys,proszê o opinie kolegow i pozdrawiam wszystkich!!!

jacenty 741
Wys³any: 2010-03-02, 12:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Kupa kasy,mo¿esz poszaleæ.Poszukaj sobie np Walthera,bardzo porz±dny sprzêt,do samego lakierowania wystarczy z butl± np. 270.Co do zapotrzebowania na powietrze,to nie SATA potrzebuje du¿o powietrza,ale technologia HVLP potrzebuje du¿o powietrza.DeVilbis,IWATA,SATA,wszystko jedno,HVLP to min 410l/min.Ale mo¿esz kupiæ w³a¶nie RP SATA,albo innego producenta wykonany w technologi LVLP,Trans Tech DeVilbisa.To pistolety z technologi± zredukowanego ci¶nienia,i w zupe³no¶ci wystarczaj±ce do akrylu i bezbarwnego,a i bazy ³adnie po³o¿y,chocia¿ nie tak dok³adnie jak HVLP przy trudnych kolorach.

crystal
Wys³any: 2010-03-02, 12:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Jakby¶ jeszcze trochê zwiêkszy³ bud¿et to mo¿e taki http://www.scheppach.pl/p...eider_400v.html

gregor23
Wys³any: 2010-03-02, 12:57   
0
UP DOWN

Dziêkuje za wpowiedzi.Czyli tak,kompresor móg³by byæ walther 270 l,i tak jeden pistol kupi³bym w³a¶nie sate 3000 hvlp do baz,chce miec co¶ porz±dnego bo coraz wiêcej trudnych kolorów jest,tylko jeszcze panowie jaki proponujecie do klaru sata czy mo¿e jaki¶ inny?

[ Dodano: 2010-03-02, 13:01 ]
Bardzo fajny ten kompresor,co kolega crystal poda³ link,kosztyje jakies 8-9 tys,nie ma³o w sumie ale odpowiada³ by mi bo jest pionowy,ale kurcze ja¿ tyle kasy niemam

[ Dodano: 2010-03-02, 13:04 ]
Jeszcze panowie jakby¶cie mogli napisaæ jakie dysze bêd± najlepsze 1.3 czy 1.4 czy 1.5?

jacenty 741
Wys³any: 2010-03-02, 16:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Przy za³o¿eniu takiego po¿±dnego sprzêtu to do bazy 1.2,a do bezbarwnego maks. 1.3,jak masz kasê,bierz SATA,mo¿e byæ RP,trochê tañszy :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: