Autor |
Wiadomość |
 |
mystno
|
Wysłany: 2010-03-24, 23:05 Czarny metalik mieniÂący siĂŞ w zÂłoto
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem laikiem w dziedzinie lakiernictwa i mam nadziejĂŞ, Âże pomoÂżecie mi rozwiÂązaĂŚ mĂłj problem
PostanowiÂłem odÂświeÂżyĂŚ swoje felgi (polerowanie, malowanie) i jestem na etapie wyboru koloru, wstĂŞpnie padÂło na czarny metalik. Ma on pasowaĂŚ to dekielkĂłw z TAKÂĄ naklejkÂą.
Teraz pytanie, jak uzyskaÌ czarny metalik dobrze komponuj¹cy siê z powy¿szymi naklejkami? Fajnie by by³o jakby mieni³ on siê na z³oto w s³oùcu - albo mieni³ siê w jakiœ kontrastuj¹cy kolor - aby by³o ciekawie (istnieje mo¿liwoœÌ dodania jakiegoœ brokatu?)
MoÂże macie inne pomysÂły? Felgi ktĂłre bĂŞdÂą malowane to BBS RZ.
Jeœli paln¹³em jak¹œ g³upotê to przepraszam i proszê o wyrozumia³oœÌ do dziœ myœla³em, ¿e czarny metalik to "czarna farba + opi³ki jakiego koloru siê chce"
BĂŞdĂŞ wdziĂŞczny za receptury, kody kolorĂłw czy co tam jest potrzebne.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
okkalin
|
Wysłany: 2010-03-29, 22:22
|
0
|
|
|
kolorysta
|
Witam, najlepiej jak udasz siĂŞ do najbliÂższej mieszalni lakierĂłw samochodowych i wytÂłumaczysz tam co chciaÂłbyÂś uzyskaĂŚ na pewno coÂś ci dobiorÂą ewentualnie coÂś zaproponujÂą na miejscu masz zawsze ogromny wybĂłr z wszystkich marek samochodĂłw, najpierw jednak uzgodnij z lakiernikiem ile bĂŞdziesz potrzebowaÂł bazy i klaru. Powodzenia |
|
|
|
 |
NOVOL SUPPORT
|
Wysłany: 2010-08-19, 12:34
|
0
|
|
|
PN.-PT. 7:30-15:30

|
SprĂłbuj z BMW 303 COSMOSSCHWARZ MET. /CarColor NOVOL/. Tu znajdziesz recepturĂŞ http://www.online.spectral.pl/CarColorWeb/
To jest czarny kolor mieni¹cy siê na z³oto. Wychodz¹ w nim M3 od 97 roku do dzisiaj. Najdro¿szy kolor przy zakupie dla BM-ki. Efekt super. Jeœli bêdziesz jeŸdzi³ na tych felgach zim¹ to zainwestuj w dobry lakier bo sól mo¿e Ÿle wp³yn¹Ì na ca³oœÌ. Pozdrawiam!! |
_________________ NOVOLCustomerNETSupport. CarColorIT. NOVOL IT
 |
|
|
|
 |
AdaWis
|
Wysłany: 2013-04-27, 23:44
|
0
|
|
|
|
Proszkowo stosujÂąc bezbarwny z dodatkowym brokatem moÂżna uzyskaĂŚ taki efekt. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-05-02, 21:22
|
0
|
|
|

|
pod remize moze i dobre heheh
Lepiej zakleic caÂła krysztaÂłami i modlic sie zeby nie zaje**** |
|
|
|
 |
Chino
|
Wysłany: 2013-05-05, 16:50
|
0
|
|
|
LPLCC

|
Typowe zastosowanie dla brokatu.
Osiagamy kolor lakieru bazowego i refleksy poÂłoÂżonego na nim brokatu.
Tutaj fotka zÂłotych brokatĂłw House Of Kolor na czarnej bazie. DOdam tylko, Âże w tym wypadku wysiew byÂł peÂłny. RĂłwnie dobrze moÂżna lekki przypruch brokatem zrobiĂŚ - wtedy efekt bĂŞdzie odpowiednio inny
 |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDĂW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, SzkieÂłkowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2013-05-12, 22:34
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisał/a: | pod remize moze i dobre heheh
Lepiej zakleic caÂła krysztaÂłami i modlic sie zeby nie zaje**** |
No mi siĂŞ udaÂło zrobic...
flakes-y na maxa custom !!!
ocena wÂłaÂściciela-
SKR-Racing ?
... i je przemalowaÂł
[ Dodano: 2013-05-12, 22:45 ]
Apropo felg czarnych mieniÂących siĂŞ na zÂłoto.
Polecam pigmenty kandy
Na srebrnÂą baze poÂłoÂżyc zÂłotÂą miĂŞdzywarstwe kandy skoncentrowanÂą do tego stopnia aÂż bĂŞdzie czarna !!!
POd wp³ywem promieni s³oùca lub intensywnego oœwietlenia zobaczysz dopiero, ¿e s¹ ¿ó³te lub z³ote.
I to caÂła sztuczka z KAndy.
Pozdrawiam
Felgi BMW 7.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 305 raz(y) 1.18 MB |
Felga BMW 11.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 366 raz(y) 1.09 MB |
Felga BMW 3.JPG
|